HerNews.gr
Διεθνή

Ισραήλ: Ελπίδες για την 8χρονη που πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε από τη Χαμάς ότι είναι ζωντανή

Η Έμιλι Χάντ, ένα οκτάχρονο κορίτσι από το κιμπούτς Be’eri στο Ισραήλ, που αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου , πιστεύεται τώρα ότι είναι ζωντανή, μεταξύ εκείνων που κρατούνται όμηροι στη Γάζα.

Η οικογένεια της Έμιλι, συμπεριλαμβανομένου του Ιρλανδού πατέρα της Tομ Χάντ  ενημερώθηκε για την εξέλιξη από τις ισραηλινές αρχές την περασμένη εβδομάδα και ο πατέρας της επιβεβαίωσε ότι πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει.

Στις 31 Οκτωβρίου, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι ήταν πολύ πιθανό η Έμιλι να είχε πράγματι απαχθεί. Η Νάταλι, η αδερφή της 8χρονης είπε ότι οι ιρλανδικές αρχές έχουν υποσχεθεί να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν.

Emily1

Η Νάταλι μίλησε στην ισραηλινή τηλεόραση με ένα μήνυμα για εκείνη, λέγοντας: «Θέλω να σου πω ότι κάνουμε τα πάντα για να σε γυρίσουμε σπίτι. Ξέρουμε ότι σε κρατούν όμηρο. Σε αγαπάμε τόσο πολύ και μας λείπεις».

Σε μια ανάρτηση στο Facebook πριν από τρεις ημέρες, ο Τομ Χαντ είπε ότι η Νάρκις, η μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του είχε «οπωσδήποτε δολοφονηθεί» από τη Χαμάς. Ο αναφερόμενος θάνατος της Έμιλυ, είπε, ήταν «ένα λάθος ταυτότητας».

Στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου, 7 Οκτωβρίου, όταν ήχησαν οι σειρήνες ως απάντηση σε ένα τεράστιο φράγμα ρουκετών από τη Γάζα, ο Τομ Χαντ μπήκε στο ασφαλές δωμάτιό του. Η κόρη του Έμιλι είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της στο κιμπούτς.

«Άκουγα τους πυροβολισμούς να πλησιάζουν. Τηλεφώνησα στην πρώην γυναίκα μου στο κιμπούτς για να βεβαιωθώ ότι βρισκόταν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και ότι είχε κλειδώσει την πόρτα και της είπα να τηλεφωνήσει στην οικογένεια όπου κοιμόταν η Έμιλι», είπε.

Όταν τελικά βγήκε από το ασφαλές δωμάτιό του, συνόδευσε ένα ανώτερο μέλος της κοινότητας σε ένα δωμάτιο όπου περίμενε ένας γιατρός, μαζί με έναν ψυχίατρο και έναν κοινωνικό λειτουργό, και ενημέρωσαν ότι η Έμιλι είχε σκοτωθεί. «Απλώς είπαν «βρήκαμε την Έμιλι και είναι νεκρή».

Ο Χαντ είπε ότι ένιωσε ανακούφιση, παρά τα τραγικά νέα. «Ήξερα την εναλλακτική για την κόρη μου. Ήξερα ότι είτε θα την έβρισκαν νεκρή είτε θα την απήγαγαν και θα την πήγαιναν στη Γάζα. Και η σκέψη ενός μικρού οκτάχρονου παιδιού στα χέρια αυτών των ζώων… Θα είναι τρομοκρατημένη για το υπόλοιπο τη ζωή της», είπε. «Μπορείς να φανταστείς την απόλυτη φρίκη για ένα οκτάχρονο παιδί;»

Η συναισθηματική συνέντευξη του Χαντ στο CNN που περιγράφει τον θάνατο της κόρης του μετά την επίθεση έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

«Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε κάτι για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από το θάνατο. Δεν έχουν φαγητό. Δεν έχουν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με ένας Θεός ξέρει πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Θέλει να μιλήσει με τη «σύζυγο» του Kanye West ώστε να την προειδοποιήσει

HerNews ka

Ντρου Μπάριμορ: Παραδέχεται ότι θα ήθελε η μητέρα της να ήταν νεκρή – «Δεν μπορώ να περιμένω»

HerNews ka

Shakira: Επιστρέφει δυναμικά με νέο άλμπουμ & μια υπόσχεση σε όλες τις γυναίκες

HerNews ka