HerNews.gr
DECORNEWS

Οι αρχιτέκτονες λατρεύουν αυτή τη νέα σχεδιαστική τάση που κάνει τα δωμάτια πιο ελαφριά, πιο ήρεμα & πιο ζεστά

Μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε ξύλινα πηχάκια σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, είναι βέβαιο ότι θα τα δείτε παντού. Οι στενές ξύλινες σανίδες είναι τόσο ευέλικτες και τόσο επιρρεπείς σε έργα DIY, που θα τις εντοπίσετε μέσα και έξω από το σπίτι, σε οροφές, τοίχους, διακόσμηση και έπιπλα.

Οι μακριές και επαναλαμβανόμενες λωρίδες ξύλου μπορούν να τονίσουν το ύψος ενός δωματίου όταν τοποθετούνται σε όρθια θέση και μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά ευκρινείς γραμμές προς σχεδόν οποιαδήποτε κατεύθυνση τις τοποθετείτε – απλές και μινιμαλιστικές αλλά γεμάτες ζεστασιά και υφή.μεγάλο υπνοδωμάτιο με ξύλινο τοίχο που κρύβει τον χώρο του ντυσίματος

Είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο για τη δημιουργία μοτίβων και ρυθμού με πολύ λογικό κόστος

Ενώ υπάρχει άφθονος χώρος για προσαρμογή (από τον τύπο του ξύλου που χρησιμοποιείται μέχρι το χώρο που απομένει μεταξύ κάθε σανίδας), πολλά πάνελ μπορούν να αγοραστούν έτοιμα και απλά να κολληθούν στον τοίχο. Δείτε πώς οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές αξιοποιούν στο έπακρο τα ξύλινα πηχάκια, από καθαρές πινελιές μέχρι έξυπνα χωρίσματα, από μοντέρνες κουζίνες μέχρι υπνοδωμάτια με κουκέτες. 

γκαρνταρόμπα με ξύλινο χώρισμα ανάμεσα στο κρεβάτι και τα ντουλάπια

1. Δημιουργήστε ένα αέρινο διαμέρισμα

Όταν δεν θέλετε να χτίσετε έναν συμπαγή τοίχο, το ξύλο με σχάρες μπορεί να καλύψει το κενό – και η συνολική ελαφριά του αίσθηση μπορεί να σας βοηθήσει να οριοθετήσετε ζώνες, δημιουργώντας δωμάτια μέσα στα δωμάτια – χωρίς να φαίνεται  τοίχος. Εδώ, οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν έναν χώρο σαν ξενοδοχείο που δημιουργεί μια γκαρνταρόμπα μέσα σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο χωρίς να το κλείνει εντελώς.

Τα ξύλινα πηχάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε διαχωρισμό μέσα σε ένα χώρο ή μεταξύ των χώρων, επειδή μπορείτε να ελέγξετε πόσο φως και ορατότητα ρέει μεταξύ τους.

2. Δημιουργήστε έναν χώρο για “check in” στο παιδικό δωμάτιο

κρεβατοκάμαρα κουκέτα με τοίχο από ξύλινα πηχάκια

Στο τέλος της ημέρας – ή ακόμα και στην αρχή – οι τοίχοι με πηχάκια έχουν να κάνουν με το φυσικό φως. Στην πραγματικότητα, παρέχει αρκετή σκιά και αρκετό φως – για να μην αναφέρουμε τα δικά του μοτίβα φωτός. Στο παραπάνω δωμάτιο βλέπουμε την ιδέα να υψωθεί ένας τοίχος για να λειτουργήσει ως “κουκούλι” για ένα παιδί που κοιμάται, αλλά και ως μια διαφανής επιφάνεια μέσω της οποίας οι γονείς μπορούσαν να ελέγξουν το παιδί τους. Τα φωτεινά σχήματα που προκύπτουν στην οροφή από τις χυτές σκιές και το φως που περνά μέσα από τις ξύλινες ράβδους είναι απλά όμορφα, προσδίδοντας πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και βάθος σε μια μικρή γωνιά ύπνου όπως αυτή.

3. Δημιουργήστε ένα φράγμα μεταξύ λειτουργικών & καθιστικών χώρων

μοντέρνα μινιμαλιστική κουζίνα με εντοιχισμένα τραπεζοκαθίσματα και ξύλινα πηχάκια

Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν έναν οπτικό διαχωρισμό μεταξύ της κουζίνας και του τμήματος τραπεζαρίας της κουζίνας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιορτάζουμε την Ημέρα Ύπνου με ποιότητα CANDIA

Her News

Tangerine: Αυτό είναι το παιχνιδιάρικο χρώμα που μπαίνει στη διακόσμηση

Her News

5 πράγματα που πρέπει να πετάξετε από το σαλόνι σας & τι να κρατήσετε

HerNews ka