HerNews.gr
Beauty

Λιπαρή επιδερμίδα: Σημαίνει καλύτερη γήρανση;

Όταν πρόκειται για την αντιγήρανση, όλοι επιθυμούμε να γνωρίζουμε τα μυστικά για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική για όσο το δυνατόν περισσότερο, είτε έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, είτε πιο ξηρή.

Η χρήση κρέμας με αντιηλιακή προστασία UV καθημερινά, ενθαρρύνεται για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας και προστασίας του δέρματος. 

Παρόλα αυτά, μια ερώτηση ανακύπτει πάντοτε:  

Είναι η λιπαρή επιδερμίδα το χρυσό εισιτήριο για να αποφύγετε τις ρυτίδες κατά τη γήρανση; 

Το να έχετε λιπαρή επιδερμίδα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γεράσει καλύτερα από τους άλλους τύπους δέρματος. Ωστόσο, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι πιο σύνθετη. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι η λιπαρή επιδερμίδα περιέχει αδένες υψηλότερης συγκέντρωσης που παράγουν σμήγμα. Η πυκνότητα αυτών των αδένων οδηγεί σε ένα πιο πυκνό δερματικό στρώμα, το μεσαίο στρώμα του δέρματος. Αυτό υποστηρίζει και δίνει δομή στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος. 

Ένα πιο παχύ, ανθεκτικό δερματικό στρώμα οδηγεί σε λιγότερες πτυχώσεις και ρυτίδες στο δέρμα. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο – η επιπλέον ενυδάτωση που παρέχεται από το σμήγμα μπορεί να λειτουργήσει ως ενυδατικό και να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών. 

Η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να επιβραδύνει την γήρανση καθώς το σμήγμα είναι ένα φυσικό ενυδατικό το οποίο μπορεί να κρατήσει το δέρμα προστατευμένο, όπως επίσης να βοηθήσει τις ουλές να θεραπευτούν καλύτερα και πιο γρήγορα.  

Αυτό είναι όλο και πιο χρήσιμο όσο μεγαλώνουμε, καθώς το δέρμα μας χάνει τη δυνατότητα να διατηρεί την υγρασία. 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του λιπαρού δέρματος είναι ότι το σμήγμα έχει υψηλή συγκέντρωση λιπαρών οξέων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν προστασία ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία. Δεν είναι αρκετό ωστόσο για να σταματήσετε τη χρήση του αντηλιακού, αλλά προσφέρει ορισμένα μακροπρόθεσμα οφέλη. 

Οι άνθρωποι με λιπαρή επιδερμίδα τείνουν να έχουν μεγαλύτερους πόρους και είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακμή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και υφή που δίνει την όψη πρόωρης γήρανσης.  

Αν και οι άνθρωποι με λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να έχουν λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, μπορεί επίσης να έχουν βαθύτερες ρυτίδες σε ορισμένες περιοχές, όπως παραδείγματος χάρη μεταξύ των φρυδιών. 

Η γήρανση όμως περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από απλές λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Τι άλλο επηρεάζει τη γήρανση του δέρματος;  

Πολλοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, του στρες, της διατροφής, της άσκησης και της ρύπανσης επηρεάζουν τη γήρανση του δέρματος.  

Η λιπαρή επιδερμίδα δε σημαίνει απαραίτητα προστασία από τη γήρανση. Ενώ η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που το δέρμα αλλάζει κατά τη διάρκεια της γήρανσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η  φροντίδα της επιδερμίδας είναι αυτό που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα . 

Φροντίδα- όπως η χρήση αντηλιακού, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους, η ενυδάτωση, η αποφυγή καπνίσματος και η φροντίδα του δέρματος – έχουν μεγάλη επίδραση στην επιδερμίδα και στη γήρανση, ανεξάρτητα από το τι έχει καταγραφεί στα γονίδιά μας. 

Είτε έχετε ξηρό, λιπαρό ή μεικτό δέρμα, η γήρανση συμβάλλει στην εμφάνιση ρυτίδων και άλλων αλλαγών στην ελαστικότητα και υφή του δέρματός σας. Μεγαλύτεροι πόροι, διασταλμένα αγγεία και υπερχρωμία είναι επίσης κάποια χαρακτηριστικά που εμφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου.  

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας αλλάζουν και οι ανάγκες της: 

Λιπαρή επιδερμίδα: Σημαίνει καλύτερη γήρανση;  

Λιπαρή επιδερμίδα 

Οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα μπορεί να αντιμετωπίζουν λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την ακμή, τις ουλές από την ακμή και τις ανωμαλίες στην υφή του δέρματος. 

Ξηρή επιδερμίδα  

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μπορεί να είναι πιο έντονες στους ανθρώπους με ξηρό δέρμα. Για το ξηρό δέρμα, κρέμες ενυδάτωσης με λιπίδια είναι απαραίτητες καθώς μεγαλώνουμε, για να διατηρηθεί το δέρμα ενυδατωμένο και τονωμένο. 

Μεικτή επιδερμίδα  

Το μεικτό δέρμα μπορεί μεγαλώνοντας να συμπεριφέρεται τόσο ως λιπαρό όσο και ως ξηρό δέρμα. Θεωρείται το καλύτερο και από τα δύο κόσμους. Μόλις βρείτε τι λειτουργεί για αυτό τον τύπο δέρματος, μπορείτε να επωφεληθείτε από τους αδένες λίπους και έτσι δεν είστε ούτε πολύ ξηροί ούτε πολύ λιπαροί. 

Το τελικό συμπέρασμα  

Οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα επωφελούνται όσον αφορά τη γήρανση του δέρματος καθώς υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν λεπτές γραμμές.  

λιπαρή επιδερμίδα

Το λιπαρό δέρμα προσφέρει επίσης προστασία ενάντια στην UV ακτινοβολία και λειτουργεί ως φυσικό ενυδατικό. Ωστόσο, οι δερματολόγοι λένε ότι το λιπαρό δέρμα δεν μεγαλώνει απαραίτητα καλύτερα από τους άλλους τύπους δέρματος. 

Φροντίζοντας το σώμα και το δέρμα μας εσωτερικά και εξωτερικά, μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. ανεξάρτητα από το αν γεννηθήκαμε με λιπαρό ή ξηρό δέρμα

Μερικές συστάσεις για τη φροντίδα του δέρματός σας ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος: 

  • Διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής  
  • Κατανάλωση ισορροπημένων και θρεπτικών γευμάτων  
  • Τακτική άσκηση  
  • Εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, τα αυτιά, τα χέρια και άλλες περιοχές που θα εκτεθούν στον ήλιο 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Make up no make up: Η απόλυτη τάση του καλοκαιριού

Her News

Kλάμερ: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας!

HerNewskl

Concealer Sandwiching: Ο πιο φυσικός τρόπος για να καλύψετε τα σπυράκια

HerNews ka