HerNews.gr
Παιδί

Βήματα για να μεγαλώσεις την κόρη σου με θετική εικόνα για το σώμα της

Η αυτοεκτίμηση δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς μπορεί να επηρεάσουν την κόρη σας σε ό,τι αφορά την εικόνα που έχει για το σώμα της.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι κορίτσια ηλικίας εννέα ετών αναφέρουν δυσαρέσκεια με το σώμα τους. Ως γονείς βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δύσκολο έργο. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε την κόρη σας και να την βοηθήσετε να αναπτύξει μια πιο υγιή σχέση με το σώμα της.

1. Γίνετε θετικό πρότυπο για την κόρη σας

Τα παιδιά μαθαίνουν με το παράδειγμα και η συμπεριφορά σας παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του εαυτού των παιδιών σας. Δείξτε αγάπη για τον εαυτό σας και αυτοαποδοχή στη ζωή σας. Αποφύγετε τα αρνητικά σχόλια για το σώμα σας ή την αυτοκριτική. Δείχνοντάς στην κόρη σας ότι αγαπάτε το σώμα σας, της στέλνετε δυνατά μηνύματα και ένα παράδειγμα.

2. Ενθαρρύνετε τα θετικά λόγια

Ενημερώστε το παιδί σας ότι είναι κάτι παραπάνω από καλό για εκείνο να εκφράζει θετικά συναισθήματα για το σώμα του. Ενθαρρύνετέ την κόρη σας να αναγνωρίσει και να γιορτάσει τα δυνατά της σημεία, τα ταλέντα και τις πτυχές του σώματός της που αγαπά. Διδάξτε στα παιδιά σας να αντικαθιστούν την αυτοκριτική με την επιβεβαίωση του εαυτού τους, εστιάζοντας σε αυτό που τα κάνει μοναδικά και όμορφα.

3. Αποφύγετε τις αρνητικές ετικέτες στην κόρη σας

Από την άλλη, μην αφήνετε το παιδί να μιλάει αρνητικά για τον εαυτό του. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνει ότι τα σχόλια που υποτιμούν τον εαυτό του δεν θα τον κάνουν πιο συμπαθή ή αποδεκτό. Να είστε προσεκτικοί και να καθοδηγείτε τα παιδιά προς πιο θετικούς και εποικοδομητικούς τρόπους σκέψης για τον εαυτό τους.

4. Αποφύγετε τη σύγκριση

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μην συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους, είτε πρόκειται για συνομήλικους ή διασημότητες. Τονίστε ότι ο καθένας είναι μοναδικός και ότι η σύγκριση μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ανεπάρκειας. Συζητήστε τις παγίδες της επεξεργασίας φωτογραφιών και των φίλτρων που δημιουργούν μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς στα μέσα ενημέρωσης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μητρικός Θηλασμός: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μανούλες που θηλάζουν

Her News

Πανελλήνιες: Γονεϊκά λάθη και η πίεση που ασκούν οι γονείς στα παιδιά τους, με αφορμή τις εξετάσεις

HerNews ka

Διατροφή και θηλασμός: Ποιες τροφές ενισχύουν το μητρικό γάλα

Her News