HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Σεξ στην εγκυμοσύνη

Είναι αλήθεια ότι η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική και προσωπική εμπειρία για κάθε γυναίκα, και το πώς αισθάνεται σχετικά με το σεξ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το άτομο.

Σεξ στην εγκυμοσύνη

Καθώς το σώμα σας αλλάζει, μπορεί να βρείτε ορισμένες στάσεις πιο άνετες από άλλες. Ακούστε το σώμα σας και προσαρμογείτε ανάλογα. Στάσεις όπως η “στο πλάι” ή ο “καβαλητής” μπορεί να είναι πιο άνετες καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη.

Είναι σημαντικό να μιλάτε με τον σύντροφό σας για τα συναισθήματά σας, τις ανησυχίες σας και τις ανάγκες σας. Η επικοινωνία είναι κλειδί για μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική σχέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

οματικό σεξ: Η αυξημένη ευαισθησία λόγω των ορμονικών αλλαγών μπορεί να κάνει την εμπειρία του στοματικού σεξ πιο εντονισμένη και ευχάριστη για πολλές γυναίκες. Το στήθος, η κλειτορίδα και άλλες ερωτογενείς ζώνες γίνονται πιο ευαίσθητες, δίνοντας μια νέα διάσταση στη σεξουαλική επαφή.

Προσαρμογή σε νέες στάσεις: Ενώ το σώμα αντιμετωπίζει φυσικές αλλαγές, οι παραδοσιακές σεξουαλικές στάσεις μπορεί να μην είναι πάντα οι πιο άνετες. Οι στάσεις που επιτρέπουν περισσότερο έλεγχο και άνεση, όπως το spooning ή ο λωτός, μπορεί να προτιμηθούν.

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Χρειάζεται περισσότερη φροντίδα: Το φυσικό και το συναισθηματικό άγγιγμα, όπως τα χάδια, οι αγκαλιές και τα μασάζ, μπορούν να στερεώσουν τη σχέση και να βοηθήσουν τη γυναίκα να αισθάνεται ακόμη πιο αγαπημένη και φροντισμένη.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου: Το κλειδί είναι να ακούς το σώμα σου. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με κάποιο στοιχείο της σεξουαλικής σας σχέσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε αυτά τα συναισθήματα με τον σύντροφό σας και να προσαρμόσετε ανάλογα τις επιλογές σας.

Σε αυτές τις χώρες οι γυναίκες χαίρονται περισσότερο το σεξ

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πιθανές αιτίες που ο σύντροφός σας δεν θέλει σεξ όπως παλιά

Her News

Θέλεις πιο καυτό σεξ; 4 μυστικά που θα το απογειώσουν

Her News

Πέος: Τι συμβαίνει καθώς ο άντρας μεγαλώνει

Her News b