HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή για τραγανό τοστ

Όλοι λατρεύουμε το τοστ και είναι πάντα μια πολύ εύκολη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, για το πρωινό μας, το απογευματινό σνακ, ακόμη και για βραδινό. Όμως δεν καταφέρνουμε πάντα να φτιάξουμε ένα πραγματικά τραγανό τοστ. Εδώ θα βρείτε όμως το τέλειο μυστικό!

Φτιάξτε το τέλειο τραγανό τοστ

Το κλειδί για τον τεμαχισμό του ψωμιού είναι, με ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι. Χρησιμοποιήστε απαλές, γρήγορες κινήσεις πριονίσματος και μην πιέζετε πολύ προς τα κάτω το καρβέλι.

Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Οι άκρες του ψωμιού μπορούν να είναι όπως τις προτιμάτε. Προθερμάνετε το γκριλ για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν φτιάξετε το τοστ, γυρνώντας το στην υψηλότερη ρύθμιση. Τοποθετήστε το ψωμί στη σχάρα του γκριλ και τοποθετήστε το δίσκο 10 cm από την πηγή θερμότητας. Αφήστε το ψωμί να φρυγανιστεί και από τις δύο πλευρές στον επιθυμητό βαθμό ανοιχτού ή σκούρου χρώματος που το θέλετε.

Ενώ συμβαίνει αυτό, προσέξτε το και μην απομακρυνθείτε μακριά. Όταν γίνει το ψωμί,αφαιρέστε το αμέσως και βάλτε το σε μια σχάρα. Γιατί να το βάλετε σε μια σχάρα; Γιατί είναι μια λαμπρή εφεύρεση. Το φρεσκοφτιαγμένο τοστ έχει ατμό και αν το τοποθετήσετε σε σχάρα, στην οποία αφήνεται να κυκλοφορεί ο αέρας, ο ατμός φεύγει και το τοστ γίνεται τραγανό. Το να το τοποθετήσετε κατευθείαν σε ένα πιάτο σημαίνει ότι ο ατμός παγιδεύεται από κάτω, με αποτέλεσμα να είναι υγρό και μουσκεμένο. 

Πάντα να τρώτε τοστ όσο το δυνατόν συντομότερα μετά από αυτό. Ποτέ μην το τυλίξετε σε μια χαρτοπετσέτα και μην το σκεπάζετε, γιατί ο ατμός παγιδεύεται και το τοστ μουσκεύει. Χρησιμοποιείτε πάντα καλό ψωμί, γιατί όσο καλύτερο είναι το ψωμί, τόσο καλύτερο το τοστ. Επίσης είναι προτιμότερο το ψωμί να είναι κάποιων ημερών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Φτιάξε σπιτική κέτσαπ και απέφυγε τα συντηρητικά

Her News

10 μυστικά για να ψήσετε με επιτυχία το κρέας την Τσικνοπέμπτη

Her News

Κρεατόσουπα: Η καλύτερη συνταγή για το παραδοσιακό φαγητό του χειμώνα

Her News