HerNews.gr
Ταξίδια

Τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για το 2023

Λένε ότι ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνιά, αλλά για ορισμένα μέρη στον κόσμο, αυτό ισχύει περισσότερο από ότι σε άλλα.

Δυστυχώς, τα μέρη που αναφέρονται είναι συχνά μερικά από τα πιο όμορφα και τουριστικά, ειρωνικό, σωστά; Ακριβώς όπως μερικές από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο είναι αυτές που συγκεντρώνουν πάρα πολλούς ταξιδιώτες.

Αλλά μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη στη γη που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι δυνητικά θανατηφόρα, επομένως αυτές δεν είναι προειδοποιήσεις που πρέπει να αγνοήσετε.

Αντίθετα, λάβετε όλες τις προφυλάξεις όταν επισκέπτεστε τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο.

1. Εθνικό Πάρκο Κοιλάδας του Θανάτου (ΗΠΑ)

Ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα, το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου είναι μια περιοχή με υπερβολική ζέστη.

Με την υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία των 56,6ºC, είναι επίσημα το πιο ζεστό μέρος στη Γη. Και το όνομα της κοιλάδας είναι ρεαλιστικοί, με ορισμένους πεζοπόρους να χάνουν τη ζωή τους στις ακραίες συνθήκες.

Η συγκεντρωμένη ενέργεια του ήλιου εδώ είναι θανατηφόρα και εντελώς άβολη, παρόλο που πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κατευθύνονται στο πάρκο κάθε χρόνο για να δουν τη λεκάνη του Badwater. Οι Sailing Stones στο Racetrack Playa είναι επίσης μια μεγάλη έλξη, χάρη στο μυστήριο τους.

Αλλά οι θερμοκρασίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αφού περιστασιακά δημιουργούνται συνθήκες παγετού τις νύχτες. Οι εποχές των βροχών στα γύρω βουνά φέρνουν επίσης τους κινδύνους από ξαφνικές πλημμύρες στην κοιλάδα.

2. Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης

Το να γνωρίσετε από κοντά τη λάβα που αναβλύζει φωτεινές πορτοκαλί εκρήξεις χρώματος από το άγονο τοπίο με μαύρους βράχους ενός ενεργού ηφαιστείου είναι μια συγκίνηση, αυτό είναι σίγουρο. Και υπάρχουν περιηγήσεις με σκάφος και πεζοπορίες με οδηγό. Το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης είναι στην πραγματικότητα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το σπίτι του όρους Κιλαουέα, το οποίο δεν έχει σταματήσει να εκρήγνυται από το 1983.

Αλλά αυτές οι περιηγήσεις έχουν ένα στοιχείο κινδύνου. Το θαλασσινό νερό που πιτσιλίζει συχνά ζεματίζεται από τη συνεχή έκχυση λιωμένου βράχου στα κύματα του. Και άλλοι κίνδυνοι, όπως οι  οι θειούχες αναθυμιάσεις, έχουν προκαλέσει και θανάτους. Πρέπει λοιπόν να σταθμίσετε τον κίνδυνο έναντι του όφελους.

3. Κοιλάδα του Θανάτου (Ρωσία)

Η κοιλάδα στη βάση του Kikhpinych είναι τέλεια, αλλά οι αναθυμιάσεις του ηφαιστείου θα σας σκοτώσουν γρήγορα αν τολμήσετε να μπείτε. Το συμπυκνωμένο υδρόθειο και το διοξείδιο του άνθρακα, μεταξύ άλλων αερίων, μπορούν να σκοτώσουν μικρά ζώα αμέσως, επομένως μην προσπαθήσετε να πλησιάσετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ιππότες και Κυκλάδες ”παντρεύονται” στη μαγευτική Λίνδο

Her News

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη

HerNews ka

Guardian: Οι 10 ήσυχοι ελληνικοί προορισμοί που προτείνει

Her News