HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να καλλιεργήσετε κίτρινο γιασεμί του χειμώνα & να φωτίσετε τον κήπο σας τους πιο “σκοτεινούς” μήνες

Το κίτρινο γιασεμί του χειμώνα θα φωτίσει τον κήπο σας τους χειμερινούς μήνες. Όταν η αυλή σας μπορεί να φαίνεται σκοτεινή και να μην έχει χρώμα, αυτό το ανθεκτικό φυτό προσθέτει μια έκρηξη κίτρινου χρώματος όταν όλα τα άλλα φαίνονται σιωπηλά.

Πολλοί κηπουροί αγωνίζονται να κρατήσουν αυτό το κάπως απείθαρχο γιασεμί υπό έλεγχο, επομένως είναι καλύτερο να φυτεύεται όπου υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί. Τα κλαδιά που μοιάζουν με ιτιά προσφέρουν δομή και υφή όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα ευχάριστα όταν ακουμπούν σε τοίχους ή πάνω από καφασωτά στην αυλή σας.

Το χειμωνιάτικο γιασεμί τείνει να έχει μια περίεργη, σχεδόν ακατάστατη μορφή, κάτι που αξίζει να λάβετε υπόψη εάν προτιμάτε να διατηρείτε τα πράγματα τακτοποιημένα. 

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε βασικές σκέψεις και κορυφαίες συμβουλές για τη φύτευση και τη διατήρηση του χειμερινού γιασεμιού. 

Χειμερινό ανθισμένο γιασεμί με κίτρινο λουλούδιΌταν εξετάζετε τον τρόπο καλλιέργειας του χειμερινού γιασεμιού, σημειώστε ότι αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στον παγετό και θα αναπτυχθεί στις ζώνες ανθεκτικότητας. Δυστυχώς, και σε αντίθεση με τις περισσότερες ποικιλίες γιασεμιού, τα άνθη του χειμερινού γιασεμιού δεν είναι αρωματικά. Αυτό μπορεί να είναι ένα θέμα για εκείνους που αναζητούν άρωμα στον κήπο κατά τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο η μάζα των κίτρινων λουλουδιών το υπερκαλύπτει.

Αφού το φυτέψετε, χρειάζεται λίγη φροντίδα. Είναι σημαντικό να θυμάστε, ωστόσο, ότι το χειμερινό γιασεμί θα χρειαστεί περιστασιακή συντήρηση για να κρατήσει τον θάμνο υπό έλεγχο. 

Αυτό γίνεται καλύτερα την άνοιξη, μετά την ανθοφορία, ακριβώς τη στιγμή που πρόκειται να αναδυθεί η νέα πράσινη βλάστηση. Το χειμερινό γιασεμί έχει τη φήμη ότι αναπτύσσεται με ελαφρώς απείθαρχο τρόπο, επομένως το τακτικό κλάδεμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το φυτό ελκυστικό και στο σχήμα που επιθυμείτε. 

χειμωνιάτικο γιασεμί

Κορυφαίες συμβουλές για τη φύτευση και τη διατήρηση του χειμερινού γιασεμιού

  • Έδαφος:  Το χειμερινό γιασεμί δεν αντέχει τις συνθήκες υγρασίας. Ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Σκεφτείτε να προσθέσετε κάποια οργανική ύλη στο έδαφος πριν ή μετά τη φύτευση. Για παράδειγμα, η κοπριά θα βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης του εδάφους. 
  • Φως:  Αυτό το φυτό προτιμά τον ήλιο και εάν φυτευτεί σε ένα ηλιόλουστο σημείο, θα παράγει μάζες από κίτρινα άνθη. Ενώ θα ανέχεται τη μερική σκιά, θα προκύψουν λιγότερα λουλούδια. Συνιστάται μια τοποθεσία με κάποια προστασία από τους ανέμους, ιδιαίτερα σε ανοιχτούς χώρους. Οι καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά σε αυτό το φυτό.
  • Πότισμα: Ποτίζετε τακτικά μετά τη φύτευση, ελέγχοντας συχνά το έδαφος, ειδικά κατά τη διάρκεια της ξηρασίας. Μόλις δημιουργηθεί, αυτός ο θάμνος είναι ανθεκτικός στην ξηρασία. 

Γιασεμί γυμνανθές (Κίτρινο) | fytopromitheytiki.gr

  • Λίπανση:  Το χειμερινό γιασεμί δεν απαιτεί υπερβολικές ποσότητες λίπανσης από τη στιγμή που εδραιωθεί. Ωστόσο, αν ψάχνετε για πολλά κίτρινα άνθη, ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που εφαρμόζεται την άνοιξη μπορεί να σας βοηθήσει. Πάντα να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις οδηγίες του προϊόντος για να μην υπεργονιμοποιήσετε. 
  • Κλάδεμα: Αυτή είναι μια κρίσιμη πτυχή της φροντίδας του χειμερινού γιασεμιού, ειδικά εάν ανησυχείτε ότι ο θάμνος φαίνεται αντιαισθητικός ή εκτός ελέγχου. Για να διατηρήσετε ένα ευχάριστο σχήμα και να ενθαρρύνετε την ανθοφορία, είναι σημαντικό να κλαδέψετε τον θάμνο μετά την ανθοφορία την άνοιξη. Θυμηθείτε ότι τα λουλούδια του επόμενου έτους θα ανθίσουν με τη φετινή ανάπτυξη, επομένως είναι καλύτερο να τα κόψετε αμέσως μετά την ανθοφορία για να αποφύγετε την καταστροφή ή την κοπή τυχόν μελλοντικών ανθοφόρων μίσχων. 

Τα 5 καλύτερα φυτά για να φυτέψετε τον Ιανουάριο ώστε να έχετε εντυπωσιακή αυλή την άνοιξη & το καλοκαίρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς μπορείτε να βάλετε το σπίτι σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων & να είναι ταυτόχρονα κομψό;

HerNews ka

Απρίλιος: Ανανέωση εξωτερικών χώρων

Her News b

Πως μπορείτε να κρύψετε τα φώτα κάτω από τα ντουλάπια στην κουζίνα σας

HerNews ka