HerNews.gr
DECORNEWS

Οι τάσεις στα χρώματα καναπέ που θα κυριαρχήσουν το 2024

Οι τάσεις στο χρώμα του καναπέ το 2024 αφορούν τόνους που είναι ήρεμοι και χαλαρωτικοί, αλλά ταυτόχρονα ζωντανοί για διασκέδαση. Τα πλούσια μοτίβα, οι περίπλοκες λεπτομέρειες και τα πλούσια υφάσματα θα βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Τελευταία, παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος για φυσικούς τόνους σε καναπέ, όπως γήινα χρώματα και παστέλ. Επίσης, τα βαθιά μπλε και πράσινα παραμένουν δημοφιλή. Οι συνδυασμοί αυτών των χρωμάτων με φυσικά υλικά, όπως ξύλο και λινά, είναι επίσης τάση.

1. Απαλό καφέ

Σαλόνι με καφέ καναπέ

Οι γήινες αποχρώσεις όπως το καφέ ήταν πάντα δημοφιλείς και αυτό το χρώμα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άφθονα και το 2024. Ο τόνος λειτουργεί ιδιαίτερα σε μινιμαλιστικά σχήματα. Επιπλέον, πολλά χρώματα συνδυάζονται με το καφέ , καθιστώντας αυτήν την παλέτα εύκολη στη χρήση.   

2. Μωβ

Ένας μωβ καναπές με πολύχρωμα μαξιλάρια

Το μωβ μπορεί να φαίνεται σαν ένας δυνατός τόνος για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσα χρώματα συνδυάζονται με το μωβ. Σκεφτείτε ροζ, μπλε, λευκό και μπεζ. Αν είναι ένα χρώμα που θέλετε να εντάξετε στο σπίτι σας, το επόμενο έτος, ένας μωβ καναπές είναι το καλύτερο στοίχημά σας. 

3. Σκούρο μπλε

Ένας βαθύς, σκούρος μπλε καναπές τοποθετημένος σε έναν καφέ τοίχο

Το μπλε είναι από καιρό δημοφιλές όταν πρόκειται για χρώματα σαλονιού και καναπέδες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί από σκούρα πράσινα που φέρνουν μια πολυτέλεια και την αίσθηση της φύσης σε έναν χώρο. Η δημοτικότητα αυτού του χρώματος καναπέ έχει άμεση σχέση με τις συναισθηματικές του ιδιότητες. Ήρεμο και γαλήνιο, υπάρχει ένα γαλήνιο χαρακτηριστικό σε αυτό το σκούρο μπλε που το κάνει ιδανικό για ένα χαλαρωτικό σαλόνι. 

4. Κρεμ

Ένα σαλόνι με μακρύ, κρεμ και καμπυλωτό καναπέ

Οι κρεμ και οι σύγχρονοι καναπέδες αποδεικνύονται δημοφιλείς αυτή τη στιγμή και δείχνουν ιδιαίτερα ωραίοι στις γωνίες του σαλονιού , προσθέτοντας γοητεία στο χώρο χωρίς να τον κατακλύζουν. Αυτός ο τόνος καναπέ έγινε δημοφιλής από την απόλυτη τάση του 2024 του καναπέ μπουκλέ. Αυτός ο μάλλινος και τυπικά κρεμ ή υπόλευκος καναπές είχε μια πραγματική άνθηση τους τελευταίους μήνες, αντανακλώντας την επιθυμία να αγκαλιάσει τα φυσικά υλικά και τις παλέτες στον εσωτερικό κόσμο. 

5. Πράσινο

Ένα σαλόνι με ανάγλυφη μπογιά και βρύα πράσινο καναπέ

Εκτός από την πιο φωτεινή εκδοχή του πράσινου, μια ποώδης και πιο σκούρα μορφή του χρώματος αποδεικνύεται δημοφιλής καθώς φτάνουμε στο 2024, δημιουργώντας σαλόνια σε γήινους τόνους. Ζεστό και θυμίζει υπέροχους εξωτερικούς χώρους, σε βελούδινο υλικό είναι επίσης απαλό και απτικό.

6. Αποχρώσεις σε αντίθεση

Ένας ριγέ καναπές τοποθετημένος μπροστά από έναν τοίχο βιβλιοθήκης

Μια μεγάλη τάση του μοντέρνου σαλονιού είναι η συμπερίληψη μοτίβων και χρωμάτων με τέτοιο τρόπο ώστε να αντισταθμίζουν το ένα το άλλο για να δημιουργήσουν μια συνολική επίδραση στο σαλόνι. Ενώ στο παρελθόν είχαν προτιμηθεί πιο απαλές, πιο λεπτές αντιθέσεις, οι σχεδιαστές στρέφονται τώρα σε πιο τολμηρές αντιθέσεις για να παίξουν αυτά τα ενδιαφέροντα μοτίβα. Η τάση σκακιέρας είχε τελειώσει πέρυσι αλλά έρχεται ξανά στο προσκήνιο με έναν καρό ασπρόμαυρο καναπέ που δεν είναι τίποτα λιγότερο από υπέροχο. 

7. Κίτρινο μουσταρδί

Μουσταρδί κίτρινος καναπές μέσα σε ένα δωμάτιο σε γκρι τόνους

Σε συνδυασμό με ένα δροσερό γκρι φόντο και σε απαλό βελούδινο υλικό, το χρώμα προσθέτει βάθος και ζεστασιά στο σχέδιο.Τα γήινα ήρεμα χρώματα μας συνδέουν με τη γη και εμπνέουν την ευημερία μας, ενώ εμποτίζουν τα χρώματα και τα αντικείμενα από τις παιδικές μας αναμνήσεις με έναν νέο τρόπο, συνδέοντάς μας με αυτές τις στιγμές και μας χαροποιούν.

8. Λαμπερό πράσινο

Ένα ροζ χαλί σε συνδυασμό με έναν καναπέ πράσινο της ελιάς

Το πράσινο είναι πολύ αγαπητό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Σε περιόδους διαμάχης, οι ιδιοκτήτες σπιτιού αναζητούν να συνδεθούν με τη φύση. Είτε αυτό φέρνει περισσότερο φύλλωμα και πράσινο μέσα, χρησιμοποιώντας φυσικές υφές, είτε τόσο απλό όσο μια πινελιά χρώματος για να δημιουργήσετε ένα πράσινο σαλόνι ή ένα πράσινο κεντρικό έπιπλο.Σε όλο το φάσμα, από το λαδί, το πεύκο έως το πράσινο της μέντας, το πράσινο έχει κυριαρχήσει στη σκηνή του καναπέ και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης καθώς μπαίνουμε στο 2024. Τα φωτεινά πράσινα που φέρνουν λίγη χαρά σε ένα σχέδιο πρόκειται να είναι στην τάση.

9. Ματζέντα

Καναπές σε ματζέντα χρώμα

Το Ματζέντα είναι μια έντονη και τολμηρή απόχρωση που τραβάει αρκετά την προσοχή αυτή τη στιγμή. Με ρίζες στην οικογένεια των κόκκινων χρωμάτων, οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα αισθάνονται τολμηροί όταν πηγαίνουν για έναν καναπέ σε αυτήν την τολμηρή απόχρωση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 ιδιοφυείς τρόποι για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια

HerNews ka

Μετέτρεψε το γραφείο στο σπίτι σε χώρο φροντίδας

Her News

5 ξεπερασμένες τάσεις για τις εισόδους που πρέπει να αποφύγετε και τι να κάνετε για μια φιλόξενη είσοδο

HerNews ka