HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Kate Miller: Η fashion influencer μιλά στο HerNews & δίνει τα πιο χρήσιμα tips!

Αν ασχολείσαι με το Instagram και σου αρέσει η μόδα, σίγουρα θα γνωρίζεις την Κατερίνα ή κατά κόσμο Kate Miller, κι αν όχι σίγουρα αξίζει να την ακολουθήσεις. Εγώ είχα την χαρά να την γνωρίσω και να μιλήσουμε για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως είναι η μόδα και φυσικά το Instagram.

Η Kate Miller μιλά στο HerNews και τη δημοσιογράφο Εύη Μακαβέλου

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μόδα και το styling;

Πάντα είχα έντονο πάθος για τη μόδα και το στιλ από νεαρή ηλικία. Μεγαλώνοντας, μου άρεσε να πειραματίζομαι με διαφορετικά ντυσίματα και να εξερευνώ διάφορες τάσεις της εποχής. Στη μετέπειτα πορεία της ζωής μου, άρχισα να παρακολουθώ fashion events και να διαβάζω περιοδικά μόδας για να ενημερώνομαι. Αυτό το ταξίδι, μου επέτρεψε πραγματικά να εκφράσω τις στυλιστικές μου απόψεις, καθώς και την αγάπη μου για τη μόδα.

Ακολουθείς πιστά τις τάσεις κάθε σεζόν;

Ναι, θέλω να ενημερώνομαι για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, κάθε σεζόν. Η μόδα εξελίσσεται διαρκώς και το βρίσκω συναρπαστικό να βλέπω πώς αλλάζουν και εξελίσσονται τα στιλ με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, πιστεύω στο να διατηρώ το προσωπικό μου στιλ και να ενσωματώνω μόνο τάσεις που με εκπροσωπούν και συμπληρώνουν την γκαρνταρόμπα μου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο να παραμένω up to date και ταυτόχρονα πιστή στη δική μου fashion ταυτότητα.

Μπορείς να μας δώσεις μερικά χρήσιμα tips για κάθε γυναίκα που ψάχνει να βρει το στιλ της;

Φυσικά! Για αρχή confidence is the key! Η πιο σημαντική πτυχή του προσωπικού στιλ είναι η αυτοπεποίθηση. Φόρεσε αυτό που σε κάνει να νιώθεις δύναμη και αυθεντικότητα. Μετά θα έλεγα να μην φοβόμαστε να πειραματιστούμε με συνδυασμούς πολλών χρωμάτων, ακόμη και με διαφορετικά στιλ και υφές ρούχων. Τέλος, θα συνιστούσα να προσδιορίσει η κάθε μία από εμάς κάποια statement pieces, τα οποία μας κάνουν να νιώθουμε μοναδικές και σίγουρες, αναδεικνύοντας έτσι τις πτυχές του εαυτού μας, χωρίς όμως να γινόμαστε fashion victims.

Ποια είναι τα κομμάτια που δεν λείπουν ποτέ από την φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα;

Σίγουρα δεν θα λείπει ένα λευκό πουκάμισο που θεωρείται πασπαρτού κομμάτι, καθώς μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μεγάλη αδυναμία μου για το φθινόπωρο είναι τα trench coats ή ελαφριά παλτά, ειδικά σε καμηλό η σε ιβουάρ χρώμα, μεγάλα φουλάρια σε διάφορα prints ή και χρώματα για μια πιο pop up διάθεση, το αγαπημένο μου μαύρο φόρεμα, καθώς και δερμάτινα αξεσουάρ που μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά κομψότητας στις φθινοπωρινές μου εμφανίσεις.

Η διάθεσή σου μπορεί να επηρεάσει το outfit που θα διαλέξεις και το αντίθετο;

Γενικά πιστεύω ότι η εξωτερική μας εμφάνιση αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό μας κόσμο και πρέπει να καταλάβουμε πώς το ρούχο αναδεικνύει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου χωρίς αντιγραφές, υιοθετώντας πάντα το δικό μας στιλ, που δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από αυτό που μας ταιριάζει! Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ είμαι κουρασμένη από όλη τη μέρα, φοράω κάτι άνετο και όμορφο και αμέσως καταλαβαίνω τη διάθεσή μου να αλλάζει!

