HerNews.gr
DECORNEWS

Με αυτά τα κόλπα ένας μικρός χώρος θα γίνει πιο όμορφος & λειτουργικός

Όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, η βελτίωση των οργανωτικών τεχνικών είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τον έλεγχο της ακαταστασίας.

Αντί ο μικρός σας χώρος να αισθάνεται στενός και κλειστοφοβικός, τα pokey δωμάτια σας έχουν τη δυνατότητα να φαίνονται υπερυψωμένα, ευάερα και εύκολα στην πλοήγηση σε καθημερινή βάση.

Μερικές απλές ιδέες σχεδίασης μπορούν να βοηθήσουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος. Εδώ είναι οι 8 αγαπημένες μας συμβουλές.

1. Επενδύστε σε πολυλειτουργικά έπιπλα

ξύλινη είσοδος με εντοιχισμένο πάγκοΠρώτα απ ‘όλα, τα πολυλειτουργικά έπιπλα είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την οργάνωση ενός μικρού χώρου. Στα μικρά δωμάτια, τα πολυλειτουργικά έπιπλα κάνουν τη διαφορά. Οι καναπέδες-κρεβάτια είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πολυλειτουργικών επίπλων, που διπλασιάζονται ως κρεβάτι όταν οι επισκέπτες έρχονται για να μείνουν, αλλά αναδιπλώνονται ξανά με ευκολία μόλις φύγουν.

Μερικοί καναπέδες έχουν επίσης ενσωματωμένες μονάδες αποθήκευσης, που λειτουργούν τέλεια για ένα μικρό σαλόνι που δεν διαθέτει επαρκή χώρο αποθήκευσης και τα κρεβάτια αποθήκευσης είναι μια άλλη υπέροχη εφεύρεση. 

2. Αποσυμφορίστε τον χώρο

Ένας ακατάστατος διάδρομοςΗ ακαταστασία είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για μικρούς χώρους. Συσσωρεύεται χωρίς να το προσέξουμε και με την πάροδο του χρόνου δημιουργεί απλώς έναν χώρο που αισθάνεται στενός και γεμάτος περιττά πράγματα.

Ρωτήστε τον εαυτό σας αν έχετε χρησιμοποιήσει κάτι πρόσφατα και αν συμβάλλει κάτι στο δωμάτιο- είτε λειτουργικά είτε αισθητικά. Εάν η απάντηση είναι όχι, ήρθε η ώρα να φύγει. Θυμηθείτε ότι όσες περισσότερες επιφάνειες έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι να μετατραπούν σε χωματερή με πεταμένες κούπες, φυλλάδια και περιοδικά – όλα αυτά τα πράγματα που αρχίζουν σιγά σιγά να συσσωρεύονται σε όλο το σπίτι.

3. Χρησιμοποιήστε κάθετο χώρο

Ένα καθιστικό σχεδιασμένο με κάθετο χώροΟ κατακόρυφος χώρος πρέπει να βελτιστοποιηθεί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το δωμάτιο που έχετε και είναι ιδανικός για αποθήκευση διαμερισμάτων. Από ράφια που μπορεί να φαίνονται γοητευτικά και διακοσμητικά, σε ειδικές μονάδες αποθήκευσης που φτάνουν μέχρι την οροφή, σε κρεμαστές σχάρες που εκμεταλλεύονται στο έπακρο αυτόν τον άβολο χώρο πίσω από τις πόρτες, ο κάθετος χώρος είναι ο καλύτερος φίλος σας και ένας απλός τρόπος για αποτελεσματική οργάνωση.

Οι λύσεις κάθετης αποθήκευσης είναι επίσης κατάλληλες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, από την κρεβατοκάμαρα μέχρι την κουζίνα μέχρι το σαλόνι.

4. Ενσωματώστε κλειστή αποθήκευση

Μια ειδική ντουλάπα με πρόσοψη καθρέφτη που ανοίγει για να αποκαλύψει τα ράφιαΌταν σκέφτεστε κάθετα, σκεφτείτε πάντα την κλειστή αποθήκευση καθώς και την ανοιχτή. Η διακοσμητική ανοιχτή αποθήκευση έχει σίγουρα τη θέση της, αλλά δεν είναι μια σοφή κίνηση αν δυσκολεύεστε με έναν μικρό χώρο. Ενώ η ανοιχτή αποθήκευση και τα ράφια μπορεί να φαίνονται αισθητικά ευχάριστα και να σας προσφέρουν χώρο για να διακοσμήσετε και να εμφανίσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα και διακοσμητικά αντικείμενα, ένας συνδυασμός κλειστής αποθήκευσης είναι απαραίτητος για την αποθήκευση των αντιαισθητικών στοιχείων.

5. Αποφυγή ογκώδους υλικού

Γωνιακό ντουλάπι χωρίς ογκώδη χερούλιαΓια μια απλή αλλαγή, δημιουργήστε μια απρόσκοπτη εμφάνιση αφαιρώντας ογκώδεις λαβές που καταλαμβάνουν οπτικό χώρο υπέρ των απτικών έλξεων που γίνονται στο υλικό, μιμούμενοι τη λαβή ενός χεριού. Όταν σας λείπει χώρος, αυτές είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και πρόκειται να απαλλαγείτε από την περίσσεια και να το αφαιρέσετε για ένα απαλό και χαλαρωτικό φινίρισμα.

6. Απόκρυψη ηλεκτρικών πριζών 

Ένα γραφείο στο σπίτι με διπλά φώτα οροφήςΗ οργάνωση μικρών χώρων δεν αφορά μόνο λύσεις αποθήκευσης – σκεφτείτε και πρακτικά. Η τοποθέτηση ηλεκτρικών πριζών μέσα σε ψηλά ντουλάπια θα επιτρέψει στις ασύρματες συσκευές να φορτίζονται ενώ είναι καλά αποθηκευμένες. 

7. Ελαχιστοποίηση εμποδίων

ενσωματωμένα ράφια γύρω από μια πόρταΕλαχιστοποιήστε τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσετε καθώς μετακινείστε μέσα στο σπίτι. Ένα ολοφάνερο εμπόδιο που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι οι εσωτερικές πόρτες. Οι συρόμενες πόρτες είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε το πρόβλημα.

Ιδανικές για έναν μεταβατικό χώρο μεταξύ τραπεζαρίας και καθιστικού ή για χωρισμό δύο χώρων σαλονιού, οι συρόμενες πόρτες κλείνουν για να δημιουργήσουν μια ζεστή αίσθηση και να διαλύσουν τον ανοιχτό χώρο, αλλά ανοίγουν απρόσκοπτα όταν θέλετε να συνδυάσετε τους χώρους.

5+1 συμβουλές για να προσθέσετε ζεστασιά στο σπίτι σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες για να διακοσμήσετε τους κάκτους σας

HerNews ka

Ταπετσαρία τοίχου: «Μεταμόρφωσε» τον χώρο σου με τα υπέροχα σχέδια της VipArt

Her News

Τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου & πώς να τα αποφύγετε

HerNews ka