HerNews.gr
Health

Μπορείτε να βάλετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο; Να τι λένε οι ειδικοί

Μια δημιουργός του TikTok που ειδικεύεται στην οικιακή υγεία και την υγιεινή του σώματος διαβεβαιώνει τους ακόλουθούς της ότι μπορούν να βάλουν ζεστό φαγητό στο ψυγείο  και στην πραγματικότητα είναι καλύτερα να το κάνουν.

«Η πεθερά μου πάντα έλεγε: “Αφήστε το φαγητό έξω, αφήστε το να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο, διαφορετικά θα αναπτυχθούν βακτήρια”», είπε η Mary Further στο TikTok.

«Λοιπόν, μάντεψε.. Έκανε λάθος. Δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά ήταν λάθος», είπε ειρωνικά η Futher, η οποία έχει 763.400 ακόλουθους στο TikTok.

Μην αφήνετε το φαγητό που δεν καταναλώνεται έξω για να κρυώσει, υποστήριξε, προωθώντας τη συζήτηση σχετικά με τις σωστές μεθόδους αποθήκευσης των υπολειμμάτων φαγητού.

ένα πλαστικό δοχείο ζεστού φαγητού που πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο με μια γυναίκα να φορά γυαλιά

«Αν το έχεις αφήσει έξω για περισσότερες από δύο ώρες, μπορεί κάλλιστα να το πετάξεις στα σκουπίδια», σημείωσε. «Όσο πιο γρήγορα το βάλεις μέσα, τόσο το καλύτερο».

Πρόσθεσε ότι το «μόνο κόλπο» είναι να βεβαιωθείτε ότι τα υπολείμματα αποθηκεύονται σε ένα ρηχό πιάτο, καθώς τα μεγαλύτερα δοχεία χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν στο ψυγείο.

Το να αφήνουμε τα υπολείμματα έξω για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε ένα είδος τροφικής δηλητηρίασης που ονομάζεται σύνδρομο τηγανητού ρυζιού, που ονομάστηκε για τις πρώτες περιπτώσεις που προέρχονται από μαγειρεμένο λευκό ρύζι χωρίς ψυγείο, σύμφωνα με το  Εθνικό Συμβούλιο Διατροφής των Φιλιππίνων.

Το βακτήριο Bacillus cereus προκαλεί το σύνδρομο του τηγανητού ρυζιού.

Οι μεγαλύτερες μερίδες ζεστού φαγητού πρέπει να χωριστούν σε μικρότερες μερίδες και να τοποθετηθούν σε ρηχά δοχεία πριν μπουν στο ψυγείο.

«Εκτός από το μαγείρεμα, τα τρόφιμα δεν πρέπει να βρίσκονται εκτός ψυγείου για περισσότερες από δύο ώρες», έγραψε το USDA.Γυναίκα που παίρνει δοχεία με κατεψυγμένα μπιζέλια και καλαμπόκι έξω από τον καταψύκτη.

Οι TikTokers που σχολίασαν το βίντεο της Futher φάνηκαν διχασμένοι σχετικά με το θέμα καθώς μοιράζονταν τι κάνουν στα σπίτια τους.

«Πάντα αφήνω ζεστό ή ζεστό φαγητό στον πάγκο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να μην επηρεάζει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου», έγραψε ένα άτομο.

«Έμαθα να το αφήνω να κρυώσει όχι λόγω βακτηρίων αλλά επειδή η διακύμανση της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά άλλα τρόφιμα στο ψυγείο», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Μεγάλωσα με τη μαμά μου να αφήνει όλο το φαγητό στις κατσαρόλες μια νύχτα και το τρώγαμε την επόμενη μέρα. Κανείς δεν αρρώστησε ποτέ», παραδέχτηκε κάποιος.

«Δεν σκέφτομαι όλες τις πίτσες που έφαγα το επόμενο πρωί που έκατσαν έξω όλο το βράδυ», σχολίασε ένας χρήστης.

«Νομίζω ότι ήταν αλήθεια παλιά, επειδή τα ψυγεία ήταν διαφορετικά. Αλλά τα ψυγεία μας τώρα μπορούν να χειριστούν το ζεστό φαγητό», σκέφτηκε ένα άτομο.

Το 2008, ένας 20χρονος Βέλγος φοιτητής  πέθανε αφού κατανάλωσε ζυμαρικά πέντε ημερών που είχαν αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου και ζεσταθεί πριν τα φάει.

@madamesweat True or False: Is it safe to put warm leftovers in the fridge? Let’s discuss. #leftovers #bacteria #fridge #kitchen #leftoverfood #food #dinner #lunch #cook #cooking #tupperware #bacteria #trueorfalse #madamesweat #madamesweatisconcerned #kitchentips #kitchentip #cookingtip #cookingadvice #oldwivestales #debunking #safety #foodsafety #cookingsafety ♬ „The Four Seasons” – Winter – part 1 60″ (Vivaldi) – Orchestra of Classical Music

Λίγο αργότερα, επιχείρησε μια προπόνηση αλλά κατέληξε στο σπίτι μετά από μόλις 30 λεπτά λόγω ναυτίας, κοιλιακού πόνου και πονοκεφάλους.

Αργότερα παρουσίασε διάρροια και έμετο. Ήπιε νερό και προσπάθησε να κοιμηθεί από τον πόνο – αλλά τον βρήκαν νεκρό την επόμενη μέρα.

Δείγματα από τη σάλτσα και τα υπολείμματα ζυμαρικών που είχε φάει στάλθηκαν στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για Επιδημίες Τροφίμων για αξιολόγηση, όπου οι τεχνικοί εργαστηρίου ανακάλυψαν μεγάλες ποσότητες Bacillus cereus.

Αυτό το βακτήριο παράγει μια τοξίνη σε αμυλούχα τρόφιμα που είναι ανθεκτική στη θερμότητα και δεν θα πεθάνει απαραίτητα σε τρόφιμα που μαγειρεύονται ή έχουν θερμανθεί.

Μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση ή πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Πού πρέπει να αποθηκεύετε ωμό κρέας στο ψυγείο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ξεχάστε τα μήλα! Αυτό το φρούτο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία σε 4 ημέρες

HerNews ka

Ύπουλα σημάδια που “δείχνουν” πρόβλημα στο συκώτι

Her News

Αντισυλληπτικά χάπια: Όλα όσα πρέπει & θέλεις να γνωρίζεις

HerNews ka