HerNews.gr
Health

Αρθρίτιδα: Tρόποι να προστατεύσουμε τις αρθρώσεις

Αν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αρθρίτιδα μέχρι να φτάσετε στην ηλικία της γιαγιάς σας, ίσως να θέλετε να το ξανασκεφτείτε. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι πιθανότητές σας να έχετε αρθρίτιδα αυξάνονται με την ηλικία. Επίσης αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται επίσης εάν είστε γυναίκα και έχετε οικογενειακό ιστορικό αρθρίτιδας. Αλλά υπάρχουν μερικές υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα για να μετριαστεί ο κίνδυνος στο μέλλον.

Συνεχίστε με τις προπονήσεις χαμηλής πρόσκρουσης

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να παρακολουθήσετε ένα μάθημα HIIT, εάν αυτή είναι η προπόνηση της επιλογής σας, ειδικά εάν δεν έχετε ακόμη σημάδια αρθρίτιδας. Αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα συνεχές μοτίβο κινήσεων χαμηλής πρόσκρουσης (σκεφτείτε κολύμπι, ποδηλασία και γιόγκα) που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε και να τονώσετε τους μύες σας, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσετε τον κίνδυνο να ασκήσετε υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις.

Κάντε μια διατροφή που είναι αντιφλεγμονώδης

Μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι μια αντιφλεγμονώδης δίαιτα θα μπορούσε να μειώσει τους δείκτες συστηματικής φλεγμονής σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία επιδεινώνεται από τη φλεγμονή στο σώμα. Η κατανάλωση λιγότερου κρέατος, ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων δεν μπορεί απαραίτητα να αποτρέψει την εμφάνιση της αρθρίτιδας, επισημαίνει. Αλλά η περικοπή των τροφών που προκαλούν φλεγμονή θα μπορούσε μόνο να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα που θα μπορούσε να επιδεινώσει τον πόνο στις αρθρώσεις στο μέλλον.

Από πού μπορείτε να ξεκινήσετε; Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα ζαχαρούχα ποτά, τα τηγανητά και λιπαρά τρόφιμα και το καλαμπόκι, το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά και τη σόγια. Αντικαταστήστε τα με αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, όπως ψάρια και τόνους φρούτων και λαχανικών.

Μείνετε πάντα ενυδατωμένοι

Το νερό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και της ενυδάτωσης. Είναι σημαντικό για την απομάκρυνση των αποβλήτων και των τοξινών, για την κυτταρική υγεία, τους ιστούς, τα όργανα και τη ρύθμιση της θερμοκρασία.

Ειδικά για τη θεραπεία ή τη μείωση του κινδύνου αρθρίτιδας,  η απομάκρυνση των τοξινών μπορεί να αποτρέψει τη φλεγμονή και επίσης να διατηρήσει τις αρθρώσεις σας λιπασμένες, κάτι που θα πρέπει επομένως να μειώσει τον πόνο.

3 Ροφήματα που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι να τρώτε και να πίνετε όταν είστε κουρασμένες

Her News

Οι τροφές που “κόβουν” την όρεξη

Her News

Πρέπει να φοράς σουτιέν το βράδυ όταν κοιμάσαι;

Her News