HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Διατροφολόγοι αποκαλύπτουν τις πιο υγιεινές αφροδισιακές τροφές

Rebound sex

Τα αφροδισιακά ένας όρος που προέρχεται από την Αφροδίτη, την θεά του έρωτα  είναι μια τροφή ή άλλη ουσία που πιστεύεται ότι αυξάνει τη λίμπιντο.

Ενώ τα ερωτικά τρόφιμα που τονώνουν τη διάθεση είναι περισσότερο λαϊκά παρά πραγματικότητα, πολλά τρόφιμα που ονομάζονται αφροδισιακά μπορούν πράγματι να συμβάλουν στην υγιή κυκλοφορία του αίματος, να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών και να ενισχύσουν τη ζωτικότητα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αντοχής.

Πολλά βοηθούν επίσης την πέψη και την υγεία του εντέρου, τα οποία μπορεί να είναι φονικά της διάθεσης όταν δεν είναι καλά.

«Τείνουν να παρέχονται θρεπτικά συστατικά μέσω αυτών των τροφών που βελτιώνουν την υγεία των γεννητικών οργάνων επίσης», είπε η Kat Van Kirk, σεξοθεραπεύτρια και ειδικός σε θέματα σχέσεων και σεξ.

«Τα τρόφιμα λέγεται ότι αυξάνουν τις αισθήσεις διέγερσης όπως η θερμοκρασία του σώματος, ο καρδιακός ρυθμός ή η σωματική ενέργεια, κάνοντάς σας να νιώθετε περισσότερο σαν να κάνετε σεξ».

ΦράουλεςφράουλεςΟι φράουλες περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει περίπου το 149% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας βιταμίνης C, μιας θρεπτικής ουσίας που πιστεύεται ότι ενισχύει τη λίμπιντο. Τα χυμώδη κόκκινα φρούτα θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή και την υγεία του εντέρου σας.

Είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, με μελέτες που δείχνουν επίσης ότι οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής του εντέρου, ειδικά σε άτομα που πάσχουν από σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Το να καλύπτετε τις φράουλες σας με μαύρη σοκολάτα μπορεί επίσης να έχει οφέλη για το έντερο, με τη γλυκιά λιχουδιά να περιέχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όσο και μια σειρά από αντιοξειδωτικά για να βοηθήσουν την επένδυση του εντέρου.

Σοκολάτα

σοκολάταΈνα κουτί σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς δεν είναι απλώς μια ρομαντική βάση, είναι επίσης ένα αποδεδειγμένο αφροδισιακό φιλικό προς το έντερο. Η δημοφιλής απόλαυση περιέχει τρυπτοφάνη, ένα δομικό στοιχείο σεροτονίνης, που είναι γνωστό ότι ενισχύει την ευχαρίστηση και φαινυλαιθυλαμίνη, ένα διεγερτικό που σχετίζεται με την αμφεταμίνη, η οποία απελευθερώνεται από τον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαπίστωσε μάλιστα ότι η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας αύξησε τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών  κάτι που πολλοί ανέφεραν ότι στερείται πρόσφατα.

ΣύκασύκαΤα αμινοξέα (φυτικές ενώσεις) στα σύκα δρουν ως αφροδισιακά. Τα αμινοξέα υποστηρίζουν την παραγωγή των ορμονών του φύλου που είναι απαραίτητες για την αναπαραγωγή και είναι επίσης γνωστό ότι ενισχύουν την αντοχή.

Ενώ σας βοηθούν να βρείτε τη σεξουαλική ευχαρίστηση, τα σύκα θα ευχαριστήσουν και το έντερο σας. Είναι γεμάτα φυτικές ίνες που παρέχουν στα βακτήρια του εντέρου πρεβιοτικά για να τραφούν, βελτιώνοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος.

ΣπαράγγισπαράγγιΤα σπαράγγια περιέχουν ασπαρτικό οξύ, το οποίο βοηθά στην εξουδετέρωση της περίσσειας αμμωνίας που συσσωρεύεται στο σώμα μας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και σεξουαλική αδιαφορία. Το λαχανικό είναι επίσης φορτωμένο με ασβέστιο, βιταμίνη Ε και κάλιο. Τα σπαράγγια είναι επίσης φιλικά προς το έντερο. Τα σπαράγγια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη.

Τσίλι

πιπεριές τσίλι

Το τσίλι έχει βρεθεί ότι εμπλουτίζει τη σεξουαλική σας ζωή και εξουδετερώνει το μικροβίωμα του εντέρου σας. Δημιουργεί μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος και αυξάνει την απελευθέρωση της επινεφρίνης – επίσης γνωστής ως αδρεναλίνης – και των ενδορφινών, των φυσικών οπιούχων για το σώμα.

Το τσίλι είναι γεμάτο με καψαϊκίνη και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τις σωματικές αισθήσεις και τη ροή του αίματος βοηθώντας στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και ευχαρίστησης. Η καψαϊκίνη συγκεκριμένα είναι γνωστό ότι ενισχύει τα επίπεδα τεστοστερόνης και αυξάνει τη λίμπιντο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φιλί: Τα 3 σημεία που θέλουν οι γυναίκες να τις φιλάνε

Her News b

Σεξ: Αυτά είναι τα 3+1 είδη οργασμού στις γυναίκες

Her News

Πολυσυντροφικότητα: Το ερωτικό μοτίβο που καταρρίπτει τον όρο «στους δύο τρίτος δεν χωρεί»

HerNews ka