HerNews.gr
Σχέσεις

Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι είσαι σε σχέση με το σωστό άτομο

Η ταπεινοφροσύνη είναι ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε συχνά σε σωστούς ανθρώπους. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να καυχηθούν για τα επιτεύγματά τους ή να υποτιμήσουν τους άλλους για να εξυψώσουν τον εαυτό τους. Αναγνωρίζουν τις δικές τους ατέλειες και είναι πρόθυμοι να μάθουν από τα λάθη τους και να μην αφήσουν το εγώ τους να μπει ανάμεσα. Αυτό τους κάνει προσιτούς και συγγενείς με τους άλλους.

Σημάδια που αποδεικνύουν ότι είσαι σε σχέση με το σωστό άτομο

Όλοι κάποια στιγμή φοβόμαστε ότι η εμπιστοσύνη μας θα σπάσει από το άτομο στο οποίο ανοιγόμαστε. Το σωστό άτομο για σένα θα είναι ενεργός ακροατής. Διατηρεί οπτική επαφή, γνέφει και ανταποκρίνεται στοχαστικά σε αυτό που λες. Η εστίασή του είναι στην κατανόηση και τη σύνδεση μαζί σου, όχι απλώς να περιμένει τη σειρά του να μιλήσει. Στην πραγματικότητα, ο σωστός σύντροφος θα κάνει επακόλουθες ερωτήσεις για να εμβαθύνει στη συζήτηση, υποδεικνύοντας το γνήσιο ενδιαφέρον του για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Η συνέπεια στα λόγια και τις πράξεις είναι σαν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της αυθεντικότητας. Ένα σωστό άτομο για σχέση, θα κρατά τις υποσχέσεις του, θα τηρεί τις δεσμεύσεις του και δεν ταλαντεύεται ανάμεσα σε αντιφατικές δηλώσεις. Μπορείς να βασιστείς πάνω του.

Επίσης ο σωστός σύντροφος θα είναι ξεκάθαρος πάντα ως προς τα συναισθήματα και τις προθέσεις του. Δεν κρύβει σημαντικές πληροφορίες, ούτε χειραγωγεί καταστάσεις. Μοιράζεται ανοιχτά τις σκέψεις του, ακόμη και όταν αυτό συνεπάγεται ευαλωτότητα. Αυτή η διαφάνεια ενισχύει την εμπιστοσύνη και τις βαθύτερες συνδέσεις.

Ο σεβασμός είναι μια θεμελιώδης πτυχή κάθε σχέσης. Ο κατάλληλος για σένα άνθρωπος θα σε αντιμετωπίζει με καλοσύνη, ευγένεια και προσοχή, ανεξάρτητα από τις διαφορές σας. Αποφεύγει να σε υποτιμά ή να συμπεριφέρεται με ασέβεια. Οι πράξεις του αντικατοπτρίζουν βαθύ σεβασμό για την αξία σου, ως άνθρωπος.

Η επιστήμη πίσω από τον έρωτα με την πρώτη ματιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Δείτε γιατί η έλξη είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εμφάνιση

HerNews ka

Οι έρευνες εξηγούν τον λόγο που μπαίνουμε ακόμη στο προφίλ του πρώην μας!

HerNewskl

Τι σημαίνει να είσαι συναισθηματικά μη διαθέσιμη;

Her News