HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε στην στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό Συμβούλιο την επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα. 

Στην εισήγησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά τη φοροδιαφυγή, προανήγγειλε αφενός ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώσουν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό όριο θα απαλλαγούν από το ήμισυ του τέλους επιτηδεύματος από το 2024, ενώ έκανε και επίσημο ότι θα λάβουν επίδομα θέρμανσης και τα κοινοκυριά που θερμαίνονται με ρεύμα.

O πρωθυπουργός επισήμανε ότι «Προχωράμε στην επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανακούφιση ενεργειακή φτώχεια. Θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στο ειδικό τιμολόγιο για πολυτεκνες εικογένειες με μεγαλύτερες εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια».

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και παρεμβάσεις «για τη μάστιγα των ρευματοκλοπών που ανέρχονται στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας» τονίζοντας ότι «είναι μια προκλητική αδικία που πρέπει να κοπεί μαχαίρι».

Το νέο σχήμα αναμένεται να  διαρκέσει τουλάχιστον ένα τρίμηνο και θα αφορά κυρίως οικιακούς καταναλωτές που τους χειμερινούς μήνες παρουσιάζουν αυξημένη κατανάλωση ρεύματος με σκοπό τη θέρμανση. Η νέα επιδότηση θα έχει γεωγραφικά, πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια, ενώ δεν θα μπορεί να την πάρει κάποιος που είναι δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίκη στο Μάτι: «Σωθήκαμε από τύχη» – Η συμβολική κίνηση των συγγενών

Her News

Ξεσπά η μάνα του βιαστή με το τατουάζ: «Τον θέλω νεκρό, θέλω να πεθάνει»

Her News

Σαρώνουν οι λαμπάδες «Κουτσούμπα» – Οι ατάκες του ΓΓ του ΚΚΕ που έγιναν viral

Her News