HerNews.gr
DECORNEWS

Συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν διακοσμείτε με καθρέφτες

Οι καθρέφτες λειτουργούν πολύ περισσότερο από τον έλεγχο της εμφάνισής σας προτού βγείτε από την πόρτα, είναι επίσης βασικό συστατικό στην εσωτερική διακόσμηση και μπορούν να ολοκληρώσουν ένα δωμάτιο όταν χρησιμοποιούνται σωστά. 

Ωστόσο, μερικές φορές οι καθρέφτες μπορούν πραγματικά να μειώσουν τη διακόσμησή σας εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. 

Παρακάτω θα μάθουμε πως να αποφεύγουμε λάθη όταν διακοσμούμε καθρέφτες.

1. Σκεφτείτε την αντανάκλαση

Ένας καθρέφτης μοιάζει λίγο με ένα παράθυρο με εσωτερική θέα: θέλετε να δείτε κάτι ενδιαφέρον ή όμορφο όταν ρίχνετε μια ματιά. Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη σε ένα μέρος όπου υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον για την αντανάκλαση δεν είναι η καλύτερη χρήση του. Ακόμη χειρότερα, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη απέναντι από έναν αντιαισθητικό χώρο που ίσως θέλετε να κρύψετε, τονίζει μόνο αυτό το σημείο.

2. Ο κανόνας «όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα», δεν ισχύει

Όπως και με οτιδήποτε άλλο, είναι δυνατό να υπερβείτε τη χρήση καθρεφτών στο σπίτι σας. Το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Θέλετε να εξισορροπήσετε έναν καθρέφτη με άλλα είδη διακόσμησης στον τοίχο σας για να δημιουργήσετε το μεγαλύτερο αντίκτυπο. Τοποθετήστε τους εκεί που θα τους χρησιμοποιήσετε πραγματικά, και μετά, σε σημεία που θα αντικατοπτρίζουν το δωμάτιο για να το βοηθήσετε να φαίνεται μεγαλύτερο

3. Χρησιμοποιείτε πολύ μικρούς καθρέφτες

 Το να βασίζεστε σε έναν μικρότερο καθρέφτη σε έναν μεγαλύτερο χώρο δεν λειτουργεί πάντα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ένα μπάνιο. Αυτό είναι άβολο για τον  χρήστη και επίσης χάνει την ευκαιρία να δημιουργήσει την αίσθηση και την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου σε ένα τυπικά μικρό δωμάτιο. Το μπάνιο δεν είναι ο μόνος χώρος που υποφέρει από έναν μικροσκοπικό καθρέφτη. Το να τοποθετείτε έναν μικρό καθρέφτη σε οποιοδήποτε δωμάτιο απορρίπτει ολόκληρο το σχέδιο και κάνει ολόκληρο τον χώρο να φαίνεται λίγο άβολος.

4. Διαταραχή ενέργειας και ροής

Το που βάζετε τους καθρέφτες σας μπορεί να επηρεάσει κάτι περισσότερο από την αισθητική του σπιτιού σας. Ορισμένες τοποθετήσεις θεωρούνται κακές στο Φενγκ Σούι , μια αρχαία κινεζική πρακτική που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της ενέργειας για να ευθυγραμμίσει τους ανθρώπους με το περιβάλλον τους. Το να τοποθετείτε έναν καθρέφτη απέναντι στην κύρια είσοδο ενός σπιτιού απλώς απωθεί κάθε θετική ενέργεια που μπορεί να προσπαθεί να εισέλθει στο χώρο.

Οι καθρέφτες μπορούν να βοηθήσουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, να ενισχύσουν το φως σε ένα πιο σκοτεινό δωμάτιο και να προσθέσουν ομορφιά στη συνολική σας διακόσμηση. Σημειώστε όσα διαβάσατε για τα λάθη με τους καθρέφτες και το τελικό σας αποτέλεσμα θα αντικατοπτρίζει ένα κομψό σπίτι που δείχνει πάντα το καλύτερο. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διακόσμηση: Γιατί δεν πρέπει να μπαίνει ο καναπές μπροστά από παράθυρο

Her News

Πως να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό φούρνου χωρίς χημικά

HerNews ka

Vertical Gardens: Η διακόσμηση με φυτά που βελτιώνει την ψυχική υγεία

Her News