HerNews.gr
Health

Τι να τρώτε και να πίνετε όταν είστε κουρασμένες

Όταν νιώθετε κουρασμένες, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το αίσθημα κόπωσης με αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα. Πολλοί άνθρωποι βασίζονται στην καφεΐνη και άλλες γρήγορες λύσεις για να λάβουν μια ώθηση ενέργειας. Αν και ο καφές και τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορεί να σας δώσουν μια σύντομη έκρηξη ενέργειας, αυτό συχνά ακολουθείται από μια πτώση ενέργειας. Αυτός ο φαύλος κύκλος με την σειρά του συνήθως οδηγεί σε κακές διατροφικές επιλογές.

Εδώ είναι οι κορυφαίες διατροφικές συμβουλές για την καταπολέμηση της κούρασης.

1. Ισορροπία σακχάρου στο αίμα

Η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας σε ισορροπία έχει ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιλέξτε σύνθετους υδατάνθρακες βραδείας απελευθέρωσης, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Σας βοηθούν όταν είστε κουρασμένες, να νιώσετε καλύτερα. Επίσης παρακολουθήστε τα μεγέθη των μερίδων σας και μην τρώτε άλλο, όταν νιώθετε χορτάτες.

2. Ελέγξτε τα επίπεδα σιδήρου σας

Η κόπωση μπορεί μερικές φορές να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής υποκείμενης κατάστασης, όπως η ανεπάρκεια βιταμινών ή μετάλλων. Το πιο κοινό είναι η έλλειψη σιδήρου, που είναι ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες, ιδιαίτερα σε εκείνες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Εάν νιώθετε συνεχώς κουρασμένες, φαίνεστε χλωμές και αρρωσταίνετε εύκολα, καλό είναι να κάνετε μια εξέταση.

3. Βιταμίνη C

Οι επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές σύστημα των επινεφριδίων, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της κούρασης, που οφείλεται τόσο στο σωματικό, όσο και στο συναισθηματικό στρες. Να θυμάστε ότι το μαγείρεμα μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα των τροφίμων σε βιταμίνη C, γι’ αυτό φροντίστε να λαμβάνετε μερικά ωμά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας καθημερινά.

4. Νερό

Ακόμη και η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένες. Εκτός από το να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, τουλάχιστον 1,5 λίτρο, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε τα επίπεδά σας με τροφές όπως το καρπούζι, τα αγγούρια και τα εσπεριδοειδή.

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς σας βοηθάει να ξεκουραστείτε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγιεινή διατροφή: Πώς να την ακολουθήσεις χωρίς να δυσκολεύεσαι

Her News

Τι είναι το sleep inertia;

Her News

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις οφθαλμικές σταγόνες

Her News