HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Τρόποι πρόληψης για την ακμή στην εγκυμοσύνη

Η ακμή είναι πολύ συχνή στις εγκύους κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο. Πιστεύεται ότι σχεδόν οι μισές έγκυες γυναίκες θα εμφανίσουν ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Η κύρια αιτία της ακμή είναι η αύξηση των επιπέδων των ορμονών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Οι συγκεκριμένες ορμόνες που ευθύνονται για την ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ονομάζονται ανδρογόνα.

Αυτές οι ορμόνες παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη οργάνων, σε ορισμένες νευρικές λειτουργίες και τη σεξουαλική διαφοροποίηση ενός εμβρύου, μεταξύ άλλων.

Τα ανδρογόνα μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη των αδένων του δέρματος και να παράγουν μια λιπαρή ουσία που ονομάζεται σμήγμα.

Τα ξεσπάσματα ακμής εμφανίζονται όταν το σμήγμα φράζει τους πόρους του δέρματος, οδηγώντας σε βακτήρια και φλεγμονές.

Οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να αναπτύξει ακμή, αλλά είναι ιδιαίτερα συχνή σε γυναίκες που είναι επιρρεπείς σε ακμή κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού τους κύκλου. Η ακμή της εγκυμοσύνης συνήθως υποχωρεί μόλις σταθεροποιηθούν οι ορμόνες.

Πρόληψη της ακμής στην εγκυμοσύνη

Ακριβώς όπως η κανονική ακμή, ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να διατηρήσετε μια τακτική, υγιή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Ακολουθούν τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.

Πλένετε το πρόσωπό σας τακτικά, αλλά όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα. Το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογική αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας στο δέρμα σας, οδηγώντας σε εξάρσεις.

Πλύνετε με κρύο ή χλιαρό νερό με ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς σαπούνι. Το ζεστό νερό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να στεγνώσει, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας κι ακμή.

Μην τρίβετε το πρόσωπό σας. Επίσης πολλά προϊόντα περιποίησης  είναι εξαιρετικά σκληρά για το δέρμα. Χρησιμοποιήστε μια βαμβακερή πετσέτα προσώπου και με ταμποναριστές, απαλές κινήσεις σκουπιστείτε, χωρίς να ασκήσετε υπερβολική πίεση.

Στεγνώστε κι ενυδατώστε. Αντί να τρίβετε το πρόσωπό σας με μια πετσέτα, στεγνώστε το με ένα απαλό πανί ή βαμβάκι και, στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι.

Το τακτικό πλύσιμο των μαλλιών σας, ειδικά αν έχετε λιπαρά μαλλιά, θα αποτρέψει την απορρόφηση αυτών των ελαίων από το δέρμα σας. Κρατήστε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας εάν είναι δυνατόν.

Εάν φοράτε μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς λάδι, μη φαγεσωρογόνα ή μη ακνεογόνα και κάντε πάντα ντεμακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα αποτρέψει τη μεταφορά υπολειμμάτων από το μακιγιάζ στο μαξιλάρι σας.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας για να αποτρέψετε τη μεταφορά των βακτηρίων στα δάχτυλά σας στο πρόσωπό σας.

Πίνετε πολύ νερό κι ακολουθήστε  μια υγιεινή διατροφή χωρίς επεξεργασμένα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε τη γονιμότητα στα 30 σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Her News

Εγκυμοσύνη: Μήπως είσαι έγκυος και δεν το έχεις καταλάβει;

Her News

Τι σημαίνει όταν είσαι έγκυος σε “μωρό του ουράνιου τόξου”;

Her News b