HerNews.gr
Ταξίδια

Άμστερνταμ: Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα τιμωρεί τους κακούς τουρίστες

Η ολλανδική πρωτεύουσα, το Άμστερνταμ, φιλοξενεί μόνο περίπου 800.000 ανθρώπους, αλλά προσελκύει έως και 20 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Όμως, παρά τα παγκοσμίου φήμης μουσεία και τους όμορφους χώρους πρασίνου, το Άμστερνταμ έχει επίσης κερδίσει μια τρελή φήμη ως η πιο φιλελεύθερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και τώρα, η πόλη προσπαθεί να καθαρίσει την εικόνα της.

Οι αλλαγές στο Άμστερνταμ

Μια νέα σειρά μέτρων εφαρμόζεται για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής στο Άμστερνταμ. Το δημοτικό συμβούλιο απαγόρευσε τα κρουαζιερόπλοια από το κέντρο της πόλης του τον Ιούλιο για να αποτρέψει τον υπερτουρισμό στις πιο δημοφιλείς περιοχές του.

Τον Μάιο, απαγόρευσε το κάπνισμα κάνναβης στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια. Και τον Μάρτιο, ξεκίνησε μια ψηφιακή καμπάνια «stay-away», που στοχεύει άνδρες ηλικίας 18 έως 35 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσπαθώντας να περιορίσει τους επισκέπτες που έρχονται για ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξ.

Οι τουρίστες θα παραμείνουν ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι εάν συμπεριφέρονται άσχημα και προκαλούν φασαρίες, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Sofyan Mbarki.

Πολλοί ντόπιοι έχουν επίσης βαρεθεί με τους ενοχλητικούς τουρίστες και τα ατελείωτα πλήθη. Φυσικά, η ολλανδική πρωτεύουσα ήταν πάντα πολύ περισσότερα από ένα απλό μέρος για να χαλαρώσετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για το τέλειο ταξίδι για…δύο

Her News

Αμμουλιανή: Το νησάκι που σε καθημερινή βάση 20πλασιάζει τον πληθυσμό του!

Her News

Οι κορυφαίοι προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα πέρα ​​από τη Σαντορίνη

HerNews ka