HerNews.gr
Beauty

Συχνά λάθη στο λούσιμο των μαλλιών

Το λούσιμο των μαλλιών μας είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε εδώ και χρόνια, οπότε  είναι φαινομενικά αυτονόητο. Τα μαλλιά μας λερώνονται, οπότε τα λούζουμε και τα περιποιούμαστε. Τι γίνεται, όμως, αν ορισμένες από τις τεχνικές μας για το λούσιμο των μαλλιών μας προκαλούν περισσότερη ζημιά παρά οφέλη;

Επειδή τα μαλλιά μας είναι πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα, πολλές κοινές συμπεριφορές το επιδεινώνουν. Έτσι, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις, μπορεί να κάνουμε κρίσιμα λάθη. Όταν πρόκειται για το λούσιμο των μαλλιών μας, υπάρχουν πολλά περισσότερα από το να κάνουμε αφρό, να ξεβγάλουμε και να επαναλάβουμε. Παρακάτω, εξετάζουμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε.

Λάθος #1 – Λούζεστε πολύ συχνά

Για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν χρειάζεται να λούζουν τα μαλλιά καθημερινά. Το πολύ συχνά λούσιμο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Εάν έχετε λεπτά ή λιπαρά μαλλιά, είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά σας όχι περισσότερο από κάθε δεύτερη μέρα. Κι αν τα μαλλιά σας είναι μέτρια, πυκνά ή κανονικά, βάλτε στόχο να λούζεστε περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Για να το κάνετε αυτό, επενδύστε σε ένα ποιοτικό σκουφάκι μπάνιου που θα κρατήσει τα μαλλιά σας στεγνά και το στιλ σας ανέπαφο. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι η εφαρμογή ξηρού σαμπουάν τις ημέρες μεταξύ των λουσιμάτων για να διατηρείτε τα μαλλιά σας καθαρά και να μυρίζουν όμορφα!

Λάθος #2 – Δεν ξεμπερδεύετε τα μαλλιά πριν από το ντους

Επειδή τα μαλλιά γίνονται πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, είναι καλύτερο να τα ξεμπερδεύετε πριν από το ντους σας. Πιάστε την αγαπημένη σας βούρτσα και δουλέψτε απαλά από τις άκρες σας μέχρι τις ρίζες σας μέχρι να τα ξεμπερδέψετε. Αυτό κάνει αμέσως το λούσιμο των μαλλιών μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

Λάθος #3 – Χρησιμοποιείτε το ίδιο σαμπουάν κάθε φορά

Οι ανάγκες των μαλλιών μας αλλάζουν, οπότε γιατί να χρησιμοποιούμε το ίδιο σαμπουάν μέρα με τη μέρα; Πράγματα όπως οι εποχές, ο τρόπος ζωής και τα χόμπι μπορούν να υπαγορεύσουν αυτές τις ανάγκες. Τους κρύους, ξηρούς χειμερινούς μήνες, τα μαλλιά σας είναι πιθανό να λαχταρούν μια πιο ενυδατική φόρμουλα. Το καλοκαίρι μπορεί να προτιμούν μια πιο ελαφριά, πιο αναζωογονητική φόρμουλα. Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling ή λούζετε τα μαλλιά σας σπάνια, μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε ένα καθαριστικό σαμπουάν, για να καθαρίζετε τα μαλλιά σας σε βάθος 1 – 2 φορές τον μήνα.

Μπορείς να χτενίζεις τα βρεγμένα μαλλιά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η NIVEA γιορτάζει το Pride με την special edition All Purpose Cream στα χρώματα του ουράνιου τόξου!

HerNewskl

Cindy Crawford: Αυτό είναι το κραγιόν που δεν αποχωρίζεται και ταιριάζει σε κάθε γυναίκα άνω των 50

HerNewskl

Birkin Bangs: Αυτή είναι η τάση του φθινοπώρου για τις αφέλειες!

HerNewskl