HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Γιατί μπορεί να πονάει η πλάτη σας στην εγκυμοσύνη;

Στην εγκυμοσύνη θα έρθετε αντιμέτωπες με διάφορα άβολα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους και πρησμένα πόδια. Επίσης σνηθισμένο φαινόμενο είναι να πονάει και η πλάτη σας. 

Καθώς η κοιλιά σας μεγαλώνει, αυτό το επιπλέον βάρος στο μπροστινό μέρος του σώματός σας δυσκολεύει τη σπονδυλική σας στήλη – το κύριο σύστημα υποστήριξης του σώματος – να σας κρατήσει όρθια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές μέλλουσες μαμάδες αρχίζουν ειδικές ασκήσεις για τον πόνο στην πλάτη κατά την εγκυμοσύνη.

Όταν έχετε ένα τεράστιο φορτίο μπροστά, η πλάτη σας πρέπει να δουλεύει πολύ περισσότερο. Αυτή η επιπλέον εργασία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση, καθώς οι αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης υφίστανται πίεση και οι μύες που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη αρχίζουν να κουράζονται.

Λόγοι που πονάτε στην πλάτη όταν είστε έγκυος

Όταν η κοιλιά σας τραβάει το βάρος σας προς τα εμπρός, η σπονδυλική στήλη εργάζεται συνεχώς για να προσπαθήσει να ευθυγραμμιστεί ξανά και να κρατήσει τον κορμό σας σε κάθετη θέση.

Επίσης μπορείτε να κατηγορήσετε την αναπτυσσόμενη μήτρα σας για την οσφυαλγία σας. Η διαστελλόμενη μήτρα σας μετατοπίζει το κέντρο βάρους σας και τεντώνει και αποδυναμώνει τους κοιλιακούς σας μύες. Αυτό αλλάζει τη στάση σας και επιβαρύνει την πλάτη σας. Το επιπλέον βάρος που κουβαλάτε σημαίνει περισσότερη δουλειά για τους μύες σας και αυξημένη πίεση στις αρθρώσεις σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πλάτη σας μπορεί να αισθάνεται χειρότερα στο τέλος της ημέρας.

Και οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορούν να συμβάλλουν στον πόνο στην πλάτη. Για να προετοιμαστείτε για τη διέλευση του μωρού, μια ορμόνη χαλαρώνει τους συνδέσμους στις αρθρώσεις της λεκάνης σας για να τους κάνει πιο ευέλικτους. Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να εμφανιστεί εάν οι αρθρώσεις γίνουν πολύ εύκαμπτες.

Είναι καλό να φοράτε παπούτσια με χαμηλό τακούνι (αλλά όχι επίπεδα) με καλή στήριξη της καμάρας, όπως παπούτσια για περπάτημα ή αθλητικά παπούτσια. Δώστε προσοχή στη θέση σας όταν κάθεστε, κοιμάστε και σηκώνετε πράγματα.

Οι τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θετικό test εγκυμοσύνης; Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνεις αμέσως

Her News b

Τρόποι πρόληψης για την ακμή στην εγκυμοσύνη

Her News

Εγκυμοσύνη και ψυχολογία: Μια περίοδος γεμάτη έντονα συναισθήματα

Her News b