HerNews.gr
Ψυχολογία

Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τόσο πολύ το χιόνι;

Τι ακριβώς κάνει το χιόνι τόσο ξεχωριστό; Ψυχολόγοι και επιστήμονες έχουν θεωρίες για το γιατί είναι ο πιο διάσημος τύπος μετεωρολογικού φαινομένου. Η απρόβλεπτη φύση του συμβάλλει στην αύρα της προσμονής γύρω του και το ίδιο συμβαίνει και με την καλή, παλιομοδίτικη διασκέδαση που μπορείτε να έχετε σε αυτό.

Το χιόνι είναι ένα μαγικό μετεωρολογικό φαινόμενο που μεταμορφώνει το τοπίο σε ένα λευκό παραμύθι. Κάθε χρόνο, οι λεπτές νιφάδες του χιονιού πέφτουν απαλά στη γη, δημιουργώντας έναν ατελείωτο χαλί από μαλακά κρύσταλλα. Η σιωπή που επικρατεί κάτω από το χιονισμένο τοπίο είναι σαν ένας μαγικός μανδύας που αγκαλιάζει τη φύση, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ονειρικής ομορφιάς.

Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν τόσο πολύ το χιόνι;Μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Το φρέσκο ​​χιόνι είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που βλέπουν οι άνθρωποι στη ζωή τους. Μέρος της απήχησης είναι η ικανότητά του να μετατρέπει τους βρόμικους δρόμους σε κάτι μαγικό. Επειδή συμβαίνει σπάνια—τουλάχιστον στα περισσότερα μέρη του κόσμου—είναι μια καινοτομία, που συχνά προκαλεί νοσταλγικές αναμνήσεις: από μέρες χιονιού, παιδική διασκέδαση και διακοπές με λαχτάρα για λευκά Χριστούγεννα. Μας κάνει χαρούμενους. Το να σκεφτόμαστε το χιόνι όταν ήμασταν μικροί και όλες οι καλές στιγμές που περάσαμε, μας φτιάχνει τη διάθεση. 

Είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις μας

Το χιόνι εμπλέκει και τις πέντε αισθήσεις. Μπορείς να το νιώσεις, μπορείς να το γευτείς, έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Και ο ήχος της σιωπής -ο ήχος του χιονιού που απλώς επιπλέει κάτω- είναι τόσο θεραπευτικός. Έρευνα δείχνει ότι μερικά εκατοστά χιονιού μπορούν να απορροφήσουν έως και το 60% του ήχου , πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος φαίνεται πραγματικά πιο ήσυχος (και πιο γαλήνιος) όταν είναι ντυμένος στα λευκά.Είναι φευγαλέο

Είναι σαν ουράνιο τόξο. Δεν πρόκειται να υπάρχει για πάντα. Αυτό αναγκάζει τους ανθρώπους να εκμεταλλευτούν την παρούσα στιγμή με τρόπο που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν.

Μας βγάζει από τη ρουτίνα μας

Το χιόνι ξεκλειδώνει μια σειρά από χειμερινές δραστηριότητες που δίνουν στους ανθρώπους άδεια να παίξουν. Μπορείς να κάνεις σκι, μπορείς να κάνεις snowboard, μπορείς να κάνεις snowmobile κ.α. Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να κατεβαίνεις με έλκηθρο σε έναν λόφο; Το χιόνι προκαλεί μια σχεδόν παιδική αίσθηση ελεύθερου πνεύματος.

Είναι απρόβλεπτο

 Η πρόβλεψη ακριβώς του πόσο χιόνι θα πέσει είναι δύσκολη. Μέρος του ενθουσιασμού γύρω από αυτό είναι ότι το χιόνι μπορεί να είναι πολύ εντοπισμένο, με έντονες διακυμάνσεις ακόμη και μέσα σε μια πόλη. Αυτό κάνει τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται.

Γιατί είμαστε πιο εξαντλημένοι από ποτέ;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4+1 φράσεις που σε κάνουν να ακούγεσαι αδύναμη

Her News

Body shaming: Πώς να το ξεπεράσετε

Her News

Χορός: Η θεραπεία στην κατάθλιψη!

Her News