Πόσο πιστεύεις ότι “είμαστε ό,τι φοράμε”;

Τα ρούχα είναι μια μορφή αυτοέκφρασης όπως είπα και προηγουμένως και σημαντικό είναι να φοράμε το ρούχο και όχι να μας φοράει! Αυτό που επιλέγουμε να φορέσουμε μπορεί να εκφράσει τις πτυχές της προσωπικότητας, των ενδιαφερόντων και των αξιών μας!

Για παράδειγμα, κάποιος που φοράει οικολογικές μάρκες μπορεί να εκφράζει την ανησυχία του για το περιβάλλον. Ή ένας πολύ χαρούμενος και εξωστρεφής χαρακτήρας λατρεύει πολύ τα έντονα χρώματα! Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά γούστα και κίνητρα όσον αφορά τον κόσμο της μόδας. Αυτό που φοράει ένα άτομο μπορεί να μην αντικατοπτρίζει το ίδιο νόημα ή ταυτότητα με αυτό που φοράει ένα άλλο άτομο.

Είναι σαφές ότι τα ρούχα μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες για την ταυτότητα ενός ατόμου και να επηρεάσουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά του και είναι μόνο ΕΝΑ στοιχείο του ποιοι είμαστε. Είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις ατομικές διαφορές και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ταυτότητας, καθώς και τη σχέση μεταξύ της ένδυσης και της ταυτότητας του ατόμου!

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το Instagram;

Η ενσυνείδητη έκφραση του προσωπικού μου στιλ στον τομέα της μόδας, χωρίς ιδιαίτερες αποκλίσεις από αυτήν, ξεκίνησε όσο ζούσα στο εξωτερικό απαλλαγμένη από τις ευθύνες της παλιάς μου δουλειάς. Εκεί βρήκα τον χρόνο να ασχοληθώ με τη μόδα, αλλά είχα και την αποδοχή από τους ανθρώπους που τους άρεσε πραγματικά ο τρόπος που ντυνόμουν, καθώς και οι ιδέες του στιλ μου στις καθημερινές μου κοινωνικές συναναστροφές. Έτσι μέσω του Instagram αποφάσισα να ανεβάζω φωτογραφίες από την καθημερινή μου δραστηριότητα και τις στυλιστικές μου επιλογές. Γυρνώντας στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού σταμάτησα σκεπτόμενη να μην ασχοληθώ άλλο. Η αλλαγή χώρας επίσης μου στέρησε φίλους και παρέες που είχα δημιουργήσει στη χώρα που ζούσα και έπρεπε να ξανασυστηθώ, αλλά αυτή τη φορά στους Έλληνες!

Έχεις φτάσει περίπου τις 70k στο Instagram. Πώς νιώθεις που έχεις αποκτήσει ένα πιστό κοινό το οποίο σε παρακολουθεί και σε ακολουθεί;

Το Instagram με βοήθησε και εξακολουθεί να με βοηθάει τόσο στην προβολή μου, όσο και στην αμεσότητα που έχω όσον αφορά την επικοινωνία μου με τους υπόλοιπους χρήστες, followers, εταιρείες και τα λοιπά. Στην Ελλάδα έκανα ένα νέο ξεκίνημα από τον περασμένο Οκτώβρη, συγκεκριμένα στην εβδομάδα μόδας και σιγά σιγά απέκτησα και εδώ το δικό μου Instagram-ικό κοινό, καινούργιες γνωριμίες και συνεργασίες! Ωστόσο δεν ξεχνώ την αποδοχή στα πρώτα μου βήματα που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παραμένει αμείωτη, από τους ακολούθους μου στο εξωτερικό!!

