HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Τι είναι η αιμορραγία εμφύτευσης και πότε εμφανίζεται;

Η αιμορραγία εμφύτευσης είναι ένα κοινό και φυσιολογικό φαινόμενο για πολλές γυναίκες κατά την αρχή στην εγκυμοσύνη.

Εμφανίζεται όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στην επένδυση της μήτρας, προκαλώντας ελαφριά αιμορραγία ή κηλίδες αίματος.

Καθώς το να βλέπετε κάποια αιμορραγία μπορεί μερικές φορές να προκαλεί ανησυχία όταν περιμένετε μωρό, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι αυτός ο τύπος αιμορραγίας αποτελεί φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας εγκυμοσύνης. Αυτό το άρθρο θα διερευνήσει τον χρόνο και τα συμπτώματα της αιμορραγίας κατά την εμφύτευση.

Τι είναι η αιμορραγία εμφύτευσης;

Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην αρχή της εγκυμοσύνης. Είναι μια ελαφριά κηλίδα που μπορεί να εμφανιστεί όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας, όπου μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται. Αυτή η ελαφριά αιμορραγία συμβαίνει επειδή η επένδυση της μήτρας σας περιέχει αιμοφόρα αγγεία και αγγειακό ιστό, επομένως, όταν το γονιμοποιημένο ωάριο ενσωματώνεται στον τοίχο, μπορεί να προκαλέσει τη διάσπαση μέρους της επένδυσης – εξ ου και η αιμορραγία.

Πότε εμφανίζεται αιμορραγία εμφύτευσης;

Μερικές γυναίκες μπορεί να μην εμφανίσουν καθόλου αιμορραγία από την εμφύτευση, ενώ άλλες μπορεί απλώς να μην το παρατηρήσουν. Εάν εμφανίσετε αιμορραγία κατά την εμφύτευση, αυτό συμβαίνει συνήθως περίπου 10 έως 14 ημέρες μετά τη σύλληψη, όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στην επένδυση της μήτρας σας.

Λάβετε υπόψη ότι η σύλληψη μπορεί να μην συμβεί την ίδια μέρα που κάνατε σεξ. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει έως και πέντε ημέρες μέσα στην αναπαραγωγική οδό μιας γυναίκας και η σύλληψη μπορεί να μην συμβεί για αρκετές ημέρες μετά το σεξ.

Πόσο διαρκεί η αιμορραγία από την εμφύτευση;

Είναι σύνηθες να αναρωτιόμαστε πόσο μπορεί να διαρκέσει η αιμορραγία εμφύτευσης και αν μπορεί να διαρκέσει 3 ημέρες. Η διάρκεια της αιμορραγίας μπορεί να ποικίλλει. Ωστόσο, γενικά διαρκεί από μερικές ώρες έως και 2 ημέρες.

Εάν εμφανίσετε αυτό το πρώιμο σημάδι εγκυμοσύνης, θα μπορούσατε να παρατηρήσετε μικρές σταγόνες αίματος από τον κόλπο ή καφέ κηλίδες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σωματικές αλλαγές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Her News

Περιποίηση στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φροντίσεις σωστά το πρόσωπο και το σώμα σου

Her News

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Her News