HerNews.gr
Καριέρα

Πώς να εντοπίσετε έναν κακό χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης

Μια συνέντευξη για δουλειά δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για την εταιρεία να γνωρίσει τον υποψήφιο, αλλά είναι επίσης μια αμφίδρομη συνεδρία κατά την οποία και τα δύο μέρη μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεργαστούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του University of Manchester’s Business School, το ποσοστό των εργαζομένων που εγκαταλείπουν τις δουλειές τους λόγω οικονομικών συνθηκών είναι πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με το να έχουν ένα αφόρητο αφεντικό ή αποδιοργανωμένη εταιρική κουλτούρα.

Περιττό να πούμε ότι η εργασία σε ένα φτωχό περιβάλλον είναι κάτι που θέλετε να αποφύγετε πάση θυσία, καθώς αυτό θα επηρεάσει τη συνολική σας ευτυχία και θα σας ρίξει σε απάθεια.

Παρακάτω είναι 4 σημάδια ενός κακού εργασιακού χώρου που μπορείτε να εντοπίσετε στην επόμενη συνέντευξη εργασίας σας.

Εμπιστευτείτε τις προαισθήσεις σας

Οι περισσότεροι ειδικοί Ανθρώπινου Δυναμικού καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε ένα κακό εργασιακό περιβάλλον είναι να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπάρχει πιθανώς ένας καλός λόγος για αυτό.

Όταν πρόκειται να έχετε μια συνάντηση με έναν διευθυντή προσλήψεων, δώστε προσοχή στο πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι. 

Εάν έχετε την ευκαιρία, σημειώστε πώς οι τακτικοί υπάλληλοι αλληλεπιδρούν με τους ανωτέρους τους και δείτε εάν υπάρχει κάποια ένταση.

Προσέξτε για σημάδια αποδιοργάνωσης

Ο χρόνος είναι χρυσός. Εάν ο συνεντευκτής σας κάνει να περιμένετε περισσότερο από 10 ή 15 λεπτά και δεν μπαίνει στον κόπο να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτό, δεν εκτιμά τον χρόνο σας και επομένως δεν σας σέβεται. Αυτή η στάση είναι πιθανό να γίνει μόνιμη, όταν προσληφθείτε.

Σημειώστε ότι ακόμη και αν κάνετε αίτηση σε κάποια μεγάλη εταιρεία, ο διευθυντής προσλήψεων πρέπει να δείξει κάποια κοινή ευγένεια και ακρίβεια.

Δώστε προσοχή αν νιώθετε σεβασμό

Εάν αισθάνεστε άβολα ή υποτιμημένοι από τον υπεύθυνο προσλήψεων, καθώς και από τα υποψήφια μέλη της ομάδας σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής σας, πιθανότατα αντιμετωπίζετε ένα κακό εργασιακό περιβάλλον. Εάν επικρίνουν ή υποτιμούν τα επιτεύγματά σας ή/και τα χόμπι σας, αυτό είναι ξεκάθαρα μια κόκκινη σημαία για εσάς.

Ωστόσο, μερικές φορές συμβαίνει ότι ο διευθυντής προσλήψεων θα πει σκόπιμα κάτι ελαφρώς αρνητικό για τα χόμπι σας μόνο και μόνο για να σας προκαλέσει.

Η συνέντευξη διαρκεί πάρα πολύ λίγο

Κανονικά, μια συνέντευξη για δουλειά διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Εάν αυτό δεν συμβαίνει και η συνέντευξη για δουλειά τελειώνει σε λίγα λεπτά, αυτό θα μπορούσε να είναι σημαίνει δύο πράγματα.

Είτε ο διευθυντής προσλήψεων βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν είστε κατάλληλοι για την εταιρεία, είτε δεν είναι επιλεκτικοί σχετικά με τα άτομα που προσλαμβάνουν. Αν είναι το δεύτερο, το ένστικτό σας θα πρέπει να σας πει να τρέξετε.

Ηθική και ανήθικη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εργασιακός εκφοβισμός: Πως θα τον αντιμετωπίσεις νομικά

Her News

Γυναίκα καριέρας: 2 + 1 τρόποι να κάνεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει

Her News

CEO αποκαλύπτει την «απαγορευτική» ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Her News