HerNews.gr
DECORNEWS

Τα 5 καλύτερα φυτά για να φυτέψετε τον Ιανουάριο ώστε να έχετε εντυπωσιακή αυλή την άνοιξη & το καλοκαίρι

Είναι λοιπόν Ιανουάριος, και οι αναμνήσεις από μια όμορφη, ανθισμένη καλοκαιρινή αυλή με άφθονες μέλισσες και πεταλούδες και λουλούδια φαίνεται πολύ μακριά. Ο ερχομός του νέου έτους έφερε μαζί του βροχή, σύννεφα και μερικές φορές ακόμη και χιόνι.

Αν και αυτός ο παγωμένος καιρός πιθανότατα δεν σας φέρνει στη διάθεση για κηπουρική, αν έχετε χρόνο να πιάσετε τα κηπευτικά, θα σπείρετε τους σπόρους για έναν υπέροχο και αρωματικό μοντέρνο κήπο μόλις φτάσει η άνοιξη και το καλοκαίρι. 

Εδώ είναι πέντε από τα καλύτερα λουλούδια για να φυτέψετε σήμερα – απλά θυμηθείτε να φορέσετε τα πιο ζεστά ρούχα σας πριν βγείτε εκεί έξω!

1. Αντίρρινο (σκυλάκι)

κόψτε snap δράκους σε έναν κήποΟι σπόροι του αντίρρινου είναι τέλειοι για τον Ιανουάριο καθώς ευδοκιμούν σε κρύο καιρό. Ξεκινήστε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους και μεταφυτέψτε όταν έχουν ύψος περίπου 15 εκατοστά. Τα αντίρρινα ανθίζουν συνήθως στα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού, επομένως δεν θα περιμένετε πολύ για να δείτε τα ζωηρά χρωματιστά λουλούδια να ανθίζουν γύρω από τα όρια του κήπου σας. 

2. Πανσέδες

πανσέδες σε λευκό και μωβΓια μια βουτιά χρώματος, η σπορά πανσέδων τον Ιανουάριο είναι υπέροχη. Είναι ανθεκτικά στο κρύο και μπορούν να ξεκινήσουν σε εσωτερικούς χώρους. Εάν τα φυτέψετε τώρα θα είναι έτοιμα να φωτίσουν τον κήπο σας στις αρχές της άνοιξης, καθιστώντας τα μια ανταποδοτική επιλογή για φύτευση πρώιμης χρονιάς

3. Ελλέβορος

Ένα ροζ φυτό ελλεβούριΓνωστό και ως χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο, είναι ανθισμένα, με γυαλιστερό πράσινο φύλλωμα και μοναδικά, βαθιά πλούσια πέταλα. Φαίνονται εντυπωσιακά και ασυνήθιστα και μπορούν να ανθίσουν ακόμη και σε χιονισμένο καιρό. Οι ελλέβορες μπορούν να φυτευτούν τον Ιανουάριο, καθώς τους αρέσει ο κρύος καιρός και ανθίζουν το χειμώνα. Φαίνονται πολύ ευαίσθητα, αλλά επιβιώνουν στον κρύο καιρό εξαιρετικά καλά. 

4. Βιόλα

λουλούδι βιόλαςΣτενός συγγενής των πανσέδων, οι βιόλες είναι χαρούμενες, λαμπερές και ελαφρώς αρωματισμένες, ιδανικές για να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των πιο κρύων μηνών και του καλοκαιριού. Ανθίζουν σε βιολετί, λιλά, ροζ και βαθύ μπλε και μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και έναν μικρό κήπο σε καταφύγιο λουλουδιών. Αυτά τα λουλούδια μπορούν να επιβιώσουν στο κρύο του χειμώνα και δεν χρειάζονται περισσότερες από τέσσερις ώρες ηλιακού φωτός.

5. Δελφίνιο

δελφίνια σε παρτέριΤο δελφίνιο αποτελεί μια απολύτως εκπληκτική προσθήκη στον κήπο σας, με πανύψηλα λουλούδια που είναι τέλεια για εξωραϊσμό . Μπορούν επίσης να αναπτυχθούν σε λευκά, ροζ και κόκκινα και τα ζωηρά τους χρώματα δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, αναδεικνύοντας αμέσως την αυλή σας

3 φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν στον ατμό & θα κάνουν το μπάνιο να μυρίζει εκπληκτικά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Adam Levine & Behati Prinsloo: Αυτό είναι το πολυτελές σπίτι τους

Her News

Πως να κάνετε ένα μικρό σπίτι να φαίνεται ακριβό

HerNews ka

Γυψοσανίδα στον χώρο: Γιατί να την επιλέξεις

Her News b