HerNews.gr
Μόδα

Microtrends 2024: Oι κυρίαρχες τάσεις που ανέδειξε το TikTok

microtrends

Είναι συναρπαστικό να ανακαλύψουμε το πώς οι μόδα και τα microtrends εξελίσσονται και επηρεάζονται από διάφορες πηγές.

Μάλιστα, το  TikTok αποδεικνύεται ως βασικός παράγοντας που διαμορφώνει τις τάσεις της εποχής μας. Ας εξετάσουμε μερικά από τα microtrends που έχουν κερδίσει δημοτικότητα μέσω του TikTok. 

Microtrends 2024: Oι κυρίαρχες τάσεις που ανέδειξε το TikTok

Balletcore

Το Balletcore έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές τάσεις μόδας της τελευταίας περιόδου. Αναμφίβολα επηρεάζεται τον τρόπο που οι γυναίκες επιλέγουν να ντύνονται. Ακόμη, η τάση αυτή είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο του μπαλέτου και της κλασικής μουσικής, προσδίδοντας στον σύγχρονο σχεδιασμό μόδας έναν αέρα αριστοκρατικής κομψότητας και θηλυκότητας.

Balletcore

Eclectic Grandpa

Το microtrend “eclectic grandpa” είναι μια εκδοχή που αναδύεται από την τάση “coastal grandma”.  Προσθέτει έναν εκκεντρικό και ρετρό χαρακτήρα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη τάση αποτελεί έκφραση της αγάπης της νεότερης γενιάς, ειδικά των Gen Zers, για vintage κομμάτια και αντικείμενα.

Eclectic Grandpa

Quiet Luxury

Η τάση της “quiet luxury” αντιπροσωπεύει έναν επικρατούντα τρόπο σκέψης στη μόδα. Mε αυτόν τον τρόπο αναδειχθηκε η αξία της απλότητας και της διαχρονικής κομψότητας. Αν και κάποιες τάσεις μπορεί να είναι προσωρινές και υπόκειται σε εντυπωσιακές αλλαγές, η “quiet luxury” φαίνεται να κατακτά μια θέση ως διαχρονική και διακριτική αισθητική στη μόδα.

Αυτή η τάση εστιάζει σε απλά, βασικά κομμάτια και αποχρώσεις. Επίσης, αφήνει στην άκρη τα έντονα χρώματα και τα εκκεντρικά στοιχεία. Τέλος, σχεδιαστές επικεντρώνονται στην ποιότητα των υφασμάτων, την αρίστη κατασκευή, και την κομψότητα.

microtrends

Mob Wife

Το microtrend “mob wife” είναι μια αισθητική που διαφέρει από την quiet luxury. Πιο συγκεκριμένα προτιμά έντονα και εκκεντρικά στοιχεία. Επίσης, η τάση αυτή αποπνέει πολυτέλεια και δύναμη, ενσαρκώνοντας έναν δυναμικό και εξωστρεφή χαρακτήρα. Επίσης, έχει καταφέρει να προκαλέσει αντιφάσεις και συζητήσεις στον χώρο της μόδας.

Οι συνδυασμοί του “mob wife” microtrend συχνά περιλαμβάνουν extravagant ρούχα, έντονα χρώματα, και πλούσια αξεσουάρ. Είναι μια τάση που απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα έκφραστικό, ισχυρό και ξεχωριστό στιλ, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική τους παρουσία και αυτοπεποίθηση.

Mob wife

Mob wife bob: Το hair look που ήρθε να καταρρίψει την clean girl αισθητική

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emily Ratajkowski: Έκανε την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση φορώντας τη μεγαλύτερη τάση του 2023

HerNews ka

Μπάγια Αντωνοπούλου: Έκανε το πιο μοντέρνο φθινιπωρινό look για κάθε It girl!

HerNewskl

Τα πιο εμβληματικά μαγιό του σινεμά και της τηλεόρασης

HerNews ka