Ποιοι είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί σου στόχοι;

Οι επόμενοι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι να συνεχίσω να διευρύνω την παρουσία μου στο διαδίκτυο και να ασχολούμαι με το κοινό μου στα Social Media. Στόχος μου είναι να συνεργαστώ με περισσότερες εταιρείες που να ευθυγραμμίζονται με το στιλ και τις αξίες μου, δημιουργώντας ουσιαστικές συνεργασίες. Τελικά, ο στόχος μου είναι να εμπνεύσω τους άλλους να εκφραστούν μέσω της μόδας, παραμένοντας πιστοί στο μοναδικό τους στιλ.

Μπορείς να μας πεις τι έχει πάντα η τσάντα σου πριν φύγεις από το σπίτι;

Πριν φύγω από το σπίτι, στην τσάντα μου υπάρχουν τα εξής: ένα μικρό κιτ μακιγιάζ για γρήγορο touch up κατά τη διάρκεια φωτογραφιών ή εκδηλώσεων και γυαλιά ηλίου που μου είναι απαραίτητα για να προσθέσω αυτή την επιπλέον αίσθηση στην εμφάνισή μου. Φυσικά, ένα κομψό σημειωματάριο και στυλό για να σημειώνω ιδέες και εμπνεύσεις για ρούχα. Τέλος, ο αξιόπιστος φορητός φορτιστής μου, μαζί με το κινητό μου τηλέφωνο, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσω ποτέ καμία στιγμή στη μέρα μου κάτι σημαντικό που αφορά τη δουλειά μου.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου κοσμήματα;

Η επιλογή ενός αγαπημένου κοσμήματος είναι πολύ σημαντική για εμένα! Ωστόσο, αν έπρεπε να επισημάνω ένα, θα ήταν ένα διαχρονικό statement κολιέ. Λατρεύω το πώς ένα όμορφα φτιαγμένο κολιέ μπορεί να αναδείξει αμέσως οποιοδήποτε ντύσιμο, από ένα απλό μπλουζάκι, μέχρι ένα κομψό βραδινό φόρεμα. Είναι ένα ευέλικτο αξεσουάρ που μου επιτρέπει να εκφράσω το στιλ μου! Φυσικά, έχω μια συλλογή από δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και βραχιόλια που λατρεύω, αλλά αυτό το λαμπερό κολιέ είναι η απόλυτη αγάπη μου.

Ένα μήνυμα για τις αναγνώστριές μας

Σε όλες τις καταπληκτικές αναγνώστριες και τους λάτρεις της μόδας εκεί έξω, θέλω να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου για τη συνεχή υποστήριξη και την έμπνευσή που μου δίνουν.

Η μόδα δεν αφορά μόνο τα ρούχα. Είναι μια μορφή αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας. Το ταξίδι μου μέχρι τώρα είναι απίστευτα ικανοποιητικό και όλα οφείλονται σε εσάς.

Να θυμάστε, η μόδα είναι να αγκαλιάζετε τη μοναδικότητά σας και να νιώθετε σιγουριά για τις επιλογές του στιλ σας. Μείνετε πιστοί στον εαυτό σας, πειραματιστείτε με νέες εμφανίσεις και το πιο σημαντικό, διασκεδάστε μέσα από αυτή!

Μαζί, θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε και να ενδυναμώνουμε ο ένας τον άλλον για να λάμψουμε μέσα από τα μεμονωμένα στιλ μας. Σας ευχαριστώ πολύ!

Instagram

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ναταλία Δραγούμη: «Πολύ εύκολα έβγαζα την μπλούζα μου και την άλλαζα μπροστά σε κόσμο»

HerNews ka

Ελένη Φουρέιρα: Φωτογραφίζεται με φουσκωμένη κοιλίτσα και μιλά για πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη της

HerNews ka

Λένα Δροσάκη: “Σπάει” τη σιωπή της στην πρώτη συνέντευξη μετά τον χωρισμό- «Όταν οι άνθρωποι αλλάζουν, απομακρυνόμαστε για να μη γίνει κάτι άρρωστο»

HerNews ka