HerNews.gr
Διεθνή

Ισραήλ: Η Χαμάς αρνείται ότι οι μαχητές της αποκεφάλισαν παιδιά και βίασαν γυναίκες

Μαίνεται ο πόλεμος της προπαγάνδας, καθώς η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες για αποκεφαλισμούς παιδιών από τους μαχητές της που εισέβαλαν το περασμένο Σάββατο στους ισραηλινούς καταυλισμούς.

Μαίνεται ο πόλεμος της προπαγάνδας

Στέλεχος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ορισμένα δυτικά μέσα διαδίδουν ψέμματα του Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί την παλαιστινιακή οργάνωση πως αποκεφάλισε παιδιά και βίασε γυναίκες.

Η Χαμάς υποστηρίζει πως αυτές οι κατηγορίες εξαπολύθηκαν χωρίς αποδείξεις, ενώ τόνισε πως καταδικάζει αυτούς τους αβάσιμους χαρακτηρισμούς.

Σημειώνεται πως υπήρχαν αναφορές για αποκεφαλισμούς παιδιών και βιασμούς γυναικών στο Κιμπούτς Μπέρι.

Χωρίς ρεύμα και νερό στη Γάζα

Με τις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να συνεχίζονται για έκτη ημέρα, οι αριθμοί των νεκρών αυξάνονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάνω από 1200 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί, μεταξύ αυτών 326 παιδιά – όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές – και οι τραυματίες έφτασαν τους 5.600.

Στο Ισραήλ θρηνούν 1.300 νεκρούς, μεταξύ αυτών 222 στρατιώτες. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 3.300, εκ των οποίων πάνω από 300 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ διαμήνυσε ότι δεν θα υπάρχει νερό, ρεύμα και καύσιμα στη Γάζα εάν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για ανταλλαγή αιχμάλωτων γυναικών – Τι επικαλείται κινεζικό πρακτορείο

HerNews ka

Εύα Καϊλή: Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση της – Παραμένει στη φυλακή

HerNews ka

Bianca Censori: Οι θαυμαστές “φρίκαραν” ακούγοντας τη φωνή της για πρώτη φορά

HerNews ka