HerNews.gr
Beauty

Skincare: Τα συστατικά που αγαπήθηκαν το 2023

skincare

Τα ενεργά συστατικά μπορούν να προσφέρουν πολλά στην επιδερμίδα! Κάποια από αυτά μπορεί να είναι υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες C και E, ρετινολικό οξύ, πεπτίδια, εκχυλίσματα φυτών όπως το αλόη ή το πράσινο τσάι, καθώς και άλλα φυσικά εκχυλίσματα.

skincare ρουτίνα

Το υαλουρονικό οξύ είναι πραγματικά ένα από τα βασικά συστατικά που διατηρούν τη νεανική εμφάνιση του δέρματος. Το γεγονός ότι η φυσική παραγωγή του μειώνεται με την πάροδο του χρόνου είναι ένα από τα στοιχεία που συμβάλλουν στην απώλεια ελαστικότητας και λάμψης του δέρματος σε μεγαλύτερες ηλικίες. Ωστόσο, η εφαρμογή του σε κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της ελαστικότητας και νεανικής όψης του δέρματος.

Skincare: Τα συστατικά που αγαπήθηκαν το 2023

Το υαλουρονικό οξύ ανήκει στην οικογένεια των υδατανθράκων και υπάρχει φυσικά στα κύτταρα του δέρματος. Η ικανότητά του να διατηρεί νερό είναι εντυπωσιακή, καθώς μπορεί να δέσει νερό σε ποσόστα πολλαπλών φορών του βάρους του. Αυτό σημαίνει πως βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος, στην αντιμετώπιση της ξηρότητας και στην επίτευξη μιας πιο πλούσιας, λαμπερής εμφάνισης.

Το πολυγλουταμικό οξύ (PGA) είναι ένα ενυδατικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αφυδάτωσης του δέρματος. Αυτή η ουσία απομονώθηκε αρχικά από τη θαλάσσια μέδουσα και επιτρέπει στο δέρμα να διατηρεί την υγρασία του. Μπορεί να δημιουργήσει ένα φιλμ στο δέρμα που παγιδεύει την υγρασία, βοηθώντας στην ενυδάτωση του δέρματος. Αν και δεν υπάρχει φυσικά στο ανθρώπινο σώμα, εφαρμόζεται εξωτερικά για να βοηθήσει στην ενίσχυση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

Το κολλαγόνο είναι ένα άλλο σημαντικό συστατικό που παίζει κρίσιμο ρόλο στην ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Η παραγωγή του μειώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, ξεκινώντας από περίπου την ηλικία των 30 ετών. Αυτή η μείωση συμβάλλει στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Έκανε την πιο τολμηρή αλλαγή στα μαλλιά της

HerNewskl

Oscars 2023: Οι καλύτερες εμφανίσεις που είδαμε στα φετινά βραβεία

HerNewskl

Διεσταλμένοι πόροι: 3 tips που θα σας χαρίσουν ομοιόμορφη όψη

HerNewskl