HerNews.gr
Καριέρα

Αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος ακολούθησε αυτές τις 4 συμβουλές

Θέλεις και εσύ να γίνεις εκατομμυριούχος; Ένας Νεοϋορκέζος μοιράζεται τα τέσσερα μυστικά της επιτυχίας του αφού εφηύρε μια εφαρμογή σε ηλικία μόλις 14 ετών η οποία τον οδήγησε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων.

«Η επιτυχία είναι σπάνια ένα φαινόμενο από τη μια μέρα στην άλλη, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεπούς προσπάθειας με την πάροδο του χρόνου», είπε ο επιχειρηματίας Lucas Roitman στο Jam Press.

Ενώ πολλοί από τους φίλους του απολάμβαναν παραδοσιακές ασχολίες στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο Roitman βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά του δημιουργώντας και δημοσίευσε το δικό του viral διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι σε ηλικία 11 ετών.Ο Λούκας Ρόιτμαν μοιράζεται τα τέσσερα μυστικά της επιτυχίας του - επιμονή, ατελείωτη περιέργεια, καινοτομία και ισορροπία - αφού εφηύρε μια εφαρμογή σε ηλικία μόλις 14 ετών που τον οδήγησε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων.Ανέπτυξε επίσης το Airhand, ένα επαναστατικό λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας, ως έφηβος. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον υπολογιστή τους με κινήσεις των χεριών τους, όπως δείχνοντας ένα αντικείμενο στην οθόνη και «μαζεύοντας» αντικείμενα ανοίγοντας και κλείνοντας τα χέρια τους.

Το δημιούργημά του απέδωσε γρήγορα – η καινοτόμος δημιουργία πωλήθηκε για εκατομμύρια σε μια πολυεθνική εταιρεία.

Ο Roitman συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, και πρόσφατα πούλησε την εκκίνηση του drone Adia Robotics στην Apple για 55 εκατομμύρια δολάρια.Ανέπτυξε το Airhand, ένα επαναστατικό λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας, ως έφηβος.

Ο ίδιος πιστώνει αυτές τις τέσσερις συνήθειες στο γεγονός ότι έγινε εκατομμυριούχος: 

 Επιμονή

Ο εκατομμυριούχος και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ λέει ότι έμαθε την πραγματική δύναμη της επιμονής στο Πάλο Άλτο, όπου έπρεπε να αγκαλιάσει τις πολιτισμικές αλλαγές καθώς και τις ακαδημαϊκές προσαρμογές. «Η αποδοχή αυτών των προκλήσεων ήταν ζωτικής σημασίας», εξήγησε ο Roitman.

«Στο Στάνφορντ, όχι μόνο απέκτησα εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης, αλλά έμαθα και τη σημασία της ανθεκτικότητας», συνέχισε. «Δεν είναι απλώς να αντέχεις δύσκολες στιγμές αλλά και να βρεις ανάπτυξη και ευκαιρίες σε αυτές».

«Ήταν το βαθιά ριζωμένο πάθος και η περιέργειά μου που ώθησαν τα αρχικά μου βήματα στον κόσμο της τεχνολογίας», εξήγησε ο Roitman.

Ατελείωτη περιέργεια

Ο ίδιος πιστώνει το πάθος, την περιέργεια και την ικανότητά του να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την καριέρα του. «Ήταν το βαθιά ριζωμένο πάθος και η περιέργειά μου που ώθησαν τα αρχικά μου βήματα στον κόσμο της τεχνολογίας», είπε ο Roitman. «Είναι αυτή η ακατάπαυστη κίνηση που εμπνέει τη συνεχή μάθηση και την προσαρμογή, απαραίτητη στο συνεχώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο».

Καινοτομία

Το να προσφέρετε κάτι μοναδικό είναι επίσης σημαντικό γιατί σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ταυτότητα και να ξεχωρίσετε με κάτι πραγματικά εξαιρετικό, λέει ο εκατομμυριούχος. «Οι σημερινοί έφηβοι είναι εξοπλισμένοι με απαράμιλλη πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία και έχουν τη μοναδική ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους πόρους για να πειραματιστούν, να μάθουν και να καινοτομήσουν — επομένως θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν», συμβουλεύει.

«Αγάπα αυτό που κάνεις και η ισορροπία θα σε βρει», δήλωσε.

Ισορροπία

Αν και η δουλειά τον κρατά πολύ απασχολημένο, ο Roitman λέει ότι φροντίζει να αφιερώνει χρόνο για τα χόμπι του, τα οποία περιλαμβάνουν τον χορό σάλσα, την αναρρίχηση, το πιάνο και την απόλαυση αθλημάτων περιπέτειας. «Συχνά χαλαρώνω παίζοντας πιάνο, κάτι που με βοηθάει να χαλαρώσω και να εστιάσω ξανά», είπε. «Το να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους με κρατά προσγειωμένο, υπενθυμίζοντάς μου τη σημασία της διατήρησης μιας ολοκληρωμένης ζωής. Η απομάκρυνση από τη ρουτίνα είναι σημαντική, συμβουλεύει ο Roitman.

«Η απάντηση είναι απλή – αγαπήστε αυτό που κάνετε και η ισορροπία θα σας βρει», δήλωσε κλείνοντας ο εκατομμυριούχος Lucas Roitman.

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να γίνεται πλούσιος; Κι όμως, υπάρχουν 5 tips

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Σε ποιους κλάδους θα επεκταθεί

Her News

Καλοκαιρινή άδεια: Έτσι θα υπολογίσετε τις ημέρες που δικαιούστε

Her News

Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στη δουλειά σας – 3 βασικοί κανόνες

Her News