HerNews.gr
Health

Σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε ωορρηξία

Είναι αρκετά προφανές όταν έχετε περίοδο, χάρη στις κράμπες και το αίμα και τα πάντα. Αλλά ένα άλλο σημαντικό μέρος του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, η ωορρηξία, η οποία συμβαίνει γύρω στην 14η ημέρα του κύκλου σας και σηματοδοτεί την πιο γόνιμη περίοδο του μήνα, δεν είναι πάντα ξεκάθαρη.

Οι διακυμάνσεις των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, οι δύο κύριες ορμόνες στις γυναίκες, επηρεάζουν τα πάντα, ακόμη και τους άνδρες που βρίσκετε ελκυστικούς. Εδώ, τρία σημάδια που μαρτυρούν ξεκάθαρα ότι έχετε ωορρηξία και βρίσκεστε στις γόνιμες μέρες του κύκλου σας.

Κοκκινίζετε

Δεν χρειάζεται να ντρέπεστε για να κοκκινίζετε εύκολα. Μάλιστα, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης διαπίστωσε ότι το δέρμα των γυναικών είναι πιο ροζ και κοκκινίζει περισσότερο όταν έχουν ωορρηξία. Μπορείτε να ευχαριστήσετε τα αυξανόμενα επίπεδα της ορμόνης οιστραδιόλης για αυτή τη ρόδινη λάμψη, σύμφωνα με τη μελέτη. Η ορμόνη κορυφώνεται κατά την ωορρηξία, στέλνοντας το αίμα να τρέχει στο λεπτό δέρμα του προσώπου σας.

Έχετε κίνητρο για να πάτε στο γυμναστήριο

Λόγω των κυμαινόμενων επιπέδων ορμονών, μπορεί να έχετε περισσότερη ενέργεια για προπονήσεις στη μέση του κύκλου σας. Μπορεί να αισθάνεστε περισσότερο συγκεντρωμένες στους στόχους απώλειας βάρους. Σύμφωνα με μια μελέτη οι γυναίκες έχουν περισσότερα κίνητρα να χάσουν βάρος την ώρα που έχουν ωορρηξία. Οι ερευνητές εικάζουν ότι οφείλεται στην αυξημένη επιθυμία να δείχνετε καλύτερα για να προσελκύσετε έναν σύντροφο. 

Έχετε περισσότερη επιθυμία για σεξ

Αυτή η σύνδεση είναι αρκετά απλή. Είναι πιθανό να θέλετε περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, καθώς τότε είναι πιο πιθανό να μείνετε έγκυος. Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, τα επίπεδα τεστοστερόνης σας είναι στα υψηλότερα επίπεδα και η τεστοστερόνη είναι μια βασική ορμόνη υπεύθυνη για τη σεξουαλική ορμή. Η έντονη αυτή ερωτική διάθεση κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας είναι ουσιαστικά ο τρόπος του σώματός σας να πει, «ναι, τώρα είναι η ώρα να αναπαραχθείς». 

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Η προσθήκη αλατιού στο πόσιμο νερό βοηθά στην ενυδάτωση;

HerNews ka

Πονόλαιμος; Έτσι θα τον ανακουφίσεις πιο γρήγορα

Her News b

Πώς να προλάβετε το κρυολόγημα: Υγιεινές συνήθειες για την πρόληψη

HerNews ka