HerNews.gr
Fitness

Στάσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε στο γραφείο

Σίγουρα οι διατάσεις κατά της ημέρας είναι αρκετά ευεργετικές, το να κάνετε μια  γιόγκα ενώ είστε στη δουλειά μπορεί να είναι φανταστικό.

Οι άνθρωποι που έχουν επαγγέλματα που απαιτούν από αυτούς να περνούν μεγάλες περιόδους καθισμένοι μπροστά σε υπολογιστή, μπορεί να αντιμετωπίζουν θέματα με πόνους στην πλάτη.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για διατάσεις φιλικές προς το γραφείο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σωματικής και πνευματικής καταπόνησης.

1. Seated Twist

Καθίστε προς τα πίσω στην πλάτη της καρέκλας σας και καθώς εισπνέετε, σηκώστε τα χέρια σας ευθεία από πάνω και το κεφάλι προς τα εμπρός. Καθώς εκπνέετε, περιστρέψτε προς τα δεξιά τον κορμό σας, ενώ στηρίζετε τον εαυτό σας με τα δύο χέρια πάνω από το δεξί υποβραχιόνιο. Κάθε φορά που εισπνέετε, επεκτείνετε τη σπονδυλική σας στήλη και σιγά σιγά θα έχετε καλύτερη στάση σώματος. Θα πρέπει να αφιερωθούν έως και 60 δευτερόλεπτα για τη διατήρηση της στάσης σε κάθε πλευρά πριν από την εναλλαγή.

2. Seated Back Bend Pose

Βάλτε τα πόδια σας στο έδαφος και καθίστε στο μπροστινό μέρος της καρέκλας του γραφείου σας. Γέρνοντας προς τα εμπρός, κρατήστε την πλάτη της καρέκλας με τα χέρια σας πίσω σας, ενώ προσπαθείτε να διατηρήσετε τους αγκώνες σας ίσιους. Καθώς παίρνετε μια βαθιά αναπνοή και τραβάτε τις ωμοπλάτες σας προς τα πίσω, δώστε προσοχή στο πώς χαλαρώνουν οι ώμοι σας.

3. Seated Crescent Moon Pose

Το μισοφέγγαρο είναι μια φανταστική στάση τεντώματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χώρο εργασίας για να επεκτείνετε και να ανακουφίσετε κάποιο άγχος στα πλευρά και στους ώμους. Σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και σφίξτε τα μεταξύ τους, κρατώντας τα πόδια σας σταθερά τοποθετημένα σε γωνία 90 μοιρών. Καθώς παίρνετε μια αναπνοή, γυρίστε το πάνω μέρος του κορμού και τα χέρια σας προς τη μία πλευρά.

Αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για να χαλαρώσετε, μετά εκπνεύστε κι επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε και στην αντίθετη πλευρά. Κάντε αυτήν την στάση γιόγκα στο γραφείο όσο συχνά χρειάζεται για να εκτονώσετε την ένταση, επαναλαμβάνοντάς την δέκα φορές σε κάθε πλευρά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χειμερινή Κολύμβηση: Γιατί κάνει καλό στον οργανισμό μας;

Her News b

Αλκοόλ και Διατροφή: Πως να μην πάρεις βάρος

Her News b

Κακές συνήθειες που επηρεάζουν την προπόνηση που κάνετε

Her News