HerNews.gr
Παιδί

Τα οφέλη που έχει η ζωγραφική για τα παιδιά

Υπάρχουν τόσα πολλά απίστευτα οφέλη που προσφέρει η ζωγραφική στα παιδιά, που κάνουν αυτή την τέχνη να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πολύχρωμη διασκέδαση!

Τα παιδιά ενισχύουν πολλές ικανότητες, ενώ συμμετέχουν σε αυτή την ευχάριστη δραστηριότητα, καθώς η ζωγραφική έχει πολλά κοινωνικά, συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά οφέλη.

Οπτική αντίληψη

Η οπτική αντίληψη είναι όταν ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τι βλέπουν τα μάτια ενός ατόμου. Η ζωγραφική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για την υποστήριξη της οπτικής αντιληπτικής ανάπτυξης των παιδιών, για παράδειγμα με την αντιγραφή μιας εικόνας. Το ίδιο ισχύει και για την συμπλήρωση εικόνων ή σχημάτων. 

Δημιουργικότητα

Τα μικρά παιδιά είναι πρόθυμα να ρίξουν μια ευκαιρία στην τέχνη τους και τείνουν να μην ανησυχούν για το τελικό αποτέλεσμα.  Όταν οι ενήλικες αποφεύγουν να δίνουν στα παιδιά οδηγίες ή παραδείγματα σχεδίων, η ζωγραφική προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να εξασκήσουν τη δημιουργικότητα χωρίς να ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι για τα αριστουργήματά τους.

Υγιής έκφραση συναισθημάτων

Τα παιδιά συχνά δεν έχουν λόγια για αυτό που έχουν στο μυαλό και την καρδιά τους. Η ζωγραφική τους προσφέρει έναν τρόπο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τη χρήση χρωμάτων, γραμμών και σχημάτων. Η ζωγραφική είναι επίσης μια αρκετά δραστηριότητα για ανήσυχα παιδιά.

Εκτίμηση τέχνης

Αφού μάθουν και παρατηρήσουν τα έργα διάσημων καλλιτεχνών, τα παιδιά μπορούν να παίξουν δοκιμάζοντας το ίδιο στιλ στις δικές τους ζωγραφιές. Τα παιδιά μαθαίνουν επίσης να εκτιμούν την τέχνη των συνομηλίκων τους και καθοδηγούνται από τους ενήλικες στο να δίνουν θετικά σχόλια μεταξύ τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θηλασμός: Μια Πολύτιμη Σχέση Μητέρας και Παιδιού

Her News

Διαζύγιο: Πως θα το πούμε στο παιδί;

Her News b

“Εμπόδια” που δυσκολεύουν τους γονείς κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς

HerNews ka