HerNews.gr
Health

Tips για να αντιμετωπίσετε την υπνηλία

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αισθάνεστε έντονη υπνηλία, ανεξαρτήτως κάποιες φορές από το πώς έχετε κοιμηθεί το βράδυ. Η υπνηλία συμβαίνει συχνά και τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να την αντιμετωπίσετε.

Ρουτίνα πριν τον ύπνο

Το πώς νιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας εξαρτάται μέχρι έναν βαθμό από το πώς κοιμάστε τη νύχτα. Όταν κοιμάστε το βράδυ, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για το σώμα σας να αναγεννηθεί και να ξεκουραστεί.

Όμως η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και φυσικά υπνηλία. Οι ενήλικες θα πρέπει να προσπαθήσουν να στοχεύουν σε τουλάχιστον 7 ολόκληρες ώρες ύπνου για να αισθάνονται καλά την επόμενη μέρα. 

Καθιστική ζωή

Αν δουλεύετε σε γραφείο και γενικά κάνετε καθιστική ζωή πρέπει να φροντίζετε να παραμένει το σώμα σας δραστήριο και να κινείστε.

Αφιερώστε λίγη ώρα καθημερινά σε διατάσεις ή περπάτημα και μην ξεχνάτε να σηκώνεστε κάθε ώρα για να περπατάτε λίγο.

Ο ρόλος της καφεΐνης

Η αγαπημένη επιλογή όλων είναι η καφεΐνη! Δεδομένου ότι η καφεΐνη είναι διεγερτική, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να λαμβάνει αυτή την ώθηση ενέργειας που αναζητούσατε.

Αυξάνοντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η καφεΐνη αυξάνει τη γνωστική απόδοση και την εγρήγορση.

Η θερμοκρασία του δωματίου

Γνωρίζατε ότι η θερμοκρασία γύρω σας μπορεί να επηρεάσει την ενέργειά σας και να σας προκαλέσει υπνηλία; Είναι αλήθεια, το περιβάλλον είναι σημαντικό για τα ενεργειακά σας επίπεδα. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όσο και όταν είστε ξύπνιοι.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ενώ κοιμάστε, εάν υπάρχει υπερβολική έκθεση στη ζέστη δεν θα έχετε καλό ύπνο, που σημαίνει πιθανή υπνηλία την επόμενη μέρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι μυρωδιές βελτιώνουν την μνήμη μας, σύμφωνα με μελέτη

Her News

Βίντεο αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει όταν οι μύγες «προσγειώνονται» στο φαγητό σας

HerNews ka

Τρόφες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Her News