HerNews.gr
DECORNEWS

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια έπιπλα – 5 εύκολοι τρόποι για να φαίνονται πιο ακριβά

Η επιλογή των επίπλων σας δίνει τον τόνο του σπιτιού σας, δίνοντας σε κάθε δωμάτιο μια ιδιαίτερη εμφάνιση και αίσθηση. Αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε πάντα την πολυτέλεια να αγοράζουμε τα πιο ακριβά και πολυτελή έπιπλα στην αγορά και, ακόμα κι αν έχουμε μερικά όμορφα κομμάτια, η ηλικία τα παρασέρνει όλα. 

Λοιπόν, πώς κάνουμε τα έπιπλά μας να φαίνονται πιο ακριβά χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα; Σε αυτόν τον οδηγό θα δείτε ιδέες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τα έπιπλά σας και να προσθέσετε αξία στα υπάρχοντα κομμάτια σας. Με μερικές προσεκτικές πινελιές, μπορείτε εύκολα να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται πιο ακριβό.

#1 Φροντίστε τα έπιπλά σας

Τραπεζαρία με μοντέρνα έπιπλα και τοίχο παραδοσιακής γκαλερίΜπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα έπιπλά σας να φαίνονται πολυτελή και ακριβά είναι να αφιερώσετε χρόνο για να τα φροντίσετε σωστά. Εάν έχετε έπιπλα επενδυμένα με οποιοδήποτε είδος ειδικού υλικού, διαβάστε τον σωστό τρόπο καθαρισμού. Το ίδιο ισχύει για τα χαλιά και τα διακοσμητικά κομμάτια όπως μαξιλάρια και κουβέρτες. Ειδικά αν έχετε επενδύσει σε έπιπλα κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, η σωστή φροντίδα και καθαρισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα κομμάτια σας λαμπερά και νέα για τα επόμενα χρόνια.

#2 Διορθώστε μικρές ατέλειες για μέγιστο αποτέλεσμα

γκρι σαλόνιΕξαρτάται από εσάς ως προς το επίπεδο DIY που πιστεύετε ότι μπορείτε να χειριστείτε, αλλά μαθαίνοντας να διορθώνετε μικρές ατέλειες στα έπιπλά σας θα σηκώσετε αμέσως ένα κομμάτι και θα σας βοηθήσει να το κάνετε να φαίνεται πιο ακριβό. Το ξεθωριασμένο χρώμα, οι γρατσουνιές και οι λεκέδες θα κάνουν τα έπιπλα να φαίνονται φθηνά. Ξεκινήστε να αντιμετωπίζετε τις ατέλειες, μια νέα στρώση βερνικιού ή η βαφή των επίπλων σας μπορεί να κάνει θαύματα, αναβαθμίστε τις λαβές ή τα πόμολα σε εκλεπτυσμένες εναλλακτικές λύσεις.

#3 Ανυψώστε ένα κομμάτι μόνο με αξεσουάρ

Γωνία καθιστικού σε κομψό σπίτι της Βοστώνης με βελούδινο πράσινο καναπέ και ράφια βιβλίωνΈνας εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσετε τα υπάρχοντα έπιπλά σας είναι με μερικά προσεκτικά επιλεγμένα αξεσουάρ. Μερικά καλά επιλεγμένα, υψηλής ποιότητας διακοσμητικά κομμάτια μπορούν να αναδείξουν ολόκληρη την εμφάνισή σας. Το να ξοδεύετε λίγα χρήματα σε αξεσουάρ είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναβαθμήσετε τα έπιπλα, δίνοντάς τους μια πινελιά χλιδής και κομψότητας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε αρκετά χρήματα. Για να αναδείξετε την εμφάνιση των επίπλων σας και να τα κάνετε να φαίνονται πιο ακριβά, επενδύστε σε υψηλής ποιότητας, πολυτελή μαξιλάρια με περίπλοκες λεπτομέρειες και πλούσιες υφές.

#4 Αλλαγή υλικού για εύκολη ανανέωση

Πράσινη ανάγλυφη ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα με floral έργα τέχνης στους τοίχους, κεφαλή από ζαχαροκάλαμο και κόκκινο κομοδίνο και λευκά κλινοσκεπάσματαΤα παλιά έπιπλα μπορούν να αναβαθμιστούν αμέσως προσθέτοντας μια μικρή λεπτομέρεια ή κάνοντας μικρές αλλαγές σε ένα κομμάτι. Από  το στυλ κρεβατοκάμαρας  μέχρι τη διακόσμηση του σαλονιού , υπάρχουν πολλές μικρές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανανεώσετε τα έπιπλά σας. Η προσθήκη όμορφου υλικού σε ένα παλιό έπιπλο μπορεί να ανανεώσει την εμφάνισή του παρέχοντας μια μοντέρνα πινελιά ή συμπληρώνοντας το υπάρχον στυλ του. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να βελτιώσετε την αισθητική και να φέρετε ένα παλιό κομμάτι σε μια πιο σύγχρονη ή εξατομικευμένη εμφάνιση.

5. Δοκιμάστε να αλλάξετε ύφασμα στον καναπέ

Shabby chic ροζ σαλόνιΗ επανεπένδυση επίπλων δεν είναι το πιο εύκολο DIY, αλλά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά σε ένα κομμάτι, και αν είναι μόνο το ύφασμα που αντικαθιστάτε, είναι κάτι που μπορείτε να διδάξετε μόνοι σας και να δοκιμάσετε.  

5 σχεδιαστικά λάθη που κάνουν το σπίτι σας πιο “κρύο”

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε τα άδεια γυάλινα βάζα

HerNews ka

5 μυστικά για να κάνετε την υπαίθρια τραπεζαρία σας πιο άνετη & οικεία για τους καλοκαιρινούς μήνες

HerNews ka

Κρεβατοκάμαρα: Tips για μια μίνιμαλ διακόσμηση

Her News