HerNews.gr
Pets

Γιατί ο σκύλος σας κοιμάται πολλές ώρες;

Εάν διαπιστώσετε ότι ο σκύλος σας κοιμάται συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην ανησυχείτε. Ενώ είναι φυσιολογικό για τους σκύλους να κοιμούνται όλη τη νύχτα, πολλοί σκύλοι περνούν επίσης μεγάλο μέρος της ημέρας με το να κοιμούνται. Τα περισσότερα σκυλιά θα κοιμούνται περίπου 10 έως 14 ώρες σε ένα  24ωρο, αλλά μερικά μπορεί να κοιμούνται έως και 20 ώρες. 

Οι αλλαγές στα πρότυπα ύπνου μπορεί να είναι αποτέλεσμα γήρανσης ή ασθένειας, γι’ αυτό θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τον κύκλο ύπνου του σκύλου σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε τη δραστηριότητα του σκύλου σας για να τον κρατάτε ξύπνιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και πώς να γνωρίζετε πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια.

Γιατί ο σκύλος σας κοιμάται τόσο πολύ;

Μελέτες δείχνουν ότι πολλά σκυλιά κοιμούνται κατά μέσο όρο τουλάχιστον 11 ώρες σε έναν 24ωρο κύκλο. Επιπλέον, παίρνουν πολλές περιόδους ανάπαυσης με το μικρότερο μέρος της ημέρας να αφιερώνεται σε δραστηριότητα.

Τα περισσότερα σκυλιά θα κοιμούνται περισσότερο όταν είναι χαλαρά και δεν υπάρχει καλό κίνητρο για να είναι δραστήρια. Δεδομένου ότι δεν έχουν smartphone, δουλειές ή εργασίες για το σπίτι, ο ύπνος είναι ένας τρόπος για να περάσουν τη μέρα τους, ειδικά αν είναι μόνα στο σπίτι και βαριούνται. Πολλοί σκύλοι θα καταλήξουν να περνούν περίπου 12 με 14 ώρες από τις μέρες και τις νύχτες τους κοιμισμένοι, αλλά μπορεί να κοιμούνται περισσότερο. Το πόσο κοιμάται ο σκύλος σας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Τα πολύ νεαρά κουτάβια και τα μεγαλύτερα σκυλιά πιθανότατα θα περνούν περισσότερο από τον χρόνο τους στον ύπνο. Τα υπέρβαρα και άρρωστα σκυλιά μπορεί επίσης να κοιμούνται περισσότερο από τα υγιή σκυλιά.

Ορισμένες ράτσες έχουν προδιάθεση να κοιμούνται περισσότερο. Πολλές ασθένειες και προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία μπορεί να προκύψουν με μια αλλαγή στα πρότυπα ύπνου.

Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για συμβουλές εάν ανησυχείτε ότι ο σκύλος σας κοιμάται πολύ ή εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια ασθένειας. 

Αλλά οι ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο υπερβολικός ύπνος μπορεί επίσης να είναι σημάδι πιθανών προβλημάτων, ειδικά αν παρατηρήσετε μια ξαφνική αλλαγή στην ποσότητα που κοιμάται ο σκύλος σας. 

Πώς να κάνετε τη μέρα του σκύλου σας πιο συναρπαστική

Δεδομένου ότι τα περισσότερα σκυλιά δεν πηγαίνουν στη δουλειά ή στο σχολείο, είναι συνηθισμένο να βαριούνται αν είναι μόνα για πολλές ώρες της ημέρας.  Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να παραμείνει ξύπνιος και δραστήριος κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι να παρέχετε πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια και δραστηριότητες. 

Μπορείτε επίσης να ωραιοποιήσετε τη μέρα του σκύλου σας με μεσημεριανές βόλτες και πιο παρατεταμένες περιόδους άσκησης το πρωί και το βράδυ.

Τα θετικά του να κοιμάσαι μαζί με τον σκύλο σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι επικίνδυνο να αφήνεις τον σκύλο σου στο αυτοκίνητο

Her News

Ειδική Γραμματεία για Προστασία Ζώων Συντροφιάς: «Μην εγκαταλείπετε τα ζώα σας»

Her News

Σκύλος: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την βόλτα στην βροχή

Her News b