HerNews.gr
Beauty

Ακμή: Οι 5 συχνότερες αιτίες που οδηγούν σε εξάρσεις

Η ακμή είναι ένα δύσκολο “κεφάλαιο” και μόνο στο άκουσμα της δημιουργεί ένα αίσθημα φόβου και ανασφάλειας.

Οι επιπτώσεις της είναι μεγάλες και κυρίως για όσους ταλαιπωρούνται χρόνια με αυτήν. Όταν εμφανίζεις ψάχνεις ασταμάτητα τρόπους να τα εξαφανίσεις και να αποτελούν για πάντα παρελθόν. Πώς όμως μπορείς να αντιμετωπίσεις τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση;

Η αλήθεια είναι πως η αντιμετώπιση της ακμής απαιτεί αρκετό χρόνο και παρουσιάσει πολλές δυσκολίες. Για αυτόν τον λόγο, καλό θα ήταν πρωτίστως να συμβουλευτείτε έναν ειδικό δερματολόγο.

Ωστόσο, η ακμή παρουσιάζει περιόδους εξάρσεων και εσύ αναζητάς με αγωνία τις αιτίες που οδηγούν σε αυτές. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι πραγματικοί παράγοντες που οδηγούν σε εξάρσεις ακμής;

ακμή-hernews

# Η προστατευτική μάσκα δημιουργεί εξάρσεις ακμής

Έχεις παρατηρήσει να εμφανίζεις χωρίς καμία αιτία σπυράκια στην περιοχή του πηγουνιού, στα μάγουλα και το σαγόνι; Aν ναι, τότε να ξέρεις πως οφείλονται στην προστατευτική μάσκα που φοράς. Τι σημαίνει αυτό; Τα βακτήρια, η υγρασία και ο ιδρώτας παγιδεύονται στην κάτω περιοχή της μάσκας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να πλένεις το πρόσωπο σου πιο συχνά από ότι έκανες μέχρι τώρα. Ο διπλός καθαρισμός είναι must.

# H έλλειψη ύπνου δημιουργεί δερματικά προβλήματα

Γνώριζες πως η έλλειψη ύπνου συμβάλλει στις εξάρσεις της ακμής που έχεις εμφανίσει; Αν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες, ο οργανισμός εκτίθεται σε συνεχώς υψηλά επίπεδα κορτιζόλης. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να δημιουργεί εξάρσεις στην επιδερμίδα σου. Προσπάθησε να διατηρείς το πρόγραμμα σου και κυρίως το πρόγραμμα στον ύπνο σου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι γιατροί συστήνουν να κοιμάστε κατά μέσο όρο 7-8 ώρες την ημέρα.

# To κάπνισμα δημιουργεί προβλήματα στο δέρμα

Eίναι ευρέως γνωστό πως το κάπνισμα βλάπτει την υγεία σου και τώρα ήρθε η στιγμή να μάθεις πως δημιουργεί και δερματικά προβλήματα. Επίσης, συμβάλλει στην διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα, συνεπώς και στην εμφάνιση ρυτίδων και περιττών πόρων.  Μην ξεχνάς πως οι καρκινογόνες ουσίες αυξάνουν τη λιπαρότητα και την έκκριση σμήγματος. 

# Η διατροφή είναι το Α και Ω

Το πιο βασικό είναι πως πρέπει να αποφύγεις την υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Ακόμη, τα πικάντικα φαγητά και η γλουτένη δημιουργούν εξάρσεις ακμής. Αν παρατηρήσεις πως εμφανίζεται κάποια διαφορά στην υφή της επιδερμίδα σου, κάνε σημαντικές αλλαγές στην επιδερμίδα σου. Η επιδερμίδα σου χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση. Μην την αμελείς.

ακμή-hernews

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Dakota Johnson: Είναι αγνώριστη και πιο rock από ποτέ

HerNewskl

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται ορό με υαλουρονικό οξύ

Her News

Expensive Honey: To πιο πολυτελές χρώμα μαλλιών για το καλοκαίρι

HerNewskl