HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Αντρέας Γεωργίου: «Αρνούμαι να πάρω άδεια για την Αμμόχωστο, τα πλάνα είναι αγορασμένα»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τη σειρά «Famagusta», που έχει καθηλώσει το κοινό, αναφέρθηκε στα πλάνα από την Αμμόχωστο και έδωσε spoiler για τα επόμενα επεισόδια.

«Για εμένα το “Famagusta” δεν είναι απλά μία σειρά. Η προσπάθεια από όλους μας ήταν να γίνει η δουλειά με σεβασμό προς την ιστορία και τους ανθρώπους που ακόμα ζουν. Ο κόσμος την περίμενε και αυτό είναι ευχάριστο γιατί δείχνει ότι το θέμα δεν είναι ξεχασμένο τελικά», ανέφερε αρχικά ο Αντρέας Γεωργίου για τη δραματική σειρά του MEGA, που προβάλλεται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

«Θεωρώ ότι με τη σειρά καταφέραμε να παρακινήσουμε τους νέους ανθρώπους, που ίσως να μην ξέρουν πολλά, να αναρωτηθούν για την πόλη που είναι κλειστή εδώ και 50 χρόνια. Τι έγινε με αυτήν την πόλη-φαντασμα; Τι έγινε στην Κύπρο; Γιατί δεν γίνεται κάτι σήμερα; Ποιος ασχολείται;», πρόσθεσε.

Για τα σχόλια που έχει λάβει για το «Famagusta», ο Αντρέας Γεωργίου ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. «Πολλά θεωρώ ότι μας αδικούν, όμως το καταλαβαίνω. Είναι μια σειρά με αρκετή μυθοπλασία που όμως βασιζεται σε γεγονότα που είναι αληθινά. Είναι εμπνευσμένη από αυτά τα γεγονότα».

Ερωτώμενος πώς έγιναν τα γυρίσματα στην Αμμόχωστο, αποκάλυψε ότι αρνείται να πάρει άδεια για να μπει στην πόλη. «Εγώ έχω αρνηθεί να μπω στην πόλη και να πάρω άδεια από τον οποιονδήποτε εκεί. Δεν ένιωθα καλά να το κάνω. Οπότε συγκεκριμένα για τα πλάνα της Αμμοχώστου, τα έχω αγοράσει από κινηματογραφιστή από το εξωτερικό κι έχω «βιβλιοθήκη» γι’ αυτά. Όσον αφορά στις οπτικογραφήσεις, τα κάνουμε στην ελεύθερη περιοχή της Κύπρου και θέλω να πω ότι οι ιστορίες που ακούμε από τους αγνοουμένους δεν αφορούν μόνο στην Αμμόχωστο, αφορά σε όλη την Κύπρο. Ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό», τόνισε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «είχα πει από την αρχή ότι η σειρά αυτή δεν θα έχει κανένα πολιτικό χαρακτήρα και ότι θα εστιάσει μόνο στον ανθρώπινο πόνο και στον απόηχο που είχε ο πόλεμος, τον αποχωρισμό, τον ξεριζωμό».

Στη συνέχεια ο Αντρέας Γεωργίου έδωσε spoiler για τα επόμενα επεισόδια της σειράς. «Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό, που έχουν μείνει έγκυος. Θα δούμε ιστορία γυναίκας που έχει κρατήσει το παιδί του βιαστή της και έχει φύγει από την Κύπρο γιατί έχει στιγματιστεί κοινωνικά, θα δούμε στρατιώτη να βιάζεται στις φυλακές», είπε.

Το σενάριο του «Famagusta» είναι της Βάνας της Δημητρίου, την έρευνα κάνει ο Κώστας Καπώνης και συγκεκριμένα τις ιστορίες των αγνοούμενων ο Δημήτρης Τοκαρής. «Όλο αυτό έρχεται και πεντρεύεται σε ένα σενάριο μιας σειράς που λέγεται μυθοπλασία», εξήγησε ο Αντρέας Γεωργίου και αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έρχονται.

«Θα μάθουμε ότι η Μαίρη πήρε το παιδί για να το σώσει. Θα το πει. Η Σοφία που υποδύεται η κα. Υψηλάντη δεν συμφωνεί αρχικά, όμως θα μάθουμε ότι -όταν ο Μάικλ πήγε 5 χρονών- εκείνη έμαθε ότι ζει η μάνα του και τον ψάχνει. Το παιδί τής το έδωσε η αδερφή της γιατί δεν μπορούσε να κάνει η ίδια παιδιά. Ο Μάικλ δεν ξέρει ότι είναι υιοθετημένος. Πιστεύει ότι αυτή είναι η μητέρα του και ο πατέρας του έχει πεθάνει», αποκάλυψε.

Μιλώντας για τον δικό του ρόλο και για το ότι ο ίδιος θα «φύγει» αλλά η ζωή θα φέρει στη μητέρα του ένα παιδί που θεωρούσε νεκρό, σχολίασε ότι «είναι το παιχνίδι της μοίρας, οι συμπτώσεις».

«Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε Ότι είναι θέμα χρόνου η μάνα και ο γιος να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Θα δούμε επίσης άλλη μια αφήγηση για το 1984 και τους αγνοούμενους. Ακόμη στα επόμενα επεισόδια ξεκινούν και οι επιλυπτικές κρίσεις του Παύλου, οπότε θα θίξουμε το θέμα της ευθανασίας», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για την αίσθηση που αφήνει η σειρά στην Κύπρο, εξομολογήθηκε ότι «είναι μεγάλη η αγκαλιά για τη σειρά ενώ υπάρχουν και αντιδράσεις. Καθε φορά που παίζει το επεισόδιο αισθάνομαι ένα ρίγος, μια συγκίνηση».

Ανδρέας Γεωργίου: «Να στεναχωρηθώ μην με πούνε π@@@η; Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Fame Story – Σωτήρης: «Έχουμε συζητήσει να συγκατοικήσουμε με τον Φειδία»

HerNews ka

MEGA: Επιστρέφει ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Her News b

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Πάνος Βλάχος: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκαλύπτει τον χωρισμό

Her News