HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί είναι δύσκολο να βρεις την αληθινή αγάπη;

Όλοι έχουμε την επιθυμία να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε και να βρούμε την αληθινή αγάπη. Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να βρούμε αυτό το ξεχωριστό άτομο με το οποίο μπορούμε να μοιραστούμε ένα βαθύτερο επίπεδο αγάπης.

Η εύρεση της αληθινής αγάπης μπορεί να φαίνεται απίστευτα δύσκολη και συχνά είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί.

Το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να σκεφτείτε πρώτα είναι, «ποιος είναι ο ορισμός μου για την αληθινή αγάπη;» Η κατανόηση του τι εννοούμε με τον όρο «αληθινή αγάπη» μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τι πραγματικά ψάχνουμε.

1. Μια αδελφή ψυχή

Ένας από τους κυρίαρχους λόγους που συχνά δυσκολευόμαστε στην εύρεση αγάπης είναι η πεποίθηση ότι προορίζεται για εμάς μόνο ένα «πραγματικό» άτομο. Αυτή η ιδέα μπορεί να είναι παραλυτική, οδηγώντας τα άτομα να φοβούνται ότι μπορεί να συμβιβαστούν με λιγότερο από το καλύτερο.

Στην πραγματικότητα, το άτομο με το οποίο επιλέγουμε να μείνουμε γίνεται το «σωστό» για εμάς επειδή έχουμε δεσμευτεί για δια βίου ανάπτυξη και σύνδεση. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγάπη δεν είναι μόνο θέμα μοίρας, αλλά και επιλογή και δέσμευση.

2. Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

Ένας άλλος λόγος είναι ότι περιμένουμε ότι ένα άτομο θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Οι άνθρωποι είναι εγγενώς ατελείς και το να βάζουμε το βάρος της τέλειας εκπλήρωσης σε ένα άτομο είναι μη ρεαλιστικό και ανθυγιεινό. Αυτή η προσδοκία συχνά οδηγεί σε απογοήτευση και τεταμένες σχέσεις.

Η αληθινή αγάπη περιλαμβάνει τη γνώση, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι τα πάντα για εμάς, και είναι εντάξει να αναζητούμε υποστήριξη και πληρότητα από διάφορες πηγές στη ζωή μας.

3. Αντίσταση στην προσωπική ανάπτυξη

Η εύρεση της αληθινής αγάπης δεν είναι μόνο η εύρεση του κατάλληλου ατόμου. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τον ιδανικό σύντροφο. Αλλά πόσο συχνά επενδύουμε στο να γίνουμε οι ίδιοι αυτός ο ιδανικός σύντροφος;

Η προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού της αγάπης. Οι στενές σχέσεις μπορούν να αποκαλύψουν τα τρωτά σημεία μας και τα ελαττώματα μας, καθιστώντας απαραίτητο να αγκαλιάσουμε την ανάπτυξη και την αλλαγή. Αυτό μας κάνει πιο κατάλληλους για τις πλούσιες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η αγάπη.

Dating στα 30: Συμβουλές που θα σε βοηθήσουν σε μια σχέση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Υπάρχει ο σωστός σύντροφος για εμάς και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

HerNews ka

4 σημάδια ότι δεν ερωτεύεσαι εύκολα

Her News

Θα σου λείψει τη στιγμή που θα τη δεις ευτυχισμένη με κάποιον άλλον

HerNewskl