HerNews.gr
Health

Προστασία από τις αλλεργίες του φθινοπώρου

Μαζί με την αλλαγή της εποχής και την πτώση της θερμοκρασίας αυτό το φθινόπωρο θα έρθουν οι αλλεργίες μαζί με το συνάχι και τη φαγούρα στα μάτια. Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή έχει αυξήσει την ένταση των συμπτωμάτων και το χρονικό διάστημα που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις φθινοπωρινές αλλεργίες τους.

Εάν το φθινόπωρο είναι μια περίοδος που ταλαιπωρείστε από αλλεργίες, είναι καλύτερα να ενεργήσετε τώρα, πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Μείνετε ενήμεροι για τις αλλεργίες

Παρακολουθήστε τα τοπικά επίδεδα γύρης. Όταν είναι ψηλά, είναι καλύτερο να αποφεύγετε να περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Διατηρήστε το κλιματιστικό σε λειτουργία στο αυτοκίνητο και το σπίτι σας για να φιλτράρετε τα αλλεργιογόνα, αντί να αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά όλη την μέρα.

Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τον εαυτό σας όταν χρειάζεται να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους τις ημέρες με υψηλότερο αριθμό γύρης φορώντας μια μάσκα N95 για να φιλτράρετε τη γύρη. Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου για να κρατήσετε τη γύρη μακριά από τα μάτια. 

Προσαρμόστε κάποιες οικιακές συνήθειες

Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στη ρουτίνα του σπιτιού σας το φθινόπωρο ή ακόμα κι όλο τον χρόνο, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην έκθεσή σας σε αλλεργιογόνα, ενώ βρίσκεστε στο σπίτι. 

Αφήστε τα παπούτσια στην πόρτα. Επίσης πλύνετε τα ρούχα αμέσως μόλις μπείτε στο σπίτι. Έτσι μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για αλλεργίες φέτος το φθινόπωρο.

Κάντε ντους ή μπάνιο το βράδυ για να αποφύγετε τη μεταφορά αλλεργιογόνων στο κρεβάτι σας. Μην κρεμάτε ρούχα ή κλινοσκεπάσματα έξω για να στεγνώσουν μετά το πλύσιμο.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες που δημιουργούν αλλεργιογόνα μπορού να αλλάξουν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ανταπόκριση του σώματός σας. Είναι μια καλή ιδέα να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για ένα ενημερωμένο, εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας.

Σημάδια ότι μπορεί να έχετε αυτοάνοσο νόσημα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Προσωπικός Γιατρός: Προς υλοποίηση το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Her News

Tι μας συμβαίνει πραγματικά όταν φτερνιζόμαστε;

HerNewskl

To “μυστικό συστατικό” που απομακρύνει την οσμή του σκόρδου από την αναπνοή μας

HerNews ka