HerNews.gr
Beauty

Layering skincare: Οι κανόνες για την ανάμειξη συστατικών περιποίησης

Καλώς ήρθατε στο layering skincare.  Η επιλογή των συστατικών περιποιήσης και κατά προέκταση των προϊόντων πάντα πρέπει να γίνεται με βάση τον τύπο του δέρματός σας και τις ανάγκες που έχετε! Επίσης σημαντικό είναι όλα τα προϊόντα στη ρουτίνα σας να αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε να μπορείτε να δείτε πραγματικά αποτελέσματα. Η ανάμειξη συστατικών χωρίς την κατάλληλη γνώση του τρόπου λειτουργίας αυτών των συστατικών θα είναι όχι μόνο σπατάλη χρημάτων, αλλά και χρόνου. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απογοήτευση εάν εμφανιστούν λιγότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα ή εάν το δέρμα ερεθιστεί.

Τα πάντα για το layering skincare

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα πρέπει να περιλαμβάνει προϊόντα που αλληλοσυμπληρώνονται προκειμένου να αποφευχθεί η υπερβολική ξήρανση, η υπερβολική απολέπιση ή ο ερεθισμός του δέρματος. Το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο. 

Για παράδειγμα ένααπό τα πιο σεβαστά συστατικά περιποίησης δέρματος που λατρεύουν να προτείνουν οι δερματολόγοι είναι η ρετινόλη. Προάγει την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών, ρυτίδων, ανομοιόμορφης υφής δέρματος, σκούρων κηλίδων και ακμής. Όμως μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Για αυτό συνιστάται να χρησιμοποιείται με ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και ceramides. Επίσης μην αναμειγνύεται ρετινόλη με βιταμίνη C, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και οξέα AHA/BHA.

Τα οξέα AHA και BHA είναι απολεπιστικά, τα οποία μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό εάν το skincare που ακολουθείτε περιλαμβάνει ήδη ρετινόλη.

Όσο για το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και τη ρετινόλη. Δεν συνιστάται η χρήση υπεροξειδίου του βενζοϋλίου και ρετινοειδή μαζί καθώς μπορούν κυριολεκτικά να ακυρώσουν το ένα το άλλο καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά.

Τέλος, επειδή η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και η ρετινόλη επανορθώνει και αναδομεί το δέρμα, χρησιμοποιούνται καλύτερα σε αντίθετες ώρες της ημέρας. 

Η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τις οξειδωτικές ελεύθερες ρίζες και λειτουργεί καλύτερα το πρωί. Αυτό το συστατικό φωτίζει επίσης το δέρμα και μπορεί ακόμη και να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία.

Όταν η βιταμίνη C χρησιμοποιείται με άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε, μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση βιταμίνης C κάτω από το αντηλιακό. Οι οροί βιταμίνης C πρέπει πάντα να τοποθετούνται κάτω από αντηλιακό, γιατί αλληλοσυμπληρώνονται και προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Οξέα AHA ή BHA

Τέλος, το σαλικυλικό, το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ είναι όλα αποτελεσματικά απολεπιστικά που μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος και να θεραπεύσουν την ακμή. Τούτου λεχθέντος, και τα τρία αυτά οξέα μπορούν να αφυδατώσουν και να ερεθίσουν το δέρμα. Το συμπέρασμα: Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα με οξέα AHA ή BHA, συνεχίστε με ένα ενυδατικό προϊόν.

Η ενυδάτωση μετά την εφαρμογή AHA και BHA είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε να περιοριστεί ο ερεθισμός. Ψάξτε για ceramides, βαζελίνη, υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη για να ενυδατώσετε και να καταπραΰνετε το δέρμα. Η χρήση ενός προϊόντος που συνδυάζει πολλαπλά οξέα χαμηλού επιπέδου AHA και BHA μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος απολέπισης και αποφράξεων των πόρων.

VALMONT – ESSENCE OF BEES: Θησαυροί θρέψης από την κυψέλη

 Aκολουθήστε μας στo Google News</span

Νεότερα Άρθρα

Espresso nails: H τάση που θα λατρέψουν οι καστανές επιδερμίδες!

HerNewskl

Makeup: Σε ποιο σημείο του σώματος σου πρέπει να δοκιμάζεις το foundation;

HerNewskl

Μαύροι κύκλοι: Βήματα για να τους αντιμετωπίσεις

Her News