HerNews.gr
Health

Ξεχάστε τα μήλα! Αυτό το φρούτο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία σε 4 ημέρες

Το μήλο δεν είναι πλέον το προτιμώμενο φρούτο για την αποτροπή των επισκέψεων στο γιατρό. Επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί να τονώσει τη διάθεσή μας σε μόλις τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition.

«Είναι υπέροχο για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι μικρές αλλαγές στη διατροφή τους, όπως η προσθήκη ακτινιδίων, θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στο πώς αισθάνονται καθημερινά», δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Tamlin Conner.

Αυτές οι επιδράσεις στη βελτίωση της ψυχικής υγείας φέρεται να οφείλονται στο γεγονός ότι αυτό το φρούτο είναι φορτωμένο με βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό ότι ενισχύει τη διάθεση και τη ζωτικότητα, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Ακτινίδια.Για να ελέγξει τις υποτιθέμενες επιδράσεις του φρούτου που τονώνουν τη διάθεση, η ομάδα των «ακτινιδίων» διεξήγαγε ένα πείραμα διατροφής σε 155 ενήλικες με ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης C.

Κάθε μέρα για οκτώ εβδομάδες, οι συμμετέχοντες λάμβαναν είτε ένα εικονικό φάρμακο, ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C 250 mg ή δύο ακτινίδια και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να αναφέρουν τη ζωτικότητα, τη διάθεσή τους, την ποιότητα του ύπνου και τη σωματική τους δραστηριότητα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο η ομάδα της βιταμίνης C όσο και η ομάδα που έτρωγαν ακτινίδια ανέφεραν βελτιωμένες διαθέσεις, αλλά μόνο η τελευταία ομάδα δήλωσε ότι αισθάνθηκε μια αύξηση στην αυτο-αντίληψη της επιτυχίας.

Το καλύτερο από όλα, η ομάδα ακτινιδίων φέρεται να εμφάνισε βελτιώσεις στη ζωτικότητα και τη διάθεση σε μόλις τέσσερις ημέρες με αποτελέσματα, που κορυφώθηκαν περίπου στις 14-16 ημέρες.

Ακτινίδια.«Οι συμμετέχοντες είχαν σχετικά καλή ψυχική υγεία αρχικά, οπότε είχαν λίγα περιθώρια βελτίωσης, αλλά παρόλα αυτά ανέφεραν τα οφέλη των παρεμβάσεων με ακτινίδια ή βιταμίνη C», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Dr Ben Fletcher.

Οι επιστήμονες ενέκριναν αυτά τα οφέλη για την ψυχική υγεία στην προαναφερθείσα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C του ακτινιδίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε η ποικιλία SunGold – η οποία είναι κίτρινη και όχι πράσινη εσωτερικά – και φέρεται να υπερηφανεύεται για τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και τις φράουλες από ό,τι κρίνεται με βάση το βρώσιμο βάρος σάρκας.

Ο Fletcher είπε ότι τελικά τα αποτελέσματα δείχνουν πώς «αυτό που τρώμε μπορεί να έχει σχετικά γρήγορο αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε».

«Ενθαρρύνουμε μια ολιστική προσέγγιση στη διατροφή και την ευεξία, ενσωματώνοντας διάφορα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας», είπε ο επιστήμονας.

Αυτό πρέπει να τρώτε πραγματικά για πρωινό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό

Her News

Μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν έχεις περίοδο;

Her News

Χειμωνιάτικα βότανα για την θωράκιση του οργανισμού μας

Her News