HerNews.gr
Health

Οι τροφές που βοηθάνε τον ύπνο, σύμφωνα με την επιστήμη

Υπάρχουν αρκετές τροφές που αν τις προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή, θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε καλύτερα. Εξάλλου ο κακός ύπνος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, με αποτέλεσμα να είστε πιο ευαίσθητοι στους ιούς. Αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια έντονων προπονήσεων. Μπορεί να αλλάξει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξή σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις λιγούρες. Η ανάγκη μας για ύπνο δεν είναι λοιπόν καθόλου αστεία. 

Μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για μια καλύτερη βραδινή ξεκούραση υιοθετώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες πριν τον ύπνο. Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει ότι το γάλα ή το τσάι χαμομηλιού μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε και ισχύουν και τα δύο. Το γάλα περιέχει μελατονίνη, τη φυσική ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο, ενώ το τσάι χαμομηλιού είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη χαλάρωση και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Αλλά αυτά τα δύο ροφήματα δεν είναι οι μόνες επιλογές σας. Αρκετά θρεπτικά συστατικά έχουν θετική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου. Ακολουθούν μερικές τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, σύμφωνα με την επιστήμη και τους διατροφολόγους.

Αμύγδαλα

Μόνο μια χούφτα αμύγδαλα, παρέχει σχεδόν το 25 τοις εκατό του μαγνησίου που χρειάζονται οι γυναίκες την ημέρα, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο που λείπει πολύ από τη διατροφή μας. Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα δείχνουν ότι πολλοί από εμάς δεν καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες μαγνησίου. Επιπλέον, έρευνα δείχνει ότι τα φτωχά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να σχετίζονται με την αϋπνία. Για να κοιμηθείτε, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται να χαλαρώσει και το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία.

Κεράσια

Τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μελατονίνη. Σε μια μικρή μελέτη, οι συμμετέχοντες βίωσαν περισσότερο και πιο αναζωογονητικό ύπνο μετά την κατανάλωση ενός συμπυκνωμένου χυμού από αυτό το φρούτο. Η έρευνα έχει βρει ότι η προσθήκη κερασιών στη διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει τόσο την ποιότητα, όσο και την ποσότητα του ύπνου σας.

Γιαούρτι

Εάν δεν προσέχετε ήδη την υγεία του εντέρου σας, εδώ είναι ένας λόγος για να ξεκινήσετε. Το μικροβίωμα σας, το οποίο είναι η συλλογή τρισεκατομμυρίων βακτηρίων στο έντερο σας, συνδέεται με τα πρότυπα ύπνου σας. Ένας αυξανόμενος αριθμός ερευνών σηματοδοτεί ότι το μικροβίωμα σας εμπλέκεται στη ρύθμιση του ρυθμού και της ποιότητας του ύπνου σας, εκτός από πράγματα όπως τα επίπεδα διάθεσης και άγχους.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το μικροβίωμα σας υγιές είναι να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε προβιοτικά. Σε μια μελέτη, η κατανάλωση ενός σνακ γιαουρτιού τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα αποδείχθηκε ότι αυξάνει τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου και την ποικιλία των βακτηριακών στελεχών.

4 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη ναυτία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πού πρέπει να αποθηκεύετε ωμό κρέας στο ψυγείο;

HerNews ka

Υγεία: Η απώλεια στενού συγγενή αυξάνει τον κίνδυνο για θάνατο από καρδιακή ανεπάρκεια

Her News

Νέο υποψήφιο φάρμακο για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Her News