HerNews.gr
DECORNEWS

Πού πρέπει να βάλετε το αρωματικό κερί σας ώστε να μυρίσει όλο το σπίτι σας;

Είναι επίσημα η εποχή της χαλάρωσης σε εσωτερικούς χώρους και τα αρωματικά κεριά γίνονται και πάλι μέρος των καθημερινών μας τελετουργιών. Φυσικά, όταν ανάβετε ένα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το άρωμα διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο και διαπερνά ολόκληρο το σπίτι. Ωστόσο, ενώ υπάρχουν ορισμένα σημεία που μπορεί να πιστεύετε ότι είναι προφανή σημεία για ένα κερί, όπως ο μπουφές ή το γραφείο σας, μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για να προωθήσετε πραγματικά το άρωμα. 

Ενώ περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, θα θέλετε να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα και να αισθάνεται πιο φιλόξενο, ειδικά αν σκοπεύετε να ευχαριστήσετε τους επισκέπτες κατά την περίοδο των γιορτών.αρωματικό κερί σε μαρμάρινο τραπέζι με πράσινο γυάλινο βάζο

1. Εξετάστε τον κεντρικό χώρο του σπιτιού σας

Αρχικά, σκεφτείτε την πιο κεντρική περιοχή του σπιτιού σας. Πού περνάτε εσείς και η οικογένειά σας ή οι καλεσμένοι σας τον περισσότερο χρόνο; Είναι πιθανό να είναι το σαλόνι , αλλά θα μπορούσε να είναι και η κουζίνα. Ως το κεντρικό σημείο του σπιτιού σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το σαλόνι σας είναι εμποτισμένο με ένα φιλόξενο και χαλαρωτικό άρωμα. Ένα τραπεζάκι, ένα περβάζι ή ένα τζάμι είναι όλα ιδανικά σημεία για να αναδυθεί ένα αρωματικό κερί στον χώρο σας και να δημιουργήσει ένα δυνατό άρωμα. Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το άρωμα των κεριών σας σε όλο το σπίτι σας, τοποθετήστε τα σε μια κεντρική τοποθεσία, όπως ένα σαλόνι ή ένα διάδρομο.

2. Μην παραβλέπετε περιοχές με μεγάλη κίνηση

Είσοδος με ταπετσαρία και κυκλικό καθρέφτη

Μια άλλη εξαιρετική τοποθεσία για να τοποθετήσετε το κερί σας για μια μυρωδιά που μεταφέρεται σε όλο το σπίτι είναι μια περιοχή με μεγάλη κίνηση. Οι είσοδοι ή οι διάδρομοι είναι γενικά υπέροχοι για κεριά και το άρωμα θα είναι μια ωραία πινελιά για όποιον μπαίνει μέσα. Οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία και η είσοδος του σπιτιού σας είναι το τέλειο μέρος για να υποδεχτείτε ανθρώπους με υπέροχο άρωμα. Τοποθετήστε το αγαπημένο σας αρωματικό κερί σε ένα διακοσμητικό τραπέζι ή ράφι κοντά στην είσοδο για να δημιουργήσετε αμέσως έναν φιλόξενο χώρο για εσάς, την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας.

3. Κρατήστε τα κεριά ψηλά

αρωματικό κερί inj μαύρο γυάλινο δοχείο σε μαρμάρινο πάγκο

Είναι λιγότερο προφανές, αλλά το ύψος στο οποίο τοποθετείτε το κερί σας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο πόσο προωθείται το άρωμα. Διατηρήστε τα κεριά σας ψηλά σε ένα ράφι, ντουλάπι, τραπέζι ή πάγκο, έτσι ώστε το άρωμα να μπορεί να κυκλοφορεί πιο ελεύθερα στον αέρα χωρίς άλλες επιφάνειες να το εμποδίζουν ή να το απορροφούν.

4. Αποφύγετε σημεία με ρευστό ρεύμα

Αν και είναι καλό να ανάβετε τα κεριά σας σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ώστε η ποιότητα του αρώματος να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή, προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν ρεύματα. Το άρωμα του κεριού σας θα μυρίζει πιο έντονα σε ένα καλά αεριζόμενο περιβάλλον. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το κερί δεν είναι τοποθετημένο από ανοιχτά παράθυρα ή αεραγωγούς, καθώς αυτό μπορεί να κάνει το άρωμα να διαλυθεί πολύ γρήγορα. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε το αρωματικό σας κερί σε ένα περβάζι, βεβαιωθείτε ότι είναι κλειστό πριν ανάψετε το κερί σας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να το κρατήσετε περισσότερο.

Το ίδιο ισχύει για οποιουσδήποτε χώρους στο σπίτι σας που μπορεί να είναι κοντά σε αεραγωγούς. Ο τεχνητός αερισμός μπορεί να εμποδίσει το άρωμα ενός κεριού να κυκλοφορεί αποτελεσματικά και να παρέχει ένα άρωμα που διαρκεί

5. Σκεφτείτε το μέγεθος του δωματίου σας

σαλόνι με λευκούς τοίχους, μαύρη βιβλιοθήκη και φυτό

Εάν θέλετε πραγματικά το άρωμα να γεμίζει ένα χώρο, θα πρέπει να προσέχετε το μέγεθος του δωματίου στο οποίο βρίσκεται. Η δύναμη του αρωματικού κεριού σας μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική σε μεγαλύτερους χώρους. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να αγοράσετε μεγαλύτερα κεριά ή να τοποθετήσετε πολλά σε όλα τα δωμάτιά σας. Ομοίως, οι μικροί ή κλειστοί χώροι όπως τα μπάνια θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το άρωμα να είναι υπερβολικό.

6. Κρατήστε το κερί σας μακριά από τη σκόνη και το ηλιακό φως

Η αποφυγή της σκόνης ή του άμεσου ηλιακού φωτός είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσετε εάν θέλετε το κερί σας να γεμίσει τον χώρο με το όμορφο άρωμα του. Τα σωματίδια μπορούν να παγιδέψουν και να απορροφήσουν το άρωμα, έτσι ώστε να είναι λιγότερο ισχυρό και λιγότερο ικανό να διαχέεται σε όλο το δωμάτιο. Αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα του κεριού να καίει καθαρά και ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα την ανομοιόμορφη τήξη του κεριού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παράγει αιθάλη. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί επίσης να κάνει τα κεριά σας να λιώσουν πολύ γρήγορα και επομένως ο χρόνος καύσης θα μειωθεί (που σημαίνει ότι το άρωμα χάνεται νωρίτερα).

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tα πιο συχνά λάθη στην διακόσμηση στο σπίτι

Her News

Οργάνωση ντουλάπας για το χειμώνα: Συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια

Her News

Τι δεν πρέπει να πλένουμε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων

Her News