HerNews.gr
Ελλάδα

«Ίσως να “πληρώνουμε” τις παράνομες παρεμβάσεις» – Ο Αχιλλέας Μπέος για την κακοκαιρία

Στο έλεος της κακοκαιρίας Elias βρίσκεται ο Βόλος από το βράδυ της Τετάρτης (27/9), με την πόλη να έχει πλημμυρίσει και οι καταστροφές να διαδέχονται η μία την άλλη.

Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν, προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα για δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες αλλά και του Αναύρου.

«Πληρώνουμε τις παράνομες παρεμβάσεις»

«Αυτό που συνέβη είναι ένα μπλακ άουτ. Στις 6 Σεπτεμβρίου να υπάρχει αυτή η καταιγίδα, η καταστροφή, μετά από 3 – 4 μέρες να αρχίζουμε να καθαρίζουμε, να βρίσκουμε τα πατήματά μας και μετά από 20 ημέρες να έχει έρθει η πόλη στην προτέρα κατάσταση και να συμβαίνει αυτή η καταστροφή. Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι μια θλίψη και ιδιαίτερα για ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Ο Θεός και φύση εκδικούνται, γιατί σε πολλά πράγματα ευθυνόμαστε και οι άνθρωποι, έχουμε κάνει παράνομες παρεμβάσεις και δυστυχώς ίσως να πληρώνουμε αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ώρα για να κλαίμε αλλά να σηκώσουμε τα μανίκια και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας και να φέρουμε τον Βόλο εκεί που ήταν, και θα το κάνουμε».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Η προτεραιότητα είναι να πάρουν άμεσα τις αποζημιώσεις ο κόσμος από την πρώτη καταιγίδα. (…) Ξεκινάμε από σήμερα το βράδυ συντονισμένα για το συντομότερο δυνατόν να επανέλθει η πόλη στα κανονικά της».

«Δεν μπορείς να προβλέψεις τέτοια καιρικά φαινόμενα»

Ο κ. Μπέος απάντησε στις νύξεις ότι τα φρεάτια και τα αντιπλημμυρικά της πόλης δε λειτούργησαν, σημειώνοντας:

«Τέτοια μεγάλη καταστροφή, τέτοια φαινόμενα καιρικά δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Αποδείχθηκε περίτρανα, γιατί κάποιοι λέγανε για τα φρεάτια και τους αγωγούς, ούτε μια σταγόνα νερό δεν υπάρχει στους δρόμους γιατί τα φρεάτια λειτούργησαν κανονικά αλλά είναι γεμάτοι λάσπη οι δρόμοι, οι πλατείες, τα μαγαζιά, τα σπίτια. Τα φρεάτια και οι αγωγοί δεν είναι για λάσπες, είναι για νερό».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ρεύμα αρχίζει να επανέρχεται στην πόλη και σε περιοχές γύρω από αυτήν, καθώς από εχθές το βράδυ είχε διακοπεί.

«Νόμιζα ότι βρίσκομαι στους καταρράχτες του Νιαγάρα, ερχόταν από το βουνό νερό καταρράχτες, πέφτανε βράχια. Είχαν κλείσει δρόμοι, χωριά κοπήκανε, γέφυρες, μεγάλη καταστροφή».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σάλος σε σχολείο: Δασκάλα έβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου σε 10χρονους μαθητές

HerNews ka

Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός που βίαζε και εξέδιδε κοπέλα από το Καμερούν

HerNews ka

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη της – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Her News b