HerNews.gr
Beauty

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για εφαρμογή αντηλιακού;

Γιατί πρέπει να φοράτε αντηλιακό; Ποια είναι η καλύτερη ώρα για εφαρμογή αντηλιακού; Πώς επιλέγετε ένα; Αυτές είναι μερικές από τις πιο κοινές ερωτήσεις σχετικά με το αντηλιακό που τίθενται σήμερα.

Αλλά με το είδος της διαθέσιμης γνώσης, είναι απίθανο οι ερωτήσεις σας να μείνουν αναπάντητες. Στη σημερινή εποχή, ακόμη και ο μέσος λάτρης της περιποίησης της επιδερμίδας γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η προστασία από τον ήλιο. Όμως, ενώ ο αντίκτυπος της σταθερής εφαρμογής αντηλιακού δεν χάνεται σε κανέναν, η εύρεση του κινήτρου για συνέπεια είναι μια άλλη ιστορία.

Εξάλλου, σε αντίθεση με τα ενεργά συστατικά για το δέρμα, το αντηλιακό δεν συνοδεύεται από υποσχέσεις για την έναρξη της δραματικής μεταμόρφωσης του δέρματος , αλλά είναι ένα ουσιαστικό, προστατευτικό, προληπτικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Τι κάνει ένα καλό αντηλιακό; Καταπολεμά τις βλαβερές ακτίνες UV και καθυστερεί τυχόν σημάδια γήρανσης, κηλίδες από τον ήλιο και μελάγχρωση που μπορεί να προκύψουν από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Ποια είναι η καλύτερη ώρα για εφαρμογή αντηλιακού κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Ο ιδανικός χρόνος για να εφαρμόσετε αντηλιακό είναι 15-30 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι, ώστε να έχει αρκετό χρόνο να απορροφηθεί από το δέρμα σας. Η ιδανική στιγμή για να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα προετοιμασίας σας είναι αφού εφαρμόσετε τον ορό και την ενυδατική σας κρέμα και προτού προχωρήσετε στο μακιγιάζ. Είναι γνωστό ότι περίπου το 70% των ακτίνων UVA μπορούν να διαπεράσουν το γυαλί. Ακόμα κι αν βρίσκεστε στο σπίτι, κοντά σε γυάλινα παράθυρα στο γραφείο σας ή θωρακισμένοι από γυάλινες επιφάνειες στο αυτοκίνητό σας, εξακολουθείτε να χρειάζεστε αντηλιακό.

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνετε αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Αφού κατανοήσετε τα βασικά της εφαρμογής αντηλιακού το πρωί, ήρθε η ώρα να τελειοποιήσετε το σχήμα επανεφαρμογής. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό, αποτελεσματικό και ακριβό είναι το αντηλιακό σας, είτε αρχίζει να φθείρεται είτε να τρίβεται μέσα σε λίγες ώρες, ειδικά αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο.

Κατά κανόνα, οι ειδικοί συνιστούν να βάζετε ξανά αντηλιακό κάθε 2-3 ώρες. Ωστόσο, αυτό περιορίζεται σε κάθε 40-80 λεπτά εάν ιδρώνετε ενεργά. Συνιστάται να μεγεθύνετε τον αντίκτυπο του αντηλιακού σας φορώντας ολόσωμα και σκουρόχρωμα ρούχα, σκούρα γυαλιά με φαρδύ σκελετό και κρατώντας μια ομπρέλα εάν πρόκειται να μείνετε έξω στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα στις 10 π.μ. έως τις 16:00.

Πώς να αποκτήσετε τη συνήθεια να φοράτε αντηλιακό με συνέπεια

  • Ένας καλός τρόπος για να ενσωματώσετε το αντηλιακό στη ρουτίνα σας είναι να το συνδέσετε με μια πρωινή δραστηριότητα που κάνετε καθημερινά όπως η τοποθέτηση ενός αντηλιακού στο μπάνιο σας για ευκολία στην εφαρμογή.
  • Εάν έχετε την τάση να ξεχνάτε, σας βοηθά να αποθηκεύετε αντιλιακό σε μέγεθος ταξιδιού σε διαφορετικές τοποθεσίες, όπως την τσάντα το αυτοκίνητο και το γραφείο εργασίας σας για μια οπτική υπενθύμιση.
  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ορίζετε μια υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας κάθε 2 ώρες για να ωθήσετε τον εαυτό σας να εφαρμόσει ξανά αντηλιακό. 

Χημικό Peeling: Το μυστικό για να αποκτήσετε λαμπερό δέρμα

Νεότερα Άρθρα

Μυστικά για να κάνεις απαλές τις σκασμένες φτέρνες

Her News

Hailey Bieber: Δημιούργησε την τάση στο μακιγιάζ που σαρώνει στα social media

HerNewskl

Blake Lively: Τόλμησε το trend των praline nails και είναι όσο κομψά θα θέλαμε!

HerNewskl