HerNews.gr
Παιδί

Μόλις γέννησες και δεν θέλεις επισκέψεις; Πώς θα αρνηθείς ευγενικά

Αν μόλις γέννησες και δεν θέλεις ακόμη επισκέψεις, είναι απολύτως φυσιολογικό. Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός από την οικογένεια να γνωρίσουν όλοι το νεογέννητο. Αλλά τα νεογέννητα έχουν εύθραυστο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η έκθεση σε μικρόβια μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, επομένως η ασφάλεια πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα, ειδικά αν μόλις γέννησες.

Γενικά, συνιστάται να περιμένεις περίπου τέσσερις εβδομάδες προτού επιτρέψεις τους επισκέπτες, δίνοντας σε εσένα, τον άντρα σου και το μωρό σας χρόνο να προσαρμοστείτε στη νέα ρουτίνα και να δημιουργήσετε κάποια ανοσία.

Μπορεί να μην είναι δυνατό ή επιθυμητό να περιορίσετε εντελώς τους επισκέπτες (γεια σας, παππούδες και γιαγιάδες), αλλά διατηρήστε τη λίστα προσκλήσεων μικρή. Οι περιστάσεις και τα επίπεδα άνεσης κάθε οικογένειας ποικίλλουν.

Επομένως είναι σημαντικό να το συζητήσετε με τον παιδίατρό σας και να καθορίσετε κατευθυντήριες γραμμές που να ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες της οικογένειάς σας και τις συγκεκριμένες ανησυχίες για την υγεία σας.

Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Ελέγξτε ότι οι πιθανοί επισκέπτες είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν μεταδοτικές ασθένειες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια των εποχών της γρίπης ή του κρυολογήματος να είστε προσεκτικοί σχετικά με την έκθεση σε άρρωστα άτομα.

Ρωτήστε εάν οι επισκέπτες έχουν εμβολιαστεί έναντι ασθενειών που μπορούν να προληφθούν με εμβόλιο, όπως η γρίπη και ο COVID-19.

Αφού μόλις γέννησες, είναι απαραίτητο να ζητήσεις από όλους τους επισκέπτες να εφαρμόζουν καλή υγιεινή των χεριών τους πλένοντας καλά τα χέρια τους πριν κρατήσουν το μωρό. Μπορείς επίσης να τους ζητήσεις να φορέσουν μάσκα.

Σκεφτείτε το δικό σας επίπεδο άνεσης με άλλα άτομα που κρατούν το μωρό σας και επικοινωνήστε τα όρια με τόλμη και σαφήνεια. Εάν η ύπαρξη επισκεπτών προσθέτει άγχος σε μια ήδη απαιτητική περίοδο, είναι απολύτως αποδεκτό να καθυστερήσετε ή να περιορίσετε τις επισκέψεις μέχρι να νιώσετε πιο ήσυχοι.

Για να θέσεις ευγενικά όρια μπορείς να πεις ότι ευχαριστείς την οικογένεια που θέλει να γνωρίσει το μικρό σας. Όμως επειδή προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα είναι σημαντικό να υπάρχει ησυχία.

Μην ανησυχείς για το αν είσαι τέλεια μαμά, αλλά γίνε μια ευτυχισμένη μαμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νέοι γονείς: Tips για το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα

Her News

Τι δεν πρέπει να πεις σε ένα παιδί που φοβάται

Her News b

Παιχνίδια: Τι πρέπει να προσέχουμε στα παιχνίδια του μωρού μας;

Her News b