HerNews.gr
Διεθνή

Prince: Το χαρακτηριστικό του πουκάμισο από το «Purple Rain» πωλείται σε δημοπρασία

Οι φανς του Prince , ο οποίος ήταν γνωστός σχεδόν τόσο για την υπερβολική γκαρνταρόμπα του όσο και για τις επιτυχίες του που κορυφώθηκαν στα chart, θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορά για κάποιο από τα αριστουργήματα του αείμνηστου μουσικού σε μια διαδικτυακή δημοπρασία αυτή την εβδομάδα.

Η συλλογή, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 200 παρτίδων προς πώληση, συγκεντρώθηκε από έναν Γάλλο συλλέκτη που αρχικά ήλπιζε να ανοίξει ένα μουσείο προς τιμήν του Prince, αλλά αργότερα ακύρωσε το σχέδιο, σύμφωνα με την RR Auction της Βοστώνης, η οποία επιβλέπει την πώληση.

Ο συλλέκτης είχε έρθει σε επαφή με άτομα που συνεργάζονταν στενά με τον Prince για τη συλλογή των αντικειμένων, πιστεύοντας ότι ο trendsetting καλλιτέχνης, που πέθανε το 2016, δεν ήταν μόνο μουσικός βιρτουόζος αλλά και εικονίδιο της μόδας, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Ένα από τα κυριότερα σημεία της δημοπρασίας είναι ένα λευκό πουκάμισο με βολάν που φορούσε ο Prince κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του 1985 American Music Awards στο τραγούδι “Purple Rain”.

Ο οίκος δημοπρασιών υπολόγισε την αξία του στα 15.000 δολάρια

Η δημοπρασία παρακολουθεί την εξέλιξη του Prince στη μουσική και τη μόδα από την εποχή του “Purple Rain” μέχρι τον θάνατό του, σύμφωνα με τον Bobby Livingston της RR Auction.

«Αυτό που πραγματικά κάνει αυτή η δημοπρασία είναι να δείχνει την επιρροή και την κληρονομιά του Prince με τις επιλογές μόδας του και πώς σχετίζεται σήμερα, όταν βλέπεις όλους αυτούς τους καλλιτέχνες σε περιοδεία, ξέρεις, διαφορετικά κοστούμια, διαφορετικά ρούχα, να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους για κάθε περιοδεία», είπε.

Επίσης, σε δημοπρασία είναι η στολή που φορούσε ο Prince από το «Under the Cherry Moon», μια ταινία του 1986 με πρωταγωνιστή τον Prince που σηματοδότησε και το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης. Ο οίκος δημοπρασιών τοποθέτησε εκτιμώμενη αξία στο ρούχο τα 45.000 δολάρια.

Άλλα είδη προς προσφορά περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες μπλε μπότες από το Act I Tour αξίας 20.000 δολαρίων, μια προσαρμοσμένη χρυσή στολή σκηνής με σύμβολα αγάπης που υπολογίζονται στα 10.000 δολάρια, μια μπλε κιθάρα Schecter «Cloud» που έπαιζε ο Prince, αξίας 4.000 δολαρίων και ένα καπέλο με αλυσίδα.Prince Dead: His Life in Pictures

Εκτός από τη μόδα, αυτή η δημοπρασία περιλαμβάνει πρωτότυπες φωτογραφίες Polaroid, κορυφαίες κασέτες από επιτυχημένα άλμπουμ και επίσημη τεκμηρίωση για τις ταινίες και τα μουσικά του βίντεο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι: Εξακολουθεί να αμφισβητεί τον ανεξήγητο θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

HerNews ka

Σοκάρει η Christina Applegate για την σκλήρυνση κατά πλάκας: «Ζω στην κόλαση»

HerNews ka

Πάνω από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Ευλογιάς των Πιθήκων σε 29 χώρες

Her News