HerNews.gr
DECORNEWS

4+1 εντυπωσιακά χρώματα κουζίνας που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές

Η επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων είναι το σημείο εκκίνησης στο σχεδιασμό μιας κουζίνας και για καλό λόγο. Η εξασφάλιση ενός χρωματικού συνδυασμού που λειτουργεί στον χώρο αισθητικά και πρακτικά διασφαλίζει ότι αισθάνεστε άνετα και δημιουργικά σε ένα μέρος του σπιτιού που πολλοί από εμάς περνάμε τόσο πολύ χρόνο. 

Η σωστή εφαρμογή των χρωμάτων είναι ακόμα πιο σημαντική εάν φιλοξενείτε συχνά φίλους, την οικογένειά σας ή προσκαλείτε κάποιον για δείπνο τον οποίο θέλετε να εντυπωσιάσετε. Μην ανησυχείτε, έχουμε σχεδιαστές στη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσουν ποια χρώματα από το ρεπερτόριό τους λάμπουν πολύ έντονα σε μια μοντέρνα κουζίνα στην οποία θέλετε να διασκεδάσετε. 

1. Ζεστό μπλε

Κουζίνα με δροσερά μπλε ντουλάπια και λαμπερά χρώματα μωσαϊκό πλακάκια πίσω με χαλί.

 Το μπλε είναι ουδέτερο, όπως ένα τζιν. Έτσι, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του γκρι ή του λευκού ή του ξύλου, αν θέλετε λίγο περισσότερο χρώμα στην κουζίνα σας.

2. Πράσινο-γκρι με oak

Πρασινογκρι κουζίνα με ζεστό ξύλινο ντουλάπι.

Το γκριζοπράσινο, ειδικά σε μαρμάρινη υφή, μπορεί να αντικατοπτρίζει τις ανεπαίσθητες αλλαγές στη διάθεση και την ατμόσφαιρα, παρόμοιες με μια συννεφιασμένη μέρα ή ένα ήσυχο δάσος. Αυτό δίνει στο δωμάτιο ένα άνετο και εκτεταμένο βάθος. Η επιλογή ενός χρωματιστού μάρμαρου θα τραβήξει φυσικά τα βλέμματα των καλεσμένων σας και για όλους τους σωστούς λόγους. Οι αποχρώσεις του ξύλου, όπως το oak, χρησιμεύουν ως ουσιαστική γέφυρα μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, δημιουργώντας μια αρμονική ισορροπία. Για έναν χώρο που προορίζεται για συγκεντρώσεις, αυτή η σύνδεση με τη φύση φέρνει μια ηρεμιστική αλλά αναζωογονητική ενέργεια

3. Πολύ ουδέτερα

Γκρι και μπεζ κουζίνα με ουδέτερο ντουλάπι και λευκούς τοίχους.

Ο σχεδιασμός ενός σετ κουζίνας δεν χρειάζεται να αφορά το χρώμα. Για μια κουζίνα που έχει να κάνει με τη φιλοξενία, τα ουδέτερα είναι τα χρώματα που πρέπει να προτιμάτε. Σκεφτείτε το κλασικό γκρι, το διαχρονικό λευκό και αυτά τα ζεστά μπεζ που σας κάνουν να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Το γκρι προσθέτει μια πινελιά κομψότητας και λειτουργεί καλά με διάφορα χρώματα έμφασης. Το λευκό φέρνει μια αίσθηση ανοιχτότητας και φωτεινότητας, δημιουργώντας μια αέρινη ατμόσφαιρα. Το μπεζ είναι σαν μια άνετη κουβέρτα όπου ανακουφίζει τους καλεσμένους σας.

4. Σμαραγδί

Κουζίνα με σμαραγδένια πράσινα χαρακτηριστικά και ντουλάπια από ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Το πράσινο συνδέεται έμφυτα με τη φύση, γεγονός που το κάνει ένα από τα αγαπημένα χρώματα για την κουζίνα. Αυτό το συγκεκριμένο χρώμα έχει μια γεύση από μείγμα δεντρολίβανου, φασκόμηλου και λάιμ – και τα τρία αυτά χρησιμοποιούνται συχνά σε πιάτα και ποτά για κοινωνικές συγκεντρώσεις, καθιστώντας το τέλειο χρώμα για έναν διασκεδαστικό χώρο.

5. Λαδί

Καταπράσινη κουζίνα με ουδέτερο ντουλάπι.

Η αναζήτηση ονομάτων χρωμάτων που είναι εμπνευσμένα από τη μαγειρική είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε όταν βρίσκετε χρώματα τόσο για ντουλάπι όσο και για τοίχους για μια κουζίνα. Ένα γήινο ουδέτερο χρώμα όπως το λαδί ταιριάζει υπέροχα παρέχοντας ένα γαλήνιο σκηνικό για να προσαρμόσετε το τραπέζι σας πριν από την άφιξη των καλεσμένων σας. Επιλέξτε εκρού λινές χαρτοπετσέτες και πορσελάνη με χρυσή διακόσμηση για ένα κομψό και χαλαρωτικό περιβάλλον για να φιλοξενήσετε οποιοδήποτε εκλεπτυσμένο δείπνο.

Ποια χρώματα σε κάνουν να νιώθεις κουρασμένη; 4 αποχρώσεις προς αποφυγή

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Με αυτά τα κόλπα ένας μικρός χώρος θα γίνει πιο όμορφος & λειτουργικός

HerNews ka

Decornews: Τα πιο απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον χώρο σας

HerNews ka

Puffy Furniture: Τα έπιπλα των Celebrity

Her News b