HerNews.gr
Διεθνή

Ισραήλ: Από τρία μέτωπα δέχεται επίθεση, την Γάζα, τον Λίβανο και τη Συρία

Ενώ το Ισραήλ προετοιμάζεται για την χερσαία επιχείρηση που σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα ισοπεδώσει την Γάζα, η χώρα δέχεται πυρά από την Συρία και τον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε τα χτυπήματα από την πλευρά του Λιβάνου και δημοσίευσε βίντεο με την επιχείρησή της.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα.  Ο βομβαρδισμός του Ισλαμικού Πανεπιστημίου στη Γάζα θεωρείται στρατηγικός στόχος γιατί συνδέεται με το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς.

Ο τελευταίος τραγικός απολογισμός έχει ανεβάσει τους νεκρούς στη Γάζα σε 1050 και τους τραυματίες σε 4150.

Σύμφωνα με τους Παλαιστινίους, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το σπίτι του πατέρα του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, και ότι η επίθεση σκότωσε τον αδερφό του μαζί με τον γιο του και την εγγονή του.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε χωριό στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Φρικιαστικά βίντεο

Όλο και πιο φρικιαστικά είναι τα βίντεο που έρχονται στο φως, όπως αυτά στο κιμπούτζ Κφαρ Άζα που ανακατέλαβε ο Ισραηλινός στρατός.

«Ποτάμια» αίμα και στο Μπερί, από το φονικό πέρασμα των μαχητών της Χαμάς. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι και σε αυτόν τον οικισμό βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από εκατό άμαχοι, από τις φρικαλεότητες των ενόπλων.

Ο Ιτάϊ Βερούβ, Ισραηλινός στρατηγός δήλωσε: «Οικογένειες, μητέρες, πατεράδες, μωρά δολοφονήθηκαν στα κρεβάτια τους, στα καταφύγια, στις τραπεζαρίες, στις αυλές. Οι τρομοκράτες ήρθαν και τους δολοφόνησαν. Τους έπιαναν και μετά τους σκότωναν. Τους έκοβαν το κεφάλι. Αυτή είναι τρομοκρατική επίθεση».

Η Χαμάς, ωστόσο αρνείται πως οι μαχητές της έχουν προχωρήσει σε αποκεφαλισμούς παιδιών.

Κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή που μαχητές της Χαμάς φτάνουν στην είσοδο ενός κιμπούτζ έξω από την Σντερότ. Ανοίγουν πυρ. Οι γυναίκες κρύβονται πίσω από τα αυτοκίνητα για να προστατευθούν. Ισραηλινοί στρατιώτες βγαίνουν έξω και ανοίγουν πυρ διώχνοντας τελικά τους ενόπλους. 1200 Ισραηλινοί έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κατακραυγή Μπάϊντεν

Την στήριξη της Ουάσιγκτον στο Τελ Αβίβ εξέφρασε ο Τζο Μπάϊντεν σε διάγγελμά του.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Και θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να φροντίσει τους πολίτες του, να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτή την επίθεση», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί το περιγραφικό τηλεφώνημα του Μπέντζαμι Νετανιάχου.

«Εννοώ, έχουμε εκατοντάδες σφαγές, οικογένειες αφανίστηκαν στα κρεβάτια και τα σπίτια τους, γυναίκες βάναυσα βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν, πάνω από 100 απήχθησαν, ανάμεσά τους και παιδιά, και από την τελευταία φορά που μιλήσαμε το μέγεθος αυτού του κακού γίνεται χειρότερο», σημείωσε ο Μπέντζαμι Νετανιάχου.

Η Χαμάς έσπευσε να απαντήσει στις δηλώσει Τζο Μπάϊντεν χαρακτηρίζοντάς τες εμπρηστικές.

Επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Τι δουλειά έχει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ; Τί έρχεται να κάνει; Και τί πρόκειται να κάνει το αεροπλανοφόρο που έρχεται εδώ με όλα τα σκάφη του τριγύρω και τα τζετ στο αεροπλανοφόρο; Θα χτυπήσει όλη τη Γάζα, τα περίχωρά της, θα τους ισοπεδώσει και θα διαπράξει πολύ σοβαρές σφαγές».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο πρίγκιπας Λούις ξανά χτυπά: Δείτε την “αταξία” που έκανε στη χριστουγεννιάτικη συναυλία

HerNews ka

Ben Affleck: Ετοιμάζει συνεργασία που μάλλον θα εκνευρίσει τη Jennifer Lopez

HerNews ka

Χάλι Μπέρι: Οριστικοποίησε το διαζύγιό της με τον Ολιβιέ Μαρτίνεζ μετά από 8 χρόνια – Τι ποσό θα πληρώσει

HerNews